Σεξουαλική Υγεία

Ανοιχτή σχέση: Τι σημαίνει αυτή η “συμφωνία”

Ανοιχτή σχέση: Τι σημαίνει αυτή η “συμφωνία”

Ελεύθερη σχέση: Τι σημαίνει αυτή η "συμφωνία". Οι ανοιχτές σχέσεις εμπίπτουν στην ευρύτερη κατηγορία των συναινετικά μη μονογαμικών σχέσεων. Είναι σχέσεις στις οποίες ο ένας ή και οι δύο σύντροφοι μπορούν να επιδιώξουν σεξ, και μερικές φορές συναισθηματικά δεσμά, με άλλους ανθρώπους.

Οι ανοιχτές σχέσεις διαφέρουν από το να τριγυρίζουν, όπου οι σύντροφοι κάνουν σεξ με άλλους σε πάρτι και όπου οι σχέσεις είναι καθαρά σεξουαλικές. Διαφέρουν επίσης από την πολυμορφία, όπου οι εταίροι μπορούν να επιδιώξουν περισσότερες από μία δεσμευμένες σχέσεις κάθε φορά. Οι ανοιχτές σχέσεις συχνά θεωρούνται ένα είδος μέσου εδάφους ανάμεσα στην ταλάντωση και την διατήρηση παράλληλων σχέσεων.

Αν και οι απατεώνες τείνουν να διατηρούν τις εξωτερικές σχέσεις τους με το βασίλειο του σεξ με άλλα καθιερωμένα ζευγάρια, και η πολυγαμία έχει να κάνει με το να έχουν πολλούς αφοσιωμένους, ρομαντικούς συντρόφους, οι άνθρωποι σε ανοιχτές σχέσεις συνήθως μπορούν να κάνουν σεξ με άλλους στους οποίους νιώθουν ελκυστικοί—με την ευκαιρία ότι αυτές οι άλλες σχέσεις παραμένουν χαλαρές. Καθώς υπάρχει ακόμα πολύ στίγμα γύρω από τη μη μονογαμία, δεν είναι όλοι πρόθυμοι να παραδεχτούν ότι συμμετέχουν σε ανοιχτές σχέσεις, σε παζαρέματα ή στην πολυγαμία. Ωστόσο, έρευνα από ακαδημαϊκούς και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς μας έδωσε μια ιδέα για το πόσοι ενήλικες εμπλέκονται σε μη μονογαμικές σχέσεις.

Ορισμένοι άνθρωποι γνωρίζουν από τα εφηβικά τους χρόνια ότι δεν ενδιαφέρονται για τη μονογαμία, παρά τη διαδεδομένη προσδοκία ότι όλοι θα βρίσκονται, μια μέρα, σε μια μονογαμική σχέση που θα οδηγεί στον γάμο. Άλλοι βυθίζονται σε ανοιχτές σχέσεις λόγω περιστάσεων. Ένα κοινό σενάριο: ένα ζευγάρι που είναι μαζί για μερικά χρόνια αισθάνεται έλλειψη πάθους. Ένας ή και οι δύο σύντροφοι ερωτεύονται κάποιον άλλο, ή κάποιος αρχίζει μια σχέση. Για να επιλύσουν το ζήτημα, αποφασίζουν να ανοίξουν τη σχέση τους. Δυστυχώς, αυτός δεν είναι συχνά ο καλύτερος τρόπος για να ανοίξετε τη σχέση σας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τι προβλέπει η ελληνική νομοθεσία για το σεξ με παιδιά - εφήβους

Οι πέντε γλώσσες της αγάπης: Εσείς ποια χρησιμοποιείτε

Πώς να προχωρήσεις μετά τον χωρισμό

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αμύγδαλα: Ποια είναι τα οφέλη τους κατά την εγκυμοσύνη;

Αμύγδαλα: Πλούσια σε θρεπτικά συστατικά όπως φυτικές ίνες, πρωτεΐνη, καλά λιπαρά, φυλλικό οξύ, ασβέστιο και μαγνήσιο, συμβάλλουν σημαντικά στην υγιή εγκυμοσύνη τόσο για τη μητέρα όσο και για το μωρό.

Γιατί πρέπει να κάνουμε σεξ κάθε Παρασκευή;

Σεξ Παρασκευή: Ενώ το σεξ κάθε Παρασκευή μπορεί να μην είναι μια καθολική συνταγή για όλους, η ενσωμάτωση της τακτικής οικειότητας στην εβδομαδιαία ρουτίνα σας μπορεί να προσφέρει διάφορα φυσικά, συναισθηματικά και σχεσιακά οφέλη.

Τρανς ταυτότητα σε ανηλίκους - Αξιολόγηση αναστολέων της εφηβείας & διασταυρούμενων ορμονών του φύλου

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι μελέτες παρατήρησαν μεμονωμένες, μη ειδικές βελτιώσεις στο άγχος και την κατάθλιψη, καθώς και μια τάση προς χαμηλότερη αυτοκτονία, αλλά δεν μπορούσαν να αποδώσουν σαφώς αυτές τις επιδράσεις στις λαμβανόμενες ορμόνες. Συνολικά, οι συγγραφείς δεν μπόρεσαν να βρουν κάτι νέο ή αξιόπιστο. Οι περισσότερες από τις διαθέσιμες μελέτες έχουν παρατηρητικό χαρακτήρα, πολλές από τις οποίες έχουν μεθοδολογικές ελλείψεις.

Η βιοποικιλότητα των βακτηρίων του εντέρου σχετίζεται με τη σεξουαλική συμπεριφορά

Η ανάλυση των δεδομένων σχετικά με τις σεξουαλικές συμπεριφορές αποκάλυψε ότι η μεγαλύτερη ποικιλομορφία της Segatella οφείλεται κυρίως στις συχνές αλλαγές συντρόφου. Είναι ενδιαφέρον ότι η απροστάτευτη πρωκτική επαφή και το στοματικό σεξ ήταν επίσης σημαντικοί παράγοντες, αλλά με μικρότερη επιρροή.