Σεξουαλική Υγεία

Ξηρός οργασμός: Τι είναι και πώς αντιμετωπίζεται

Ξηρός οργασμός: Τι είναι και πώς αντιμετωπίζεται

Ξηρός οργασμός: Υπάρχουν πολλές πιθανές αιτίες που οδηγούν στο φαινόμενο. Μερικές φορές είναι προσωρινός κι άλλες μπορεί να είναι μακροχρόνιος ή και μόνιμος. Οι ίδιοι οι ξηροί οργασμοί δεν αποτελούν ανησυχία για την υγεία, αλλά το υποκείμενο ζήτημα που τους προκαλεί μπορεί να απαιτεί θεραπεία σε ορισμένες περιπτώσεις.

 

Ο ξηρός οργασμός σημαίνει ότι ο οργασμός συμβαίνει χωρίς εκσπερμάτιση, επομένως το πέος δεν απελευθερώνει σπέρμα ως συνήθως. Υπάρχουν πολλές πιθανές αιτίες που οδηγούν στο φαινόμενο. Μερικές φορές είναι προσωρινός κι άλλες μπορεί να είναι μακροχρόνιος ή και μόνιμος. Οι ίδιοι οι ξηροί οργασμοί δεν αποτελούν ανησυχία για την υγεία, αλλά το υποκείμενο ζήτημα που τους προκαλεί μπορεί να απαιτεί θεραπεία σε ορισμένες περιπτώσεις. Ο ξηρός οργασμός μπορεί να έχει ψυχικό αντίκτυπο εάν ένα άτομο νιώθει αμήχανα να συζητήσει το θέμα με τον/την σύντροφό του. Μπορεί επίσης να επηρεάσεί την ικανότητα ενός ατόμου να κάνει παιδιά. Η θεραπεία είναι διαθέσιμη για ορισμένες αιτίες ξηρού οργασμού, επομένως είναι καλύτερο να επισκεφτείτε έναν γιατρό για διάγνωση.

Θεραπείες

Η θεραπεία του ξηρού οργασμού από μόνη της δεν είναι δυνατή. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, η θεραπεία της υποκείμενης αιτίας θα αποτρέψει μελλοντικούς ξηρούς οργασμούς. Για παράδειγμα, εάν ένα άτομο παίρνει ορισμένα φάρμακα που προκαλούν ξηρούς οργασμούς, οι γιατροί μπορεί να συστήσουν τη μετάβαση σε ένα διαφορετικό φάρμακο, το οποίο μπορεί να επιλύσει αυτό το σύμπτωμα.

Οι ξηροί οργασμοί δεν αντιμετωπίζονται σε άλλες περιπτώσεις, όπως μετά από χειρουργικές επεμβάσεις που αφαιρούν μέρος του προστάτη.

Αν και οι ξηροί οργασμοί δεν επηρεάζουν τη συνολική υγεία, μπορεί να επηρεάσουν τη γονιμότητα ενός ατόμου. Όποιος προσπαθεί να συλλάβει θα πρέπει να μιλήσει με έναν γιατρό, ο οποίος μπορεί να κάνει παραπομπή σε έναν ειδικό γονιμότητας για να συζητήσει θεραπείες που θα βοηθήσουν στην αποκατάσταση της ικανότητας εκσπερμάτσης. Ακόμα κι αν το άτομο δεν μπορεί να συλλάβει μέσω του σεξ, υπάρχουν άλλες επιλογές για την ανάκτηση του σπέρματος και τη γονιμοποίηση ενός ωαρίου.

Για τους παλίνδρομους οργασμούς, οι γιατροί μπορεί να συστήσουν διάφορες ιατρικές θεραπείες ή διαδικασίες που θα βοηθήσουν στη διατήρηση της ουροδόχου κύστης κλειστής κατά τη διάρκεια της κορύφωσης. Σημειώνουμε πως στον παλίνδρομο οργασμό, κατά τη διάρκεια της εκσπερμάτισης, μέσω ενός αντανακλαστικού μηχανισμού, συσπάται ο αυχένας της ουροδόχου κύστεως με συνέπεια το σπέρμα να προωθείται προς το έξω στόμιο της ουρήθρας και όχι προς την ουροδόχο κύστη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τι είναι η παλίνδρομη εκσπερμάτιση και ποια τα συμπτώματά της

Ο στεγνός οργασμός στον άνδρα

4 λόγοι που ο οργασμός μπορεί να είναι το "εισιτήριο" για μια καλύτερη υγεία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το IQ στην ψυχολογία της σεξουαλικής έλξης

Sapiosexuality ευφυϊολαγνεία: Η έρευνα υποστηρίζει ένα είδος σεξουαλικής έλξης που δεν είχε περιγραφεί σωστά και αναφέρεται σε όσους έλκονται σεξουαλικά από το πόσο έξυπνος είναι κάποιος.

Πώς μας ωφελεί ψυχολογικά το σεξ

Σεξ οφέλη ψυχική υγεία: Υπάρχουν ενδείξεις ότι το σεξ αυξάνει τη γνωστική σου ικανότητα. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι ακόμη και μόνο το να σκέφτεστε μια προηγούμενη σεξουαλική επαφή μπορεί να ενισχύσει τις δεξιότητες αναλυτικής σκέψης. Μια άλλη μελέτη έδειξε ότι τα σεξουαλικά ενεργά τρωκτικά είχαν περισσότερους νευρώνες στον ιππόκαμπό τους (μια περιοχή του εγκεφάλου που συνδέεται με τη μνήμη) από τους παρθένους αρουραίους.

Πως άλλαξε η covid-19 την σεξουαλική μας ζωή

Σεξ κορωνοϊός: Η έρευνα αφορά τον ρόλο που έπαιξε η πανδημία σε όλο τον κόσμο, σχετικά με την χρήση προφυλακτικού από τους νέους και την πρόληψη της μετάδοσης των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων, και τα ποσοστά χρήσης ανέρχονται στο εντυπωσιακό 88%.

Τι γίνεται με το σεξ στο διάστημα;

Σεξ στο διάστημα: Η πυραυλική επιστήμη μπορεί να μας μεταφέρει στο διάστημα, αλλά θα είναι οι ανθρώπινες σχέσεις που θα καθορίσουν εάν θα επιβιώσουμε και θα ευδοκιμήσουμε ως διαστημικός πολιτισμός.

Ο τρόπος που αντιδρούμε στην ερωτική απόρριψη αποκαλύπτει στοιχεία της προσωπικότητάς μας

Η ζωή είναι μικρή. Αναζητείστε να την περάσετε με ανθρώπους που ανταποδίδουν το συναίσθημά σας. Συχνά αναγνωρίζουμε κατόπιν εορτής ότι ο χρόνος που περάσαμε με έναν σύντροφο που δεν άξιζε για εμάς, ήταν χαμένος χρόνος.

Δωρεάν και ανώνυμος έλεγχος για HIV στο Κέντρο Σεξουαλικής Υγείας του ΕΟΔΥ στην Πολυκλινική Αθηνών

Κέντρο Σεξουαλικής Υγείας ΕΟΔΥ: Ο ΕΟΔΥ πραγματοποιεί διαφορετικές δράσεις με στόχευση στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, καθώς και στην κοινότητα με σκοπό την αποτελεσματική πρόληψη και αντιμετώπιση του HIV/AIDS.

Μπορεί η αποχή από το σεξ να έχει επιπτώσεις στην υγεία;

Αποχή από το σεξ: Όταν κάποιος δεν κάνει σεξ για μήνες ή χρόνια, είναι απίθανο να παρατηρήσει σωματικές παρενέργειες. Ωστόσο, η έρευνα δείχνει ότι το τακτικό σεξ μπορεί να έχει ορισμένα οφέλη για την υγεία, όπως η βελτίωση της λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος, η μειωμένη αρτηριακή πίεση, τα χαμηλότερα επίπεδα στρες και ο μειωμένος κίνδυνος καρδιαγγειακών επεισοδίων.