Σεξουαλική Υγεία

Στεγνός Οργασμός: Παράγοντες που προκαλούν στεγνό οργασμό

Στεγνός Οργασμός: Παράγοντες που προκαλούν στεγνό οργασμό

Στεγνός Οργασμός: Ο στεγνός ή ξηρός οργασμός συνήθως δεν είναι επιβλαβής για την υγεία, αλλά μπορεί να επηρεάσει την ικανότητα γονιμότητας. Με την πάροδο του χρόνου, πολλοί άνδρες λένε ότι ένας ξηρός οργασμός βιώνεται ως φυσιολογικός. Μάλιστα οι περισσότεροι άντρες αναφέρουν ότι αισθάνονται ευχαρίστηση όταν ολοκληρώνουν δια του στεγνού τρόπου. 

Ο όρος στεγνός ή ξηρός οργασμός περιγράφει την εμπειρία οργασμού η οποία είτε δεν συνοδεύεται από εκσπερμάτιση – απελευθέρωση σπέρματος διαμέσου του πεόυς – είτε συνοδεύεται από εκσπέρματιση λίγου όμως σπέρματος. Το σπέρμα είναι το παχύ, λευκό υγρό που φέρει και μεταφέρει τα σπερματοζωάρια.

Ο ξηρός οργασμός συνήθως δεν είναι επιβλαβής για την υγεία, αλλά μπορεί να επηρεάσει την ικανότητα γονιμότητας. Με την πάροδο του χρόνου, πολλοί άνδρες λένε ότι ένας ξηρός οργασμός βιώνεται ως φυσιολογικός. Μάλιστα οι περισσότεροι άντρες αναφέρουν ότι αισθάνονται ευχαρίστηση όταν ολοκληρώνουν δια του στεγνού τρόπου.

Ένας ξηρός ή στεγνός οργασμός μπορεί να προκύψει ως αποτέλεσμα χειρουργικής επέμβασης για την αφαίρεση του προστάτη και των γύρω λεμφαδένων (ριζική προστατεκτομή) ή μετά από χειρουργική επέμβαση για την απομάκρυνση της ουροδόχου κύστης (κυστεκτομή). Μετά από οποιαδήποτε από αυτές τις διαδικασίες, δεν παράγετε πλέον σπέρμα. Επιπλέον, ο στεγνός οργασμός μπορεί να εμφανιστεί μετά από μερικές χειρουργικές επεμβάσεις όπως για παράδειγμα για τη θεραπεαία του καρκίνου των όρχεων.

Σε ορισμένες περιπτώσεις ξηρού ή στεγνού οργασμού, το σπέρμα παράγεται μεν αλλά πηγαίνει προς την ουροδόχο κύστη και δεν απελευθερώνεται δια του πέους κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής κορύφωσης. Το φαινόμενο αυτό είναι γνωστό ως παλίνδρομη εκσπερμάτιση και είναι συχνότερα συνέπεια ιατρικών διαδικασιών, ιδιαίτερα ορισμένων χειρουργικών επεμβάσεων του προστάτη. Ορισμένα φάρμακα και καταστάσεις υγείας μπορούν επίσης να προκαλέσουν την παλίνδρομη εκσπερμάτιση.

Άλλοι παράγοντες που μπορούν να οδηγήσουν σε στεγνούς οργασμούς είναι η χημειοθεραπεία, κάποια νευρική βλάβη εξαιτίας σακχαρώδους διαβήτη, η πολλαπλή σκλήρυνση, φάρμακα όπως τα ψυχιατρικά, φάρμακα για την πίεση ή τον διογκωμένο προστάτη, τραύματα της σπονδυλικής στήλης και χαμηλή τεστοστερόνη.

Σημειώνεται ότι καθώς οι επαναλαμβανόμενοι οργασμοί καταναλώνουν όλο το φρέσκο ​​σπέρμα του σώματος, ως απότελεσμα είναι απολύτως φυσικολογικό μετά από αρκετούς οργασμούς να επέλθει ενδεχομένως ένας στεγνός ή ξηρός οργασμός. Έχετε στο νου σας ότι αυτό δεν αποτελεί συναγερμό και συνιστά μια συνθήκη που συνήθως βελτιώνεται μετά από λίγες ώρες ανάπαυσης.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

13/07: Ο χάρτης της διασποράς των κρουσμάτων του κορωνοϊού

Κορωνοϊός 13/07 – 3.109 νέα κρούσματα – 4 νεκροί – 133 διασωληνωμένοι

Πώς η γιόγκα μας βοηθά να αισθανθούμε καλύτερα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μυστικά για να τονώσετε τη λίμπιντό σας

Η μειωμένη λίμπιντο δεν αποτελεί απαραίτητα πρόβλημα, αν όμως κάποιος θέλει να ενισχύσει τη σεξουαλική του επιθυμία, μπορεί να δοκιμάσει διάφορες φυσικές μεθόδους που έχουν αποδειχθεί αρκετά αποτελεσματικές

Φυσικοί τρόποι να ενιχύσετε τη λίμπιντο

Σεξουαλική υγεία: Το άγχος, οι δυσκολίες στη σχέση, οι ανησυχίες για την υγεία και η ηλικία μπορούν να επηρεάσουν τη λίμπιντο. Ενώ μια χαμηλή λίμπιντο δεν είναι συνήθως προβληματική, μπορεί να επηρεάσει τις σχέσεις και την αυτοεκτίμηση ενός ατόμου

Με ένα “hi” φλερτάρουμε και με ένα "διαβάστηκε" που δεν απαντήθηκε ποτέ ξεφλερτάρουμε και ξεαγαπάμε, αγενέστατοι, εγωιστές και κομπλεξικοί.

Ποστάρουμε τραγούδια και γεμίζουμε «ελπίδα» με ένα ποστάρισμα, άσχετο αν δεν αφορά εμάς ή αν μας έχει κομματιάσει η προηγούμενη απροσδιόριστη συμπεριφορά ή και αδιαφορία. Κάνουμε τους αναλυτές και ζούμε στο ψέμα και την υποκρισία μας πίσω από τα «έξυπνα τηλέφωνα» που έκαναν εμάς ηλίθιους και δειλούς.

Συμβουλές για απολαυστική σεξουαλική ζωή κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης και μετά

Σεξ Εμμηνόπαυση: Οι γυναίκες αναφέρουν ότι αυνανίζονται λιγότερο συχνά κατά τη διάρκεια και μετά την εμμηνόπαυση, αλλά το σόλο παιχνίδι διατηρεί τη σεξουαλική ενέργεια ζωντανή. Το να είσαι single δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να είσαι σεξουαλικός/ή. Η σεξολόγος Sheri Winston συνιστά να αυνανίζεστε τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα για να κρατήσετε αναμμένη τη φλόγα.

Τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη μειώνουν οι άνδρες που εκσπερματίζουν συχνά σύμφωνα με έρευνες

Από την πλευρά τους, οι ειδικοί συνιστούν στους άνδρες να υποβάλλονται τακτικά σε εξετάσεις, καθώς η έγκαιρη διάγνωση διευκολύνει τη θεραπεία, προσφέροντας ακόμα και τη δυνατότητα πλήρους ίασης.