Σεξουαλική Υγεία

Στεγνός Οργασμός: Παράγοντες που προκαλούν στεγνό οργασμό

Στεγνός Οργασμός: Παράγοντες που προκαλούν στεγνό οργασμό

Στεγνός Οργασμός: Ο στεγνός ή ξηρός οργασμός συνήθως δεν είναι επιβλαβής για την υγεία, αλλά μπορεί να επηρεάσει την ικανότητα γονιμότητας. Με την πάροδο του χρόνου, πολλοί άνδρες λένε ότι ένας ξηρός οργασμός βιώνεται ως φυσιολογικός. Μάλιστα οι περισσότεροι άντρες αναφέρουν ότι αισθάνονται ευχαρίστηση όταν ολοκληρώνουν δια του στεγνού τρόπου. 

Ο όρος στεγνός ή ξηρός οργασμός περιγράφει την εμπειρία οργασμού η οποία είτε δεν συνοδεύεται από εκσπερμάτιση – απελευθέρωση σπέρματος διαμέσου του πεόυς – είτε συνοδεύεται από εκσπέρματιση λίγου όμως σπέρματος. Το σπέρμα είναι το παχύ, λευκό υγρό που φέρει και μεταφέρει τα σπερματοζωάρια.

Ο ξηρός οργασμός συνήθως δεν είναι επιβλαβής για την υγεία, αλλά μπορεί να επηρεάσει την ικανότητα γονιμότητας. Με την πάροδο του χρόνου, πολλοί άνδρες λένε ότι ένας ξηρός οργασμός βιώνεται ως φυσιολογικός. Μάλιστα οι περισσότεροι άντρες αναφέρουν ότι αισθάνονται ευχαρίστηση όταν ολοκληρώνουν δια του στεγνού τρόπου.

Ένας ξηρός ή στεγνός οργασμός μπορεί να προκύψει ως αποτέλεσμα χειρουργικής επέμβασης για την αφαίρεση του προστάτη και των γύρω λεμφαδένων (ριζική προστατεκτομή) ή μετά από χειρουργική επέμβαση για την απομάκρυνση της ουροδόχου κύστης (κυστεκτομή). Μετά από οποιαδήποτε από αυτές τις διαδικασίες, δεν παράγετε πλέον σπέρμα. Επιπλέον, ο στεγνός οργασμός μπορεί να εμφανιστεί μετά από μερικές χειρουργικές επεμβάσεις όπως για παράδειγμα για τη θεραπεαία του καρκίνου των όρχεων.

Σε ορισμένες περιπτώσεις ξηρού ή στεγνού οργασμού, το σπέρμα παράγεται μεν αλλά πηγαίνει προς την ουροδόχο κύστη και δεν απελευθερώνεται δια του πέους κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής κορύφωσης. Το φαινόμενο αυτό είναι γνωστό ως παλίνδρομη εκσπερμάτιση και είναι συχνότερα συνέπεια ιατρικών διαδικασιών, ιδιαίτερα ορισμένων χειρουργικών επεμβάσεων του προστάτη. Ορισμένα φάρμακα και καταστάσεις υγείας μπορούν επίσης να προκαλέσουν την παλίνδρομη εκσπερμάτιση.

Άλλοι παράγοντες που μπορούν να οδηγήσουν σε στεγνούς οργασμούς είναι η χημειοθεραπεία, κάποια νευρική βλάβη εξαιτίας σακχαρώδους διαβήτη, η πολλαπλή σκλήρυνση, φάρμακα όπως τα ψυχιατρικά, φάρμακα για την πίεση ή τον διογκωμένο προστάτη, τραύματα της σπονδυλικής στήλης και χαμηλή τεστοστερόνη.

Σημειώνεται ότι καθώς οι επαναλαμβανόμενοι οργασμοί καταναλώνουν όλο το φρέσκο ​​σπέρμα του σώματος, ως απότελεσμα είναι απολύτως φυσικολογικό μετά από αρκετούς οργασμούς να επέλθει ενδεχομένως ένας στεγνός ή ξηρός οργασμός. Έχετε στο νου σας ότι αυτό δεν αποτελεί συναγερμό και συνιστά μια συνθήκη που συνήθως βελτιώνεται μετά από λίγες ώρες ανάπαυσης.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

13/07: Ο χάρτης της διασποράς των κρουσμάτων του κορωνοϊού

Κορωνοϊός 13/07 – 3.109 νέα κρούσματα – 4 νεκροί – 133 διασωληνωμένοι

Πώς η γιόγκα μας βοηθά να αισθανθούμε καλύτερα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Είναι το μήλο φίλος της εγκύου και του εμβρύου;

Μήλα εγκυμοσύνη: Πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, τα μήλα μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε την ενέργειά σας, να υποστηρίξετε την ανάπτυξη του μωρού σας και να σας κρατήσουν χορτάτες μεταξύ των γευμάτων.

Είναι η ούρηση μετά το σεξ απολύτως απαραίτητη;

Μετά το σεξ: Κατά τη σεξουαλική δραστηριότητα, ιδιαίτερα τη σεξουαλική επαφή, βακτήρια από τα γεννητικά όργανα και τις περιοχές του πρωκτού μπορούν να εισαχθούν στο ουροποιητικό σύστημα.

Μπορείτε να μείνετε έγκυος χρησιμοποιώντας τη μέθοδο τραβήγματος;

Εγκυμοσύνη μέθοδος: Η μέθοδος τραβήγματος γνωστή και ως απόσυρση ή διακοπή συνουσίας, περιλαμβάνει τον άνδρα να αποσύρει το πέος του από τον κόλπο πριν από την εκσπερμάτιση για να αποτρέψει την είσοδο του σπέρματος στο αναπαραγωγικό σύστημα της γυναίκας.

Ενισχύστε την αυτοπεποίθηση στην κρεβατοκάμαρά σας

Ενσωματώνοντας αυτές τις συμβουλές στη σεξουαλική σας ζωή, μπορείτε να ενισχύσετε την αυτοπεποίθησή σας, να εμβαθύνετε την οικειότητα και να εξασφαλίσετε μια πιο ικανοποιητική σεξουαλική εμπειρία.

Είναι ο ανανάς απαγορευμένο φρούτο για τις εγκύους;

Εγκυμοσύνη ανανάς: Πολλά φρούτα και λαχανικά συνιστώνται ανεπιφύλακτα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, καθώς προσφέρουν απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την υγεία της μητέρας και του εμβρύου. Ο ανανάς όμως;