Σεξουαλική Υγεία

Ουρολοίμωξη sex: Πώς να προστατευτείς από αυτή μετά την επαφή

Ουρολοίμωξη sex: Πώς να προστατευτείς από αυτή μετά την επαφή

Ουρολοίμωξη sex: Πώς να προστατευτείς από αυτή μετά την επαφή.  Η λήψη λοίμωξης του ουροποιητικού συστήματος (UTI) μετά το σεξ μπορεί να αποτελέσει πραγματικό πρόβλημα. Εκτός από την αντιμετώπιση του πόνου και των αισθήσεων καύσου ενώ κατουράς ενώ έχεις ένα, το να τα παίρνεις με συνέπεια μετά το σεξ μπορεί να κάνει την όλη προοπτική της σεξουαλικής οικειότητας λιγότερο ελκυστική.

Η ουρολοίμωξη είναι βακτηριακή λοίμωξη που επηρεάζει την ουροδόχο κύστη, την ουρήθρα και, σε πιο σοβαρές περιπτώσεις, τους νεφρούς. Ο καθένας μπορεί να εκτεθεί στην  UTI, αν και οι άνθρωποι με αιδοία είναι πιο ευαίσθητοι από τους ανθρώπους με πέη, επειδή οι ουρήθρες τους έχουν μήκος μόνο από 2 έως 3 εκατοστά (σε σύγκριση με 15 έως 29 εκατοστά σε άτομα με πέη). Το βραχύτερο μήκος της ουρήθρας διευκολύνει τα ανεπιθύμητα βακτήρια να ταξιδέψουν στην ουροδόχο κύστη—ειδικά κατά τη διάρκεια του φύλου.

Τουλάχιστον το 60% των γυναικών και το 12% των ανδρών θα προσβληθούν από ουρολοίμωξη τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους, και ορισμένοι άνθρωποι θα εμφανίσουν υποτροπιάζοντα ουρολοίμωξη. Ενώ ορισμένοι άνθρωποι είναι πιο επιρρεπείς σε αυτές τις βακτηριακές λοιμώξεις, άλλοι αυξάνουν τον κίνδυνο τους μέσω εξωτερικών παραγόντων όπως το σεξ. Αυτά είναι μερικά κοινά συμπτώματα των UTIs:

 • Πόνος κατά την ούρηση
 • Πόνος στην κάτω κοιλιακή χώρα
 • Συχνή/συνεχής επείγουσα ανάγκη για ούρηση
 • Αφύπνιση για ούρηση αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της νύχτας
 • Οσφυαλγία
 • Αίσθημα ναυτίας, ζάλης, πονοκεφάλων ή κόπωσης

Βοηθάει το κατούρημα μετά το σεξ; Η έρευνα που περιβάλλει την φωνή (γνωστή και ως κατούρημα μετά το σεξ) ως τρόπος πρόληψης των UTIs μετά το σεξ αναμειγνύεται. Μια μελέτη στο Journal of Clinmilogie ανακάλυψε ότι φοιτητές που πάντα κατουράνε πριν και μετά το σεξ είχαν λιγότερες πιθανότητες να τσιμπήσουν ουρολοίμωξη, ενώ μια άλλη μελέτη δεν βρήκε καμία σχέση μεταξύ της μετασεξουαλικής ουρήσεως και του κινδύνου UTI.

Τρόποι πρόληψης UTI πριν και μετά το σεξ:

 • Κατούρησε πριν το σεξ
 • Καθαρίστε την περιοχή των γεννητικών οργάνων, σκουπίζοντας από μπροστά προς τα πίσω.
 • Βεβαιωθείτε ότι εσείς και ο σύντροφός σας πλένετε τα χέρια σας για να ελαχιστοποιήσετε την εξάπλωση βακτηρίων στην περιοχή των γεννητικών οργάνων.

