Σεξουαλική Υγεία

Οργασμός μετά την εμμηνόπαυση: Ναι είναι απολύτως εφικτός! Δείτε πώς [vid]

Οργασμός μετά την εμμηνόπαυση: Ναι είναι απολύτως εφικτός! Δείτε πώς [vid]

Οργασμός μετά την εμμηνόπαυση: Εάν έχετε ακούσει ή διαβάσει ότι δεν θα μπορείτε να έχετε οργασμό μετά την εμμηνόπαυση, να ξέρετε ότι αυτό είναι ψευδές. Οι οργασμοί εξακολουθούν να είναι απολύτως εφικτοί, κατά την εμμηνόπαυση και μετά. Μερικές μικρές αλλαγές μπορούν να συμβάλουν στην αύξηση της ευχαρίστησής σας κατά τη διάρκεια του σεξ - σόλο ή με σύντροφο - και να ενισχύσουν τη σωματική και συναισθηματική οικειότητα με τον/τους σύντροφό σας.

Καθώς πλησιάζετε στην εμμηνόπαυση, μπορεί να αρχίσετε να ανησυχείτε ότι η σεξουαλική σας ζωή θα αλλάξει – και όχι προς το καλύτερο. Η εμμηνόπαυση εμφανίζεται όταν δεν έχετε περίοδο για 1 χρόνο. Τα μεταβατικά χρόνια πριν από αυτό, που συχνά χαρακτηρίζονται από συμπτώματα, όπως προβλήματα ύπνου, εξάψεις, σπάνιες ή ακανόνιστες περιόδους, είναι γνωστά ως περιεμμηνόπαυση. Αυτές οι εντελώς φυσιολογικές αλλαγές μπορεί να γίνονται αισθητές ως απογοητευτικές, εν μέρει επειδή επηρεάζουν τον τρόπο που βιώνετε το σεξ και επίσης το επίπεδο της σεξουαλικής επιθυμίας σας – η μείωση της σεξουαλικής ορμής είναι ένα κοινό σύμπτωμα της περιεμμηνόπαυσης.

Τούτων λεχθέντων, εάν έχετε ακούσει ή διαβάσει ότι δεν θα μπορείτε να έχετε οργασμό μετά την εμμηνόπαυση, να ξέρετε ότι αυτό είναι ψευδές. Οι οργασμοί εξακολουθούν να είναι απολύτως εφικτοί, κατά την εμμηνόπαυση και μετά. Μερικές μικρές αλλαγές μπορούν να συμβάλουν στην αύξηση της ευχαρίστησής σας κατά τη διάρκεια του σεξ – σόλο ή με σύντροφο – και να ενισχύσουν τη σωματική και συναισθηματική οικειότητα με τον/τους σύντροφό σας.

Για καλύτερη απόλαυση, δοκιμάστε τα ακόλουθα:

  • Χρησιμοποιήστε λιπαντικό

Είναι χαρακτηριστικό να εμφανίζετε κολπική ξηρότητα κατά τη διάρκεια και μετά την εμμηνόπαυση. Καθώς τα επίπεδα οιστρογόνων και προγεστερόνης στο σώμα σας αρχίζουν να πέφτουν, ο κόλπος σας παράγει λιγότερη λίπανση, ακόμη και κατά τη διέγερση. Αυτή η μείωση της φυσικής λίπανσης μπορεί να κάνει το διεισδυτικό σεξ άβολο, ακόμη και επώδυνο σε κάποιες περιπτώσεις. Ένα λιπαντικό μπορεί να εξομαλύνει τα πράγματα. Το λιπαντικό μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση της τριβής όταν πρόκειται για άμεση διέγερση της κλειτορίδας, η οποία θα μπορούσε να σας βοηθήσει να επιτύχετε οργασμό μόνο με το άγγιγμα.

  • Δοκιμάστε την άμεση διέγερση

Κατά τη μετάβαση στην εμμηνόπαυση, η ροή του αίματος προς τον κόλπο και την κλειτορίδα μειώνεται. Εάν συνήθως χρειάζεστε διέγερση της κλειτορίδας για να φτάσετε σε οργασμό, η μείωση της ευαισθησίας μπορεί να κάνει τον οργασμό πιο δύσκολο. Πιο δύσκολο ωστόσο δεν σημαίνει αδύνατο! Απλώς μπορεί να χρειάζεστε λίγο περισσότερο χρόνο διέγερσης ή γιατί όχι να δοκιμάσετε νέους τρόπους διέγερσης.

Νέες προσεγγίσεις στη διέγερση!

  • Ξεκινήστε αγγίζοντας, τρίβοντας ή χαϊδεύοντας την κλειτορίδα σας — ή ζητώντας από τον/τους σύντροφό σας να το κάνει. Το λιπαντικό, όπως αναφέραμε παραπάνω, μπορεί να κάνει τη διαφορά μειώνοντας την τριβή και αυξάνοντας την ευχαρίστησή σας.
  • Στοματικό σεξ. Το στοματικό σεξ μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να “τονώσετε” την κλειτορίδα σας, για αρχή, ενώ προσφέρει επίσης το πρόσθετο πλεονέκτημα της λίπανσης.
  • Δονητές. Η τακτική χρήση δονητή, κατά τη διάρκεια του σεξ, μπορεί να βοηθήσει στην τόνωση της ευαισθησίας και της υγρασίας και να διευκολύνει την επίτευξη οργασμού.

 

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Παράγοντες που καθιστούν τον οργασμό δύσκολη υπόθεση

Πώς να πετύχετε τον οργασμό

Παράγοντες που βελτιώνουν τη σεξουαλική μας υγεία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Στο Σικάγο, το μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο της πόλης προσφέρει "kink" και "trans-friendly" σεξουαλικά παιχνίδια για ανηλίκους

Η κυνική ερμηνεία αυτού του αγωγού θα έλεγε ότι καθοδηγείται από το κίνητρο του κέρδους. Όμως, ένα άλλο ρεύμα είναι ιδεολογικό: οι ριζοσπάστες ακτιβιστές του φύλου πιστεύουν ότι βρίσκονται σε έναν αγώνα για την απελευθέρωση από το σύστημα της "σιζετεροπατριαρχίας" * - και κάθε "μη συμβατό με το φύλο" παιδί είναι ένα ακόμη εργαλείο σε αυτόν τον αγώνα.

Πώς οι γιατροί μπορούν να αναγνωρίζουν τον καταναγκασμό αναπαραγωγής

Καταναγκασμός αναπαραγωγής: Ο συνδυασμός της παροχής αντισύλληψης που είναι απίθανο να ανακαλύψουν οι σύντροφοί τους και πληροφοριών για το πώς να λάβουν υποστήριξη είναι ένας θετικός τρόπος για να ενδυναμωθούν οι γυναίκες.

Οι Κουβανοί θα ψηφίσουν για γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου και παρένθετη μητρότητα

Άλλες προτάσεις του κώδικα περιλαμβάνουν τον σαφή καθορισμό των δικαιωμάτων των ηλικιωμένων και την πρόβλεψη ότι κανείς που έχει κριθεί ένοχος για κακοποίηση ανηλίκων δεν μπορεί ποτέ να υιοθετήσει παιδί.

Οι σεξουαλικές σχέσεις μπορεί να γίνουν ανθυγιεινές

Σεξουαλική υγεία: Όταν αναρωτιέστε τι είναι μια υγιής σεξουαλική ζωή, υπάρχουν μερικοί τρόποι στους οποίους μπορείτε να δώσετε προσοχή, ώστε να μπορείτε να προσδιορίσετε αν αυτό μοιάζει με τη σχέση σας.

Η ολοκληρωμένη σεξουαλική αγωγή έχει σημασία. Τα στοιχεία δείχνουν τα εξής για όλες τις ΗΠΑ

Δεκατρείς πολιτείες δεν επιβάλλουν την εκπαίδευση για τον HIV ή τα ΣΜΝ στα σχολεία με οποιαδήποτε ιδιότητα, αφήνοντας τα μεμονωμένα σχολεία να επιλέξουν αν θα διδάξουν ή όχι το θέμα και σε ποια έκταση.