Σεξουαλική Υγεία

Ανοιχτή σχέση: Τι σημαίνει αυτή η “συμφωνία”

Ανοιχτή σχέση: Τι σημαίνει αυτή η “συμφωνία”

Ελεύθερη σχέση: Τι σημαίνει αυτή η "συμφωνία". Οι ανοιχτές σχέσεις εμπίπτουν στην ευρύτερη κατηγορία των συναινετικά μη μονογαμικών σχέσεων. Είναι σχέσεις στις οποίες ο ένας ή και οι δύο σύντροφοι μπορούν να επιδιώξουν σεξ, και μερικές φορές συναισθηματικά δεσμά, με άλλους ανθρώπους.

Οι ανοιχτές σχέσεις διαφέρουν από το να τριγυρίζουν, όπου οι σύντροφοι κάνουν σεξ με άλλους σε πάρτι και όπου οι σχέσεις είναι καθαρά σεξουαλικές. Διαφέρουν επίσης από την πολυμορφία, όπου οι εταίροι μπορούν να επιδιώξουν περισσότερες από μία δεσμευμένες σχέσεις κάθε φορά. Οι ανοιχτές σχέσεις συχνά θεωρούνται ένα είδος μέσου εδάφους ανάμεσα στην ταλάντωση και την διατήρηση παράλληλων σχέσεων.

Αν και οι απατεώνες τείνουν να διατηρούν τις εξωτερικές σχέσεις τους με το βασίλειο του σεξ με άλλα καθιερωμένα ζευγάρια, και η πολυγαμία έχει να κάνει με το να έχουν πολλούς αφοσιωμένους, ρομαντικούς συντρόφους, οι άνθρωποι σε ανοιχτές σχέσεις συνήθως μπορούν να κάνουν σεξ με άλλους στους οποίους νιώθουν ελκυστικοί—με την ευκαιρία ότι αυτές οι άλλες σχέσεις παραμένουν χαλαρές. Καθώς υπάρχει ακόμα πολύ στίγμα γύρω από τη μη μονογαμία, δεν είναι όλοι πρόθυμοι να παραδεχτούν ότι συμμετέχουν σε ανοιχτές σχέσεις, σε παζαρέματα ή στην πολυγαμία. Ωστόσο, έρευνα από ακαδημαϊκούς και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς μας έδωσε μια ιδέα για το πόσοι ενήλικες εμπλέκονται σε μη μονογαμικές σχέσεις.

Ορισμένοι άνθρωποι γνωρίζουν από τα εφηβικά τους χρόνια ότι δεν ενδιαφέρονται για τη μονογαμία, παρά τη διαδεδομένη προσδοκία ότι όλοι θα βρίσκονται, μια μέρα, σε μια μονογαμική σχέση που θα οδηγεί στον γάμο. Άλλοι βυθίζονται σε ανοιχτές σχέσεις λόγω περιστάσεων. Ένα κοινό σενάριο: ένα ζευγάρι που είναι μαζί για μερικά χρόνια αισθάνεται έλλειψη πάθους. Ένας ή και οι δύο σύντροφοι ερωτεύονται κάποιον άλλο, ή κάποιος αρχίζει μια σχέση. Για να επιλύσουν το ζήτημα, αποφασίζουν να ανοίξουν τη σχέση τους. Δυστυχώς, αυτός δεν είναι συχνά ο καλύτερος τρόπος για να ανοίξετε τη σχέση σας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Τι προβλέπει η ελληνική νομοθεσία για το σεξ με παιδιά - εφήβους

Οι πέντε γλώσσες της αγάπης: Εσείς ποια χρησιμοποιείτε

Πώς να προχωρήσεις μετά τον χωρισμό

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σεξουαλική υγεία: Τα αντησυλληπτικά προστατεύουν από τον καρκίνο των ωοθηκών

Σεξουαλική υγεία: Στο παρόν άρθρο φαίνεται ότι η από του στόματος αντισυλληπτική χρήση προστατεύει από τον καρκίνο των ωοθηκών και του ενδομητρίου. Το προστατευτικό αποτέλεσμα παραμένει για αρκετές δεκαετίες μετά τη διακοπή της χρήσης.

Οι Έλληνες έχουν «ξεχάσει» το σεξ στο δεύτερο lockdown - Στα τάρταρα η ερωτική διάθεση

Όταν οι πολίτες κοινωνούν προσκυνούν και υπηρετούν την αναγκαία συνθήκη ζωής επιβίωσης που μια μορφή της είναι και ο έρωτας και το σεξ. Ακόμα και το φιλί αποτελεί απειλή αφού η ανταλλαγή αναπνοών και εισπνοών μοιάζουν με αέρια θανατηφόρα αυτήν την περίοδο

Η εκδικητική πορνογραφία είναι ανδρική ή γυναικεία υπόθεση;

Αυτό το βίωμα, γαλουχεί ολόκληρες πεποιθήσεις γύρω από τη γυναίκα, που στην ουσία, τη ζηλεύει, την ανταγωνίζεται και της φθονεί την αναπαραγωγική της ικανότητα, η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το σεξ.

Σεξ και ΣΜΝ: Ο εμβολιασμός σώζει από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα

Σεξ και ΣΜΝ: οι ερευνητές δείχνουν πώς ο εμβολιασμός του δέρματος μπορεί να δημιουργήσει προστατευτικά CD8 Τ-κύτταρα που προσλαμβάνονται στους γεννητικούς ιστούς και θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως στρατηγική εμβολιασμού για σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις

Τι κρύβεται πίσω από την σεξουαλική αποχή

Η βασική συμβουλή του Δρ McCarthy είναι το ζευγάρι να αποδεχτεί και να ξεπεράσει τον πόνο, τις αλληλοκατηγορίες και τον θυμό και να τα αντικαταστήσει με την οικειότητα, την αμοιβαία ευχαρίστηση και τον ερωτισμό ως μια κοινή προσπάθεια δύο συντρόφων.

Ο οργασμός σχετίζεται με τη γυμναστική

Οργασμός: Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι συνολικά οι τέσσερις στις δέκα γυναίκες είχαν βιώσει ερωτική ικανοποίηση ή οργασμό κατά τη διάρκεια της γυμναστικής τουλάχιστον 11 φορές στη ζωή τους.