Σεξουαλική Υγεία

Σεξ οφέλη υγεία: Το σεξ είναι αναπόσπαστο κομμάτι στα πλαίσια μιας υγιεινής ζωής

Σεξ οφέλη υγεία: Το σεξ είναι αναπόσπαστο κομμάτι στα πλαίσια μιας υγιεινής ζωής

Σεξ οφέλη υγεία: Τα τελευταία χρόνια, έχουν γίνει πολλές μελέτες σχετικά με τον οργασμό και όλες συμφωνούν, ότι το σεξ δεν προσφέρει μόνο ευχαρίστηση. Παράλληλα προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία.

Τα τελευταία χρόνια, έχουν γίνει πολλές μελέτες σχετικά με τον οργασμό και όλες συμφωνούν, ότι το σεξ δεν προσφέρει μόνο ευχαρίστηση. Αντιθέτως, παράλληλα έχει και πολλά οφέλη για την υγεία. Σίγουρα, είναι ένας διασκεδαστικός και εναλλακτικός τρόπος, για να βελτιώσουμε, για παράδειγμα, το ανοσοποιητικό μας και επιπλέον, είναι σίγουρα ένας πολύ καλός τρόπος για να δώσουμε ένα καλό boost στην ψυχολογία μας. Δεν έχει σημασία αν μιλάμε για ανδρικό ή γυναικείο οργασμό. Και στις δύο περιπτώσεις, τα οφέλη είναι ξεκάθαρα και μιλούν από μόνα τους. Ποια ακριβώς είναι όμως αυτά τα οφέλη; Ας τα δούμε παρακάτω, αναλυτικά.

Ποια οφέλη προσφέρει στην υγεία το σεξ;

  • Παυσίπονο: Όπως είναι γνωστό, κατά τη διάρκεια του οργασμού, ελευθερώνεται στο σώμα, η ορμόνη ωκυτοκίνη. Η ωκυτοκίνη έχει παυσίπονες ιδιότητες, ακόμα και στους χρόνιους πόνους. Μπορεί δηλαδή ακόμα κι εκείνος ο πόνος που έχεις από παλιό τραύμα, σιγά σιγά, να εξαλειφθεί.
  • Αρτηριακή πίεση: Οι νεότερες έρευνες δείχνουν ότι το σεξ, μπορεί να ρίξει την αρτηριακή πίεση και ιδιαίτερα τη συστολική αρτηριακή πίεση. Αυτό συμβαίνει μόνο με τη σεξουαλική πράξη και όχι με τον αυνανισμό.
  • Ενίσχυση του ανοσοποιητικού: Η μεγαλύτερη συχνότητα σεξουαλικής επαφής, δείχνει να αυξάνει τα επίπεδα των αντισωμάτων στο αίμα μας και κατά συνέπεια, είναι πιο εύκολο το σώμα μας να εξουδετερώσει ιούς και βακτήρια, ώστε να μην αρρωσταίνουμε συχνά και γενικά, να είμαστε πιο υγιείς.
  • Μειώνει τις καρδιοπάθειες: Αν και πολλοί πιστεύουν το αντίθετο, το σεξ την πραγματικότητα, ωφελεί την καρδιά. Μελέτες δείχνουν, ότι όσοι κάνουν σεξ, τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, έχουν κατά 50% λιγότερες πιθανότητες να πάθουν έμφραγμα.
  • Κατά του προστάτη: Είναι γνωστό τα τελευταία χρόνια, ότι όσοι έχουν συχνή σεξουαλική επαφή έχουν κατά 30% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του προστάτη.
  • Antistress: Σίγουρα θα έχετε καταλάβει, ότι μετά από τη σεξουαλική πράξη, είστε πολύ πιο ήρεμοι. Το σεξ και όλα τα παρελκόμενα του, όπως οι αγκαλιές και τα φιλιά, είναι από τα καλύτερα φυσικά αγχολυτικά, ενώ ταυτόχρονα η καλή σεξουαλική ζωή, τονώνει την αυτοεκτίμηση και το αίσθημα της ευτυχίας, το οποίο φυσικά μειώνει ακόμα περισσότερο το άγχος.
  • Καλή γυμναστική: Μπορεί ο οργασμός να μη θεωρείται στην πραγματικότητα γυμναστική, ούτε φυσικά το σεξ. Αλλά παρόλα αυτά, είναι γνωστό ότι καίει θερμίδες και αφού καίει θερμίδες εμείς θα την πούμε διασκεδαστική γυμναστική.