Μετά το σεξ:

 • Κατούρησε μετά το σεξ
 • Καθαρίστε την περιοχή των γεννητικών οργάνων
 • Πιες πολύ νερό

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Ποιες στάσεις αυξάνουν τις πιθανότητες εγκυμοσύνης

Τέσσερις τρόποι για να επιστρέφετε στο τώρα

Μπορεί να μας θεραπεύσει ο αισθησιασμός;

Είναι αναπόφευκτη η σεξουαλική πλήξη;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μάθετε πώς να διαχειρίζεστε τα σκαμπανεβάσματα στην καμπύλη της σεξουαλικής επιθυμίας

Σεξ: Γνωρίζετε την περίοδο που λέμε «μήνα του μέλιτος» σε μία σχέση; Είναι αυτή η εκστατική, τρελά ερωτική περίοδος μιας καινούργιας σχέσης, που το μόνο που θέλετε να κάνετε είναι να σκίζετε τα ρούχα του άλλου και να κάνετε έρωτα 24/7;

Σεξ: Η συζήτηση για τη συγκατάθεση μπορεί να μην είναι τόσο απλή όσο νομίζετε

Σεξ και συναίνεση: Πόσο συχνά σκέφτεστε τη συγκατάθεση; Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι εύκολο και απλό. Επομένως δεν αξίζει να το σκεφτούμε πάρα πολύ. Αλλά ως κοινωνία, κατανοούμε πραγματικά την έννοια της συγκατάθεσης και της συναίνεσης;

Τα τρία χαρακτηριστικά της αληθινής αγάπης

Συντροφικές σχέσεις: Τα τρία χαρακτηριστικά της αληθινής αγάπης. Σύμφωνα με τον Walter Riso, ένα ζευγάρι που απολαμβάνει μια πλήρη, ικανοποιητική και ευχάριστη αγάπη απαιτεί την ένωση τριών παραγόντων: επιθυμία ( Έρωτας ), τρυφερότητα (αγάπη) και συμπάθεια( Φιλία ). Κάθε ένα από αυτά τα συστατικά είναι ένα σημαντικό μέρος αυτού που γνωρίζουμε ως αληθινή αγάπη και διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο στην εμφάνιση της φυσικής έλξης και στην επακόλουθη ανάπτυξή της στη συγγένεια.

Υπάρχει το ιδανικό ζευγάρι

Το ιδανικό ζευγάρι: Μύθος ή η πραγματικότητα; Τείνουμε να εξιδανικεύουμε τον σύντροφό μας ή τη σχέση μας, με τέτοιο τρόπο ώστε όταν τα πράγματα δεν είναι όπως περιμένουμε, η απόρριψη και η απογοήτευση μπορούν να γίνουν πολύ έντονα. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν υπάρχει κανένας ορισμός για να βρούμε τον «ιδανικό σύντροφο» και ότι υπάρχουν πολλά χαρακτηριστικά που μπορούν να κάνουν μια σχέση «τέλεια», μόνο για εμάς.

Με πόσους ερωτικούς συντρόφους γινόμαστε ευτυχισμένοι

Σεξ: Όταν η συζήτηση έρχεται στο σεξ, τότε σίγουρα σκεφτόμαστε ότι πρόκειται με βεβαιότητα για μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής μας. Το σεξ είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής, προφανώς όχι σε επίπεδο επιβίωσης, αλλά σε επίπεδο ποιότητας.

Ελεύθερη σχέση ... Τι σημαίνει αυτό

Ελεύθερη σχέση: Τι σημαίνει αυτή η "συμφωνία". Οι ανοιχτές σχέσεις εμπίπτουν στην ευρύτερη κατηγορία των συναινετικά μη μονογαμικών σχέσεων. Είναι σχέσεις στις οποίες ο ένας ή και οι δύο σύντροφοι μπορούν να επιδιώξουν σεξ, και μερικές φορές συναισθηματικά δεσμά, με άλλους ανθρώπους.