Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Σεξουαλική Υγεία

Οργασμός: Ψυχολογικά αίτια που δυσκολεύουν τον γυναικείο οργασμό [vid]

Οργασμός: Ψυχολογικά αίτια που δυσκολεύουν τον γυναικείο οργασμό [vid]

Οργασμός: Η σωματική δυσμορφική διαταραχή είναι μια ψυχιατρική διαταραχή κατά την οποία οι άνθρωποι αποκτούν εμμονή με μια ελαφριά ατέλεια του σώματος ή βλέπουν ένα «ελάττωμα» στο μυαλό τους που δεν υπάρχει. Είναι μια κατάσταση που πηγαίνει πιο βαθιά από το να αντιπαθείς ένα συγκεκριμένο μέρος του σώματός σου για οποιονδήποτε λόγο. Αντίθετα, είναι μια προσήλωση που μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο που ζεις και αναμενόμενα και την επίτευξη οργασμού ή ακόμη και την ικανότητα διέγερσης. 

Πολλοί από τους παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την ικανότητά σας να έχετε οργασμό μπορούν να αντιμετωπιστούν με λίγη περισσότερη υπομονή και πολύ περισσότερη κατανόηση σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι οργασμοί των γυναικών συνδέονται με το μυαλό τους.

  •  Άγχος

Για ορισμένες γυναίκες, το άγχος μπορεί να είναι ο λόγος πίσω από έναν δύσκολο να επιτευχθεί οργασμό. Το άγχος δημιουργεί πολλές σκέψεις που αποσπούν την προσοχή από τα συναισθήματα διέγερσης. Επίσης, σεξολόγοι αναφέρουν πως μια γυναίκα μπορεί να είναι απασχολημένη με το πόσο καλά ανταποκρίνεται στις ανάγκες του συντρόφου της, καταλήγοντας να χάνει τη στιγμή για τον δικό της οργασμό.

  • Μη ρεαλιστικές προσδοκίες

Αυτό που βλέπουμε στις ταινίες, όσα έχουμε διαβάσει σε παλαιότερα περιοδικά και ειδικά αυτό που βλέπουμε στο πορνό έχει διαμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο οι γυναίκες πιστεύουν ότι οι οργασμοί υποτίθεται ότι είναι, κάτι που μπορεί να τις οδηγήσει να χάσουν πραγματικά τους οργασμούς τους όταν συμβαίνουν. Δεν έχουν όλες οι γυναίκες εμφανείς οργασμούς και αναμένοντας να βιώσουν τον οργασμό όπως τον έχουν δει στο πορνό, συχνά μπορεί να χάσουν τον δικό τους.

  • Σωματική δυσμορφική διαταραχή ή προβλήματα εικόνας σώματος

Η σωματική δυσμορφική διαταραχή είναι μια ψυχιατρική διαταραχή κατά την οποία οι άνθρωποι αποκτούν εμμονή με μια ελαφριά ατέλεια του σώματος ή βλέπουν ένα «ελάττωμα» στο μυαλό τους που δεν υπάρχει. Είναι μια κατάσταση που πηγαίνει πιο βαθιά από το να αντιπαθείς ένα συγκεκριμένο μέρος του σώματός σου για οποιονδήποτε λόγο. Αντίθετα, είναι μια προσήλωση που μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο που ζεις και αναμενόμενα και την επίτευξη οργασμού ή ακόμη και την ικανότητα διέγερσης.

  • PTSD

Η διαταραχή μετατραυματικού στρες είναι μια σοβαρή αγχώδης διαταραχή που πυροδοτεί μια αντίδραση μάχης ή φυγής σε ένα άτομο που έχει βιώσει ή έχει δει ένα τραυματικό γεγονός. Οποιοδήποτε είδος τραύματος μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σε οποιονδήποτε τομέα του σεξ, από την επιθυμία και τη διέγερση μέχρι τον οργασμό. Ο τρόπος με τον οποίο το τραύμα επηρεάζει τον εγκέφαλο επηρεάζει επίσης τη σεξουαλικότητά μας, ειδικά αν το τραύμα δεν έχει υποστεί επεξεργασία.

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Παράγοντες που καθιστούν τον οργασμό δύσκολη υπόθεση

Πώς να πετύχετε τον οργασμό

Όταν ο αυνανισμός είναι η απάντησή σας στο στρες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιατί το πλυντήριο ελκύει ως χώρος για σεξ

Αισθησιακή περιπέτεια: Ο συνδυασμός σωματικής αίσθησης, ιδιωτικότητας, πρακτικότητας, καινοτομίας και χιούμορ κάνει το πλυντήριο ρούχων ένα ελκυστικό, αν και αντισυμβατικό, μέρος για σεξουαλική δραστηριότητα.

Οι ασκήσεις του πυελικού εδάφους μπορεί να βοηθήσουν στην πρόωρη εκσπερμάτωση

Πρόωρη εκσπερμάτιση: Οι ασκήσεις του πυελικού εδάφους, που συχνά συνδέονται με τις γυναίκες, μπορούν επίσης να είναι εξαιρετικά ωφέλιμες για τους άνδρες, ιδιαίτερα στην αντιμετώπιση ζητημάτων όπως η πρόωρη εκσπερμάτωση (PE).

Μήπως τελικά βοηθάει την σχέση σας με τον σύντροφο σας;

Τηλεόραση σχέση: Η παρακολούθηση μιας εκπομπής με τον σύζυγό σας μπορεί να είναι μια εμπειρία δεσμού για διάφορους λόγους, οι οποίοι συμβάλλουν στην ενίσχυση της σχέσης σας και στην ενίσχυση της σύνδεσής σας.

Σημάδια πως ο σύντροφος σας μπορεί να είναι Ναρκισσιστής

Ναρκισισμός σύντροφος: Ο εντοπισμός ενδείξεων ότι ο σύντροφός σας μπορεί να παλεύει με τον ναρκισσισμό μπορεί να σας βοηθήσει να κατανοήσετε και να πλοηγηθείτε πιο αποτελεσματικά στη δυναμική της σχέσης σας.

Ερευνητές αναπτύσσουν νέα τεχνική για τη διάγνωση διαταραχών της σεξουαλικής ανάπτυξης

Χρησιμοποιώντας αυτό το μοντέλο, μπόρεσαν να αναγνωρίσουν τις συγκεκριμένες μοριακές αλλαγές που έχουν ως αποτέλεσμα εξασθενημένο σχηματισμό όρχεων και σπερματογένεση.

Close Icon