Συνοψίζοντας, όλες οι μελέτες τείνουν στο ίδιο συμπέρασμα. Η καλή σεξουαλική ζωή, μόνο θετικά έχει να προσφέρει και στον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά, αλλά και στις σχέσεις των ζευγαριών. Στο πλαίσιο της υγιεινής ζωής, λοιπόν, αξίζει να εντάξεις την τακτική σεξουαλική επαφή στην καθημερινότητά σου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το σεξ δεν είναι μόνο για τους νέους!

Μην ψάχνετε αλλού την πηγή της νιότης

Γιατί αξίζει να δοκιμάσετε την στάση της ανάποδης καουμπόισσας;

Στρατηγική Κίνας για την καταστολή του κινήματος #MeToo

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς μπορεί το σεξ να ωφελήσει το σώμα σας;

Σεξ οφέλη υγεία: Τα άτομα με ενεργή σεξουαλική ζωή τείνουν να ασκούνται πιο συχνά και να έχουν καλύτερες διατροφικές συνήθειες από εκείνους που είναι λιγότερο σεξουαλικά ενεργοί. Η φυσική κατάσταση μπορεί επίσης να βελτιώσει τη σεξουαλική απόδοση συνολικά.

Οι οργασμοί κάνουν καλό στην ψυχική σας υγεία

Οργασμός οφέλη ψυχική υγεία: Καταρχάς, μέσω της διαδικασίας του αυνανισμού μπορείτε να μάθετε καλύτερα το σώμα σας και να επικοίνωνήσετε τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας στους ερωτικούς σας συντρόφους. Η σεξουαλική εκπαιδεύτρια Betty Dodson αναφέρεται στον αυνανισμό ως «αυτοπλοήγηση» με ζωτικής σημασίας οφέλη για την συναισθηματική και σωματική σας υγεία.

Η επίδραση της σεξουαλικής δραστηριότητας στην αυτοεικόνα των γυναικών

Εικόνα σώματος σεξ: Με τη σταδιακή μείωση των οιστρογόνων και της προγεστερόνης, που οδηγεί στην εμμηνόπαυση, οι γυναίκες βιώνουν επίσης σωματικές, ψυχοκοινωνικές ή σεξουαλικές αλλαγές.

Σεξ tips για καλό σεξ σε κάθε ηλικία

Σεξ: Με την κατάλληλη ενημέρωση και υποστήριξη, η τρίτη ηλικία μπορεί να είναι μια συναρπαστική εποχή για να εξερευνήσετε τόσο τις συναισθηματικές όσο και τις αισθησιακές πτυχές της σεξουαλικότητας σας.

Το IQ στην ψυχολογία της σεξουαλικής έλξης

Sapiosexuality ευφυϊολαγνεία: Η έρευνα υποστηρίζει ένα είδος σεξουαλικής έλξης που δεν είχε περιγραφεί σωστά και αναφέρεται σε όσους έλκονται σεξουαλικά από το πόσο έξυπνος είναι κάποιος.

Πώς μας ωφελεί ψυχολογικά το σεξ

Σεξ οφέλη ψυχική υγεία: Υπάρχουν ενδείξεις ότι το σεξ αυξάνει τη γνωστική σου ικανότητα. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι ακόμη και μόνο το να σκέφτεστε μια προηγούμενη σεξουαλική επαφή μπορεί να ενισχύσει τις δεξιότητες αναλυτικής σκέψης. Μια άλλη μελέτη έδειξε ότι τα σεξουαλικά ενεργά τρωκτικά είχαν περισσότερους νευρώνες στον ιππόκαμπό τους (μια περιοχή του εγκεφάλου που συνδέεται με τη μνήμη) από τους παρθένους αρουραίους.

Πως άλλαξε η covid-19 την σεξουαλική μας ζωή

Σεξ κορωνοϊός: Η έρευνα αφορά τον ρόλο που έπαιξε η πανδημία σε όλο τον κόσμο, σχετικά με την χρήση προφυλακτικού από τους νέους και την πρόληψη της μετάδοσης των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων, και τα ποσοστά χρήσης ανέρχονται στο εντυπωσιακό 88%.