Σεξουαλική Υγεία

Σεξ αντιγήρανση: Επωφεληθείτε από τις θαυματουργές ιδιότητες της σεξουαλικής επαφής

Σεξ αντιγήρανση: Επωφεληθείτε από τις θαυματουργές ιδιότητες της σεξουαλικής επαφής

Σεξ αντιγήρανση: Όσοι κάνουν συχνά σεξ, όπου συχνά σημαίνει τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, φαίνεται να έχουν, εκτός από καλύτερο ανοσοποιητικό και καλύτερα επίπεδα ενέργειας, μακρύτερα τελομερή.

Τελευταίες μελέτες δείχνουν, ότι η συχνή επαφή μεταξύ συντρόφων, έχει άμεσες αντιγηραντικές ιδιότητες. Κοινώς όσοι κάνουν συχνά σεξ, όπου συχνά σημαίνει τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, φαίνεται να έχουν, εκτός από καλύτερο ανοσοποιητικό και καλύτερα επίπεδα ενέργειας, μακρύτερα τελομερή. Τα τελομερή, είναι οι άκρες των χρωμοσωμάτων που προφυλάσσουν το γενετικό υλικό και από την φυσική φθορά αλλά και από ασθένειες όπως ο καρκίνος και ο διαβήτης. Ας δούμε όμως λίγο πιο αναλυτικά, ποιοι είναι οι λόγοι που το σεξ συμβάλλει στην αντιγήρανση;

  • Αύξηση κολλαγόνου: Όπως φαίνεται το σεξ αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου στον οργανισμό, το οποίο διατηρεί την ελαστικότητα της επιδερμίδας και σταμάτα τη δημιουργία των γραμμών και
    των ρυτίδων του δέρματος.
  • Απώλεια βάρους: Αυτό σίγουρα μας ενδιαφέρει όλους, αφού μισή ώρα σεξ, σημαίνει περίπου 90 θερμίδες λιγότερες.
  • Αύξηση οιστρογόνων: Ως γνωστόν, τα οιστρογόνα που παράγουν οι γυναίκες, τείνουν να μειώνονται όσο αυξάνεται η ηλικία. