Σεξουαλική Υγεία

Σεξ: Πώς να διατηρήσετε το σεξουαλικό ενθουσιασμό σε μια μακροχρόνια σχέση

Σεξ: Πώς να διατηρήσετε το σεξουαλικό ενθουσιασμό σε μια μακροχρόνια σχέση

Σεξ: Φαίνεται πραγματικό στις μέρες μας ότι η σεξουαλική πλήξη είναι αναπόφευκτη στις μακροχρόνιες ερωτικές σχέσεις.

Είναι γεγονός ότι η σεξουαλική συχνότητα μειώνεται σταδιακά στις μακροχρόνιες σχέσεις. Μερικά ζευγάρια σταματούν να κάνουν σεξ μεταξύ τους, ενώ άλλα ζευγάρια κάνουν ακόμα σεξ, αλλά γίνεται σαν αγγαρεία. Η απόκτηση επαρκούς διέγερσης για την επίτευξη οργασμού μπορεί να είναι δύσκολη. Οι συνηθισμένες συστάσεις είναι να βρουν τρόπους για να αυξήσουν τη σεξουαλική τους ζωή για να ξεπεράσουν τη σεξουαλική πλήξη του να κάνεις σεξ με το ίδιο άτομο με τον ίδιο ακριβώς τρόπο κάθε χρόνο και δεκαετία.

Μέσα στα όρια μιας μονογαμικής σχέσης, η κατεύθυνση της σεξουαλικής ζωής ενός ζευγαριού μπορεί να σημαίνει πειραματισμό με διαφορετικές σεξουαλικές θέσεις ή πρακτικές για την εισαγωγή κάποιου διαφορετικού σεξουαλικού είδους. Κάνοντας κάτι απαγορευμένο μπορεί να προστεθεί η συγκίνηση του να κάνεις κάτι υπερβατικό. Φυσικά, για μερικούς ανθρώπους, η ζητούμενη σεξουαλική καινοτομία δεν είναι απαραίτητα να απολαύσουν μια ποικιλία θέσεων και πρακτικών με το ίδιο άτομο, αλλά να συμμετάσχουν στις ίδιες παλιές θέσεις και πρακτικές αλλά με μια ποικιλία διαφορετικών σεξουαλικών συντρόφων. Η απιστία ή κάποια συναινετική μη μονογαμία επιτρέπει τη συγκίνηση του σεξ με νέους και διαφορετικούς συντρόφους.

Τι γίνεται όμως αν αυτές οι προσεγγίσεις είναι απλώς προσωρινές διορθώσεις; Κάποια στιγμή ό, τι ήταν κάποτε νέο και συναρπαστικό μπορεί να γίνει παλιό και επαναλαμβανόμενο. Οποιοσδήποτε που έχει δοκιμάσει τα πάντα πολλές φορές μπορεί να αισθανθεί πλήξη και αρχίζει να εξαντλείται από νέες πηγές σεξουαλικής καινοτομίας και ποικιλίας. Είμαστε καταδικασμένοι να αναζητούμε για πάντα το επόμενο νέο πράγμα όσον αφορά το σεξ για να πάρουμε μια προσωρινή συγκίνηση έως ότου γίνει βαρετό μέσω της ατελείωτης επανάληψης;

Η Ψυχολογία της πλήξης

Συνήθως παίρνουμε την πλήξη στην ονομαστική της αξία. Ο κόσμος γύρω μας δε φαίνεται να είναι αρκετά διεγερτικός. Αισθανόμαστε άδειοι και η ζωή φαίνεται χωρίς νόημα χωρίς να υπάρχει κάτι που μας εμπλέκει πραγματικά. Θέλουμε να αισθανθούμε παθιασμένοι με ό, τι κάνουμε. Γινόμαστε απαθείς όταν δεν υπάρχει τίποτα που να μας ενθουσιάζει. Οι άνθρωποι κάνουν συχνά σεξ όταν βαριούνται. Η πλήξη δεν είναι μόνο ένα συναίσθημα αλλά και μια στάση απέναντι σε αυτό που είναι μπροστά σας. Είναι έλλειψη περιέργειας. Οι περίεργοι δε βαριούνται ποτέ γιατί μπορούν πάντα να βρουν κάτι ενδιαφέρον σε αυτό που είναι ακριβώς μπροστά τους. Οι περίεργοι, όπως ο ποιητής William Blake, μπορούν να δουν έναν κόσμο από άμμο. Οι βαριεστημένοι βλέπουν μόνο έναν κόκκο άμμου. Είναι έλλειψη φαντασίας. Ο φιλόσοφος Ηράκλειτος που είχε φαντασία είπε ότι δεν μπορείτε ποτέ να μπείτε στο ίδιο ποτάμι δύο φορές. Στην πραγματικότητα, το σεξ με το ίδιο άτομο που χρησιμοποιεί τις ίδιες στάσεις εδώ και μια δεκαετία δεν είναι εντελώς επαναλαμβανόμενο. Εσείς και ο σύντροφός σας αλλάζετε σαν άνθρωποι διαρκώς. Δεν είναι μόνο η σταδιακή γήρανση του σώματος (μερικοί άνθρωποι ενθουσιάζονται από το σεξ με τους ηλικιωμένους), αλλά αλλάζετε διάθεση και προσωπικότητα, καθώς οι εμπειρίες της ζωής αλλάζουν το ποιοι είμαστε. Το πώς νιώθουμε για αυτές τις αλλαγές μπορεί να καθορίσει εάν το σεξ είναι βαρετό ή συναρπαστικό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Πόσο σημαντικό είναι το σεξ στη ζωής της γυναίκας άνω των 40

Πότε και πώς να μιλήσεις στην σύντροφό σου για μία καλύτερη ερωτική επαφή

Οι ερωτικές φαντασιώσεις και η σχέση του ζευγαριού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι προβλέπει η ελληνική νομοθεσία για το σεξ με παιδιά - εφήβους

Ο Δημητρακόπουλος σημείωσε πως πρέπει να αποδειχθεί ότι υπάρχει αυτή η σχέση εμπιστοσύνης, ενώ πρόσθεσε ότι σε αντίθετη περίπτωση - και αν δεν αποδειχθεί η σχέση εμπιστοσύνης -  δεν είναι αδίκημα.

Οι πέντε γλώσσες της αγάπης: Εσείς ποια χρησιμοποιείτε

Οι πέντε γλώσσες της αγάπης: Σύμφωνα με τον Δρ. Gary Chapman, σύμβουλο γάμου και συγγραφέα του μπεστ σέλερ βιβλίου "Οι 5 Γλώσσες της Αγάπης: Τα μυστικά για μια αγάπη που διαρκεί", το κλειδί για μια υγιή και μακρά σχέση είναι η εκμάθηση των γλωσσών αγάπης. Υπάρχουν πέντε διαφορετικές γλώσσες αγάπης που ο καθένας από εμάς "ομιλεί" προκειμένου να περιγράψει και να εκφράσει  - μαντέψατε τι- αγάπη.

Γιατί η περιέργεια είναι μία από τις γλώσσες της αγάπης

Η περιέργεια στον έρωτα: Όταν κάποιος θέλει να μάθει για εσένα... Οι πέντε ερωτικές γλώσσες—ένα πλαίσιο για το πώς δίνουμε και λαμβάνουμε αγάπη που δημιουργήθηκε από τον ψυχολόγο Γκάρι Τσάπμαν το 1992 ⁠—περιλαμβάνουν ποιοτικό χρόνο, δώρα, πράξεις υπηρεσίας, λέξεις επιβεβαίωσης και σωματική αφή.  Όσο κι αν μου αρέσει να λαμβάνω και τις πέντε επιδείξεις φροντίδας, πάντα ένιωθα ότι η πιο αληθινή μου ερωτική γλώσσα έλειπε από αυτή τη λίστα.

Πως μπορείς να βρεις ξανά τη σεξουαλική σου επιθυμία;

Ερωτική επιθυμία: Η ερωτική επιθυμία δεν μπορεί να μετρηθεί ή να οριοθετηθεί, ενώ καθοριστικό ρόλο παίζουν η φάση της ζωής στην οποία βρίσκεσαι αλλά και άλλοι παράπλευροι παράγοντες όπως η κατάσταση της υγείας και το στρες. Οι προαναφερθέντες λόγοι καθιστούν αδιευκρίνιστο μεγάλο αριθμό πτυχών της υποτονικής σεξουαλικής επιθυμίας.

Πώς να προστατευτείς από ουρολοίμωξη πριν και μετά το σεξ

Ουρολοίμωξη sex: Πώς να προστατευτείς από αυτή μετά την επαφή.  Η λήψη λοίμωξης του ουροποιητικού συστήματος (UTI) μετά το σεξ μπορεί να αποτελέσει πραγματικό πρόβλημα. Εκτός από την αντιμετώπιση του πόνου και των αισθήσεων καύσου ενώ κατουράς ενώ έχεις ένα, το να τα παίρνεις με συνέπεια μετά το σεξ μπορεί να κάνει την όλη προοπτική της σεξουαλικής οικειότητας λιγότερο ελκυστική.

Πώς να προχωρήσεις μετά τον χωρισμό

Διακοπή σχέσης: Πώς να ξεπεράσετε κάποιον. Το τέλος μιας σχέσης δεν είναι ποτέ εύκολο. Οι χωρισμοί είναι γεμάτοι με ακατέργαστα συναισθήματα, συμπεριλαμβανομένων των πάντων από πόνο και προδοσία μέχρι θυμό και θλίψη. Αλλά, επειδή η καρδιά μπορεί να αισθάνεται σαν το τέλος του κόσμου, η πραγματικότητα είναι ότι ο πόνος και η αγωνία που νιώθετε αυτή τη στιγμή είναι μόνο προσωρινά. Στο τέλος, θα μπορείτε να προχωρήσετε—και μια μέρα θα ξαναβρείτε την αγάπη.

Δεξιότητες για να διατηρήσετε τη σχέση σας

Σχέση: Η αγάπη είναι πραγματικά ένα όμορφο πράγμα, ειδικά αν βρείτε την αληθινή και γνήσια αγάπη, όπου μπορείτε να είστε ο εαυτός σας και να εξελιχθείτε σε ένα πολύ καλύτερο άτομο.

Παραληρητική ζήλια

Καταστροφικά συναισθήματα: Τι είναι η παραληρητική ζήλια. Η παραληρητική ζήλια χαρακτηρίζεται από το γεγονός ότι ο ζηλότυπος είναι πεπεισμένος για την ενοχή του συντρόφου του , όταν έχει λίγες ενδείξεις. Έτσι, η ζήλια υπάρχει υπερβολικά (κάθε λεπτομέρεια μπορεί να αποδείξει ότι η ζήλια τους είναι λογική), το άτομο είναι υπερβολικά κτητικό.