Σεξουαλική Υγεία

Ξηρός οργασμός: Τι είναι και πώς αντιμετωπίζεται

Ξηρός οργασμός: Τι είναι και πώς αντιμετωπίζεται

Ξηρός οργασμός: Υπάρχουν πολλές πιθανές αιτίες που οδηγούν στο φαινόμενο. Μερικές φορές είναι προσωρινός κι άλλες μπορεί να είναι μακροχρόνιος ή και μόνιμος. Οι ίδιοι οι ξηροί οργασμοί δεν αποτελούν ανησυχία για την υγεία, αλλά το υποκείμενο ζήτημα που τους προκαλεί μπορεί να απαιτεί θεραπεία σε ορισμένες περιπτώσεις.

 

Ο ξηρός οργασμός σημαίνει ότι ο οργασμός συμβαίνει χωρίς εκσπερμάτιση, επομένως το πέος δεν απελευθερώνει σπέρμα ως συνήθως. Υπάρχουν πολλές πιθανές αιτίες που οδηγούν στο φαινόμενο. Μερικές φορές είναι προσωρινός κι άλλες μπορεί να είναι μακροχρόνιος ή και μόνιμος. Οι ίδιοι οι ξηροί οργασμοί δεν αποτελούν ανησυχία για την υγεία, αλλά το υποκείμενο ζήτημα που τους προκαλεί μπορεί να απαιτεί θεραπεία σε ορισμένες περιπτώσεις. Ο ξηρός οργασμός μπορεί να έχει ψυχικό αντίκτυπο εάν ένα άτομο νιώθει αμήχανα να συζητήσει το θέμα με τον/την σύντροφό του. Μπορεί επίσης να επηρεάσεί την ικανότητα ενός ατόμου να κάνει παιδιά. Η θεραπεία είναι διαθέσιμη για ορισμένες αιτίες ξηρού οργασμού, επομένως είναι καλύτερο να επισκεφτείτε έναν γιατρό για διάγνωση.

Θεραπείες

Η θεραπεία του ξηρού οργασμού από μόνη της δεν είναι δυνατή. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, η θεραπεία της υποκείμενης αιτίας θα αποτρέψει μελλοντικούς ξηρούς οργασμούς. Για παράδειγμα, εάν ένα άτομο παίρνει ορισμένα φάρμακα που προκαλούν ξηρούς οργασμούς, οι γιατροί μπορεί να συστήσουν τη μετάβαση σε ένα διαφορετικό φάρμακο, το οποίο μπορεί να επιλύσει αυτό το σύμπτωμα.

Οι ξηροί οργασμοί δεν αντιμετωπίζονται σε άλλες περιπτώσεις, όπως μετά από χειρουργικές επεμβάσεις που αφαιρούν μέρος του προστάτη.

Αν και οι ξηροί οργασμοί δεν επηρεάζουν τη συνολική υγεία, μπορεί να επηρεάσουν τη γονιμότητα ενός ατόμου. Όποιος προσπαθεί να συλλάβει θα πρέπει να μιλήσει με έναν γιατρό, ο οποίος μπορεί να κάνει παραπομπή σε έναν ειδικό γονιμότητας για να συζητήσει θεραπείες που θα βοηθήσουν στην αποκατάσταση της ικανότητας εκσπερμάτσης. Ακόμα κι αν το άτομο δεν μπορεί να συλλάβει μέσω του σεξ, υπάρχουν άλλες επιλογές για την ανάκτηση του σπέρματος και τη γονιμοποίηση ενός ωαρίου.

Για τους παλίνδρομους οργασμούς, οι γιατροί μπορεί να συστήσουν διάφορες ιατρικές θεραπείες ή διαδικασίες που θα βοηθήσουν στη διατήρηση της ουροδόχου κύστης κλειστής κατά τη διάρκεια της κορύφωσης. Σημειώνουμε πως στον παλίνδρομο οργασμό, κατά τη διάρκεια της εκσπερμάτισης, μέσω ενός αντανακλαστικού μηχανισμού, συσπάται ο αυχένας της ουροδόχου κύστεως με συνέπεια το σπέρμα να προωθείται προς το έξω στόμιο της ουρήθρας και όχι προς την ουροδόχο κύστη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τι είναι η παλίνδρομη εκσπερμάτιση και ποια τα συμπτώματά της

Ο στεγνός οργασμός στον άνδρα

4 λόγοι που ο οργασμός μπορεί να είναι το "εισιτήριο" για μια καλύτερη υγεία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τελικά, είναι η στυτική δυσλειτουργία ψυχολογικό σύμπτωμα;

Στυτική Δυσλειτουργία: Τα ψυχολογικά θέματα μπορούν να επηρεάσουν περισσότερα από την ψυχική σας υγεία. Η κατάθλιψη, το άγχος, το στρες και τα προβλήματα σχέσεων μπορούν να έχουν τρομερή επίδραση στη σεξουαλική σας λειτουργία.

Η υπόθεση ορόσημο της Κίνας #MeToo επιστρέφει στο δικαστήριο μετά από αποτυχία

Το κίνημα #MeToo της χώρας έχει σκοντάψει από το 2018, όταν ένα κύμα γυναικών δημοσίευσε καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση εναντίον καθηγητών πανεπιστημίου. Απειλούμενοι εκείνη την εποχή από την προοπτική ενός ανεξέλεγκτου μαζικού κινήματος, οι λογοκριτές του Διαδικτύου άρχισαν γρήγορα να μπλοκάρουν τα hashtags και τις λέξεις-κλειδιά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ποια είναι τα οφέλη της πολυσυντροφικότητας;

Σεξουαλική ζωή: Η ύπαρξη πολλών σεξουαλικών συντρόφων μπορεί να σημαίνει ότι ένα άτομο έχει περισσότερους από έναν σεξουαλικούς συντρόφους για μια χρονική περίοδο.

Το CDC λέει ότι η σεξουαλική επαφή με ρούχα ή το εικονικό σεξ είναι άλλοι τρόποι για να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης της ευλογιάς των πιθήκων

Εάν το εξάνθημα περιορίζεται στα γεννητικά όργανα ή τον πρωκτό, τα προφυλακτικά μπορεί να βοηθήσουν. Ωστόσο, τα προφυλακτικά από μόνα τους είναι πιθανό να μην είναι αρκετά για την πρόληψη της ευλογιάς των πιθήκων».