Σεξουαλική Υγεία

Στεγνός Οργασμός: Παράγοντες που προκαλούν στεγνό οργασμό

Στεγνός Οργασμός: Παράγοντες που προκαλούν στεγνό οργασμό

Στεγνός Οργασμός: Ο στεγνός ή ξηρός οργασμός συνήθως δεν είναι επιβλαβής για την υγεία, αλλά μπορεί να επηρεάσει την ικανότητα γονιμότητας. Με την πάροδο του χρόνου, πολλοί άνδρες λένε ότι ένας ξηρός οργασμός βιώνεται ως φυσιολογικός. Μάλιστα οι περισσότεροι άντρες αναφέρουν ότι αισθάνονται ευχαρίστηση όταν ολοκληρώνουν δια του στεγνού τρόπου. 

Ο όρος στεγνός ή ξηρός οργασμός περιγράφει την εμπειρία οργασμού η οποία είτε δεν συνοδεύεται από εκσπερμάτιση – απελευθέρωση σπέρματος διαμέσου του πεόυς – είτε συνοδεύεται από εκσπέρματιση λίγου όμως σπέρματος. Το σπέρμα είναι το παχύ, λευκό υγρό που φέρει και μεταφέρει τα σπερματοζωάρια.

Ο ξηρός οργασμός συνήθως δεν είναι επιβλαβής για την υγεία, αλλά μπορεί να επηρεάσει την ικανότητα γονιμότητας. Με την πάροδο του χρόνου, πολλοί άνδρες λένε ότι ένας ξηρός οργασμός βιώνεται ως φυσιολογικός. Μάλιστα οι περισσότεροι άντρες αναφέρουν ότι αισθάνονται ευχαρίστηση όταν ολοκληρώνουν δια του στεγνού τρόπου.

Ένας ξηρός ή στεγνός οργασμός μπορεί να προκύψει ως αποτέλεσμα χειρουργικής επέμβασης για την αφαίρεση του προστάτη και των γύρω λεμφαδένων (ριζική προστατεκτομή) ή μετά από χειρουργική επέμβαση για την απομάκρυνση της ουροδόχου κύστης (κυστεκτομή). Μετά από οποιαδήποτε από αυτές τις διαδικασίες, δεν παράγετε πλέον σπέρμα. Επιπλέον, ο στεγνός οργασμός μπορεί να εμφανιστεί μετά από μερικές χειρουργικές επεμβάσεις όπως για παράδειγμα για τη θεραπεαία του καρκίνου των όρχεων.

Σε ορισμένες περιπτώσεις ξηρού ή στεγνού οργασμού, το σπέρμα παράγεται μεν αλλά πηγαίνει προς την ουροδόχο κύστη και δεν απελευθερώνεται δια του πέους κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής κορύφωσης. Το φαινόμενο αυτό είναι γνωστό ως παλίνδρομη εκσπερμάτιση και είναι συχνότερα συνέπεια ιατρικών διαδικασιών, ιδιαίτερα ορισμένων χειρουργικών επεμβάσεων του προστάτη. Ορισμένα φάρμακα και καταστάσεις υγείας μπορούν επίσης να προκαλέσουν την παλίνδρομη εκσπερμάτιση.

Άλλοι παράγοντες που μπορούν να οδηγήσουν σε στεγνούς οργασμούς είναι η χημειοθεραπεία, κάποια νευρική βλάβη εξαιτίας σακχαρώδους διαβήτη, η πολλαπλή σκλήρυνση, φάρμακα όπως τα ψυχιατρικά, φάρμακα για την πίεση ή τον διογκωμένο προστάτη, τραύματα της σπονδυλικής στήλης και χαμηλή τεστοστερόνη.

Σημειώνεται ότι καθώς οι επαναλαμβανόμενοι οργασμοί καταναλώνουν όλο το φρέσκο ​​σπέρμα του σώματος, ως απότελεσμα είναι απολύτως φυσικολογικό μετά από αρκετούς οργασμούς να επέλθει ενδεχομένως ένας στεγνός ή ξηρός οργασμός. Έχετε στο νου σας ότι αυτό δεν αποτελεί συναγερμό και συνιστά μια συνθήκη που συνήθως βελτιώνεται μετά από λίγες ώρες ανάπαυσης.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

13/07: Ο χάρτης της διασποράς των κρουσμάτων του κορωνοϊού

Κορωνοϊός 13/07 – 3.109 νέα κρούσματα – 4 νεκροί – 133 διασωληνωμένοι

Πώς η γιόγκα μας βοηθά να αισθανθούμε καλύτερα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τελικά, αξίζει το σεξ με πρώην;

Σεξ: Η ερωτική επαφή με τον πρώην σας, μπορεί να αποτελέσει είτε κάτι θετικό είτε κάτι αρνητικό. Θετικό γιατί μπορεί να σας δημιουργήσει παροδικά χαρούμενα συναισθήματα, όμως αργότερα μπορεί να νιώθετε διαφορετικά.

Τι συμβαίνει στην πρώτη ερωτική επαφή;

Sex: Ο καθένας βιώνει διαφορετικά τη πρώτη φορά που έρχεται σε επαφή με τον σύντροφό του. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια κοινά tips για να αποφύγετε τις επώδυνες καταστάσεις.

Αποκατάσταση της ανδρικής γονιμότητας μετά τον καρκίνο

Υπογονιμότητα στους άνδρες: Μια τραγική παρενέργεια της χημειοθεραπείας μπορεί να είναι η υπογονιμότητα των ανδρών. Τώρα, οι ερευνητές ανακαλύπτουν μια ζωτική οδό για την αποκατάσταση της γονιμότητας μετά την θεραπεία.

Τα παλιομοδίτικα ερωτικά γράμματα μπορεί να είναι η απάντηση, λέει η Iαπωνική πόλη Miyazaki

Μέχρι στιγμής, 32 ζευγάρια έχουν δημιουργήσει συναντήσεις πρόσωπο με πρόσωπο, με τον ρομαντισμό να ανθίζει για 17 ζευγάρια που έχουν ξεκινήσει σχέση. Ένας συμμετέχων, ένας 25χρονος κάτοικος Μιγιαζάκι, είπε ότι η ιδέα έφερε όμορφες αναμνήσεις.

4 φυσικά λιπαντικά για ευχάριστη σεξουαλική δραστηριότητα

Σεξ: Τα καλύτερα φυσικά λιπαντικά είναι αυτά που μιμούνται τις φυσικές σωματικές εκκρίσεις αξιόπιστης πηγής. Τα φυσικά λιπαντικά μπορεί να περιλαμβάνουν είδη οικιακής χρήσης ή εμπορικά προϊόντα που οι κατασκευαστές χαρακτηρίζουν ως φυσικά.

Συμβουλές για να μειώσετε το άγχος των γυναικολογικών εξετάσεων

Άγχος γυναικολόγος: Οι εξετάσεις μπορούν να βοηθήσουν στην έγκαιρη αντιμετώπιση των προβλημάτων. Για παράδειγμα, εάν υπάρχουν μη φυσιολογικά κύτταρα στον τράχηλο της μήτρας, είναι πολύ πιο εύκολο να αντιμετωπιστούν όταν είναι προκαρκινικά έναντι όταν είναι καρκινικά.