Σεξουαλική Υγεία

Οργασμός: Ψυχολογικά αίτια που δυσκολεύουν τον γυναικείο οργασμό [vid]

Οργασμός: Ψυχολογικά αίτια που δυσκολεύουν τον γυναικείο οργασμό [vid]

Οργασμός: Η σωματική δυσμορφική διαταραχή είναι μια ψυχιατρική διαταραχή κατά την οποία οι άνθρωποι αποκτούν εμμονή με μια ελαφριά ατέλεια του σώματος ή βλέπουν ένα «ελάττωμα» στο μυαλό τους που δεν υπάρχει. Είναι μια κατάσταση που πηγαίνει πιο βαθιά από το να αντιπαθείς ένα συγκεκριμένο μέρος του σώματός σου για οποιονδήποτε λόγο. Αντίθετα, είναι μια προσήλωση που μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο που ζεις και αναμενόμενα και την επίτευξη οργασμού ή ακόμη και την ικανότητα διέγερσης. 

Πολλοί από τους παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την ικανότητά σας να έχετε οργασμό μπορούν να αντιμετωπιστούν με λίγη περισσότερη υπομονή και πολύ περισσότερη κατανόηση σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι οργασμοί των γυναικών συνδέονται με το μυαλό τους.

  •  Άγχος

Για ορισμένες γυναίκες, το άγχος μπορεί να είναι ο λόγος πίσω από έναν δύσκολο να επιτευχθεί οργασμό. Το άγχος δημιουργεί πολλές σκέψεις που αποσπούν την προσοχή από τα συναισθήματα διέγερσης. Επίσης, σεξολόγοι αναφέρουν πως μια γυναίκα μπορεί να είναι απασχολημένη με το πόσο καλά ανταποκρίνεται στις ανάγκες του συντρόφου της, καταλήγοντας να χάνει τη στιγμή για τον δικό της οργασμό.

  • Μη ρεαλιστικές προσδοκίες

Αυτό που βλέπουμε στις ταινίες, όσα έχουμε διαβάσει σε παλαιότερα περιοδικά και ειδικά αυτό που βλέπουμε στο πορνό έχει διαμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο οι γυναίκες πιστεύουν ότι οι οργασμοί υποτίθεται ότι είναι, κάτι που μπορεί να τις οδηγήσει να χάσουν πραγματικά τους οργασμούς τους όταν συμβαίνουν. Δεν έχουν όλες οι γυναίκες εμφανείς οργασμούς και αναμένοντας να βιώσουν τον οργασμό όπως τον έχουν δει στο πορνό, συχνά μπορεί να χάσουν τον δικό τους.

  • Σωματική δυσμορφική διαταραχή ή προβλήματα εικόνας σώματος

Η σωματική δυσμορφική διαταραχή είναι μια ψυχιατρική διαταραχή κατά την οποία οι άνθρωποι αποκτούν εμμονή με μια ελαφριά ατέλεια του σώματος ή βλέπουν ένα «ελάττωμα» στο μυαλό τους που δεν υπάρχει. Είναι μια κατάσταση που πηγαίνει πιο βαθιά από το να αντιπαθείς ένα συγκεκριμένο μέρος του σώματός σου για οποιονδήποτε λόγο. Αντίθετα, είναι μια προσήλωση που μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο που ζεις και αναμενόμενα και την επίτευξη οργασμού ή ακόμη και την ικανότητα διέγερσης.

  • PTSD

Η διαταραχή μετατραυματικού στρες είναι μια σοβαρή αγχώδης διαταραχή που πυροδοτεί μια αντίδραση μάχης ή φυγής σε ένα άτομο που έχει βιώσει ή έχει δει ένα τραυματικό γεγονός. Οποιοδήποτε είδος τραύματος μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σε οποιονδήποτε τομέα του σεξ, από την επιθυμία και τη διέγερση μέχρι τον οργασμό. Ο τρόπος με τον οποίο το τραύμα επηρεάζει τον εγκέφαλο επηρεάζει επίσης τη σεξουαλικότητά μας, ειδικά αν το τραύμα δεν έχει υποστεί επεξεργασία.

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Παράγοντες που καθιστούν τον οργασμό δύσκολη υπόθεση

Πώς να πετύχετε τον οργασμό

Όταν ο αυνανισμός είναι η απάντησή σας στο στρες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το σεξ είναι σύμμαχός σας στην εμμηνόπαυση

Σεξ εμμηνόπαυση: Οι εναλλαγές της διάθεσης στην εμμηνόπαυση είναι μία μεγάλη πρόκληση. Το ένα λεπτό είσαι καλά και το επόμενο είσαι έτοιμη να ξεσπάσεις σε κλάματα. Δεν είναι περίεργο γιατί τόσες πολλές γυναίκες στην εμμηνόπαυση βιώνουν αυξημένο στρες. Λοιπόν, τα καλά νέα είναι ότι το σεξ είναι ένα φυσικό ανακουφιστικό από το στρες, καταπραϋντικό του άγχους.

Πώς η αποχή από το σεξ επηρεάζει την υγεία μας;

Σεξ έλλειψη: Αν και δεν υπάρχει χρυσός κανόνας που να καλύπτει όλες τις περιπτώσεις, εντούτοις η απουσία σεξ ενδέχεται να επηρεάσει την σωματική αλλά και την ψυχική σας υγεία.

Τα οφέλη του σεξ για τις γυναίκες

Σεξ: Το σεξ μπορεί να αυξήσει την αυτοπεποίθησή σας και να σας βοηθήσει να αγκαλιάσετε τη σεξουαλική σας πλευρά, ανακαλύπτοντας τι είναι καλό για εσάς. Επιπλέον, οι ορμόνες που παράγονται κατά το σεξ προάγουν μια καλύτερη συνολική διάθεση, ενισχύουν τη σεξουαλική σας ορμή και έχουν ως αποτέλεσμα υψηλότερα ποσοστά σεξουαλικής ικανοποίησης γενικά.

Τροφές που θα τονώσουν την λίμπιντό σας

Σεξ διατροφή: Σε μια μελέτη, οι ερευνητές συνέδεσαν την υψηλότερη πρόσληψη φρούτων με 14 τοις εκατό μείωση του κινδύνου για στυτική δυσλειτουργία.

Πώς να επιτύχετε κορυφαία σεξουαλική διέγερση

Σεξουαλική διέγερση: Θέλετε να απολαύσετε ποιοτική σεξουαλική διέγερση με τον σύντροφό σας; Ακολουθήστε τις συμβουλές σε αυτό το άρθρο και θα βρίσκεστε σε πολύ καλό σημείο!

Πώς μπορεί να βοηθήσει το σεξ την ομορφιά μας;

Σεξ ομορφιά: Ο οργασμός με την αύξηση των οιστρογόνων που επιφέρει, η χαλάρωση και η αναζωογόνηση, όλα αυτά τα στοιχεία καθιστούν το σεξ απαραίτητο για ένα λαμπερό, νεανικό δέρμα!