Σεξουαλική Υγεία

Διακοπή σχέσης: Πώς να ξεπεράσετε κάποιον

Διακοπή σχέσης: Πώς να ξεπεράσετε κάποιον

Διακοπή σχέσης: Πώς να ξεπεράσετε κάποιον. Το τέλος μιας σχέσης δεν είναι ποτέ εύκολο. Οι χωρισμοί είναι γεμάτοι με ακατέργαστα συναισθήματα, συμπεριλαμβανομένων των πάντων από πόνο και προδοσία μέχρι θυμό και θλίψη. Αλλά, επειδή η καρδιά μπορεί να αισθάνεται σαν το τέλος του κόσμου, η πραγματικότητα είναι ότι ο πόνος και η αγωνία που νιώθετε αυτή τη στιγμή είναι μόνο προσωρινά. Στο τέλος, θα μπορείτε να προχωρήσετε—και μια μέρα θα ξαναβρείτε την αγάπη.

Στην πραγματικότητα, η έρευνα δείχνει ότι χρειάζονται περίπου 11 εβδομάδες για να αισθανθείς καλύτερα μετά το τέλος μιας σχέσης ραντεβού, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Περιοδικό Θετικής Ψυχολογίας. Εν τω μεταξύ, μια ξεχωριστή μελέτη ανακάλυψε ότι μπορεί να χρειαστούν έως και 18 μήνες για να επουλωθούν, αν ένας γάμος τελειώσει. Όπως και να ‘χει, καμία κατάσταση δεν συνεχίζεται για πάντα.

Οι σχέσεις με άλλους αποτελούν τη βάση της ζωής ενός ατόμου. Ως αποτέλεσμα, όταν χάνεις μια σχέση, ειδικά αυτή που θεωρούσες σημαντική και κεντρική στη ζωή σου, είναι σαν να χάνεις ένα κομμάτι του εαυτού σου. Δεν είναι ασυνήθιστο να νιώθεις ότι έχεις χάσει την αίσθηση του νοήματος και του σκοπού σου στη ζωή. Η εκμάθηση από αυτή την εμπειρία όχι μόνο θα σας κάνει πιο δυνατούς, αλλά θα σας βοηθήσει να μάθετε τι θέλετε σε μια σχέση και ίσως να έχετε μεγαλύτερη επιτυχία την επόμενη φορά. Ακολουθούν μερικά βήματα για την επεξεργασία του χωρισμού σας και για να συνεχίσετε τη ζωή σας.

  • Θυμήσου, εκεί έξω υπάρχουν και άλλοι.
  • Βρες τα θετικά
  • Άφησε πίσω σου τον θυμό και πάψε να κατηγορείς
  • Γράψε τα συναισθήματά σου σε ένα χαρτί
  • Επανανακάλυψε ποιος είσαι
  • Φρόντισε τον  εαυτό σου

 

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Το τραύμα να γεννηθείς γυναίκα

Είδες τον πρώην σε εφαρμογή να αναζητά νέο αμόρε... Διαχειρήσου το

Γιατί νιώθω πάντα ανεπαρκής;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι προβλέπει η ελληνική νομοθεσία για το σεξ με παιδιά - εφήβους

Ο Δημητρακόπουλος σημείωσε πως πρέπει να αποδειχθεί ότι υπάρχει αυτή η σχέση εμπιστοσύνης, ενώ πρόσθεσε ότι σε αντίθετη περίπτωση - και αν δεν αποδειχθεί η σχέση εμπιστοσύνης -  δεν είναι αδίκημα.

Οι πέντε γλώσσες της αγάπης: Εσείς ποια χρησιμοποιείτε

Οι πέντε γλώσσες της αγάπης: Σύμφωνα με τον Δρ. Gary Chapman, σύμβουλο γάμου και συγγραφέα του μπεστ σέλερ βιβλίου "Οι 5 Γλώσσες της Αγάπης: Τα μυστικά για μια αγάπη που διαρκεί", το κλειδί για μια υγιή και μακρά σχέση είναι η εκμάθηση των γλωσσών αγάπης. Υπάρχουν πέντε διαφορετικές γλώσσες αγάπης που ο καθένας από εμάς "ομιλεί" προκειμένου να περιγράψει και να εκφράσει  - μαντέψατε τι- αγάπη.

Γιατί η περιέργεια είναι μία από τις γλώσσες της αγάπης

Η περιέργεια στον έρωτα: Όταν κάποιος θέλει να μάθει για εσένα... Οι πέντε ερωτικές γλώσσες—ένα πλαίσιο για το πώς δίνουμε και λαμβάνουμε αγάπη που δημιουργήθηκε από τον ψυχολόγο Γκάρι Τσάπμαν το 1992 ⁠—περιλαμβάνουν ποιοτικό χρόνο, δώρα, πράξεις υπηρεσίας, λέξεις επιβεβαίωσης και σωματική αφή.  Όσο κι αν μου αρέσει να λαμβάνω και τις πέντε επιδείξεις φροντίδας, πάντα ένιωθα ότι η πιο αληθινή μου ερωτική γλώσσα έλειπε από αυτή τη λίστα.

Πως μπορείς να βρεις ξανά τη σεξουαλική σου επιθυμία;

Ερωτική επιθυμία: Η ερωτική επιθυμία δεν μπορεί να μετρηθεί ή να οριοθετηθεί, ενώ καθοριστικό ρόλο παίζουν η φάση της ζωής στην οποία βρίσκεσαι αλλά και άλλοι παράπλευροι παράγοντες όπως η κατάσταση της υγείας και το στρες. Οι προαναφερθέντες λόγοι καθιστούν αδιευκρίνιστο μεγάλο αριθμό πτυχών της υποτονικής σεξουαλικής επιθυμίας.

Πώς να προστατευτείς από ουρολοίμωξη πριν και μετά το σεξ

Ουρολοίμωξη sex: Πώς να προστατευτείς από αυτή μετά την επαφή.  Η λήψη λοίμωξης του ουροποιητικού συστήματος (UTI) μετά το σεξ μπορεί να αποτελέσει πραγματικό πρόβλημα. Εκτός από την αντιμετώπιση του πόνου και των αισθήσεων καύσου ενώ κατουράς ενώ έχεις ένα, το να τα παίρνεις με συνέπεια μετά το σεξ μπορεί να κάνει την όλη προοπτική της σεξουαλικής οικειότητας λιγότερο ελκυστική.

Δεξιότητες για να διατηρήσετε τη σχέση σας

Σχέση: Η αγάπη είναι πραγματικά ένα όμορφο πράγμα, ειδικά αν βρείτε την αληθινή και γνήσια αγάπη, όπου μπορείτε να είστε ο εαυτός σας και να εξελιχθείτε σε ένα πολύ καλύτερο άτομο.

Παραληρητική ζήλια

Καταστροφικά συναισθήματα: Τι είναι η παραληρητική ζήλια. Η παραληρητική ζήλια χαρακτηρίζεται από το γεγονός ότι ο ζηλότυπος είναι πεπεισμένος για την ενοχή του συντρόφου του , όταν έχει λίγες ενδείξεις. Έτσι, η ζήλια υπάρχει υπερβολικά (κάθε λεπτομέρεια μπορεί να αποδείξει ότι η ζήλια τους είναι λογική), το άτομο είναι υπερβολικά κτητικό.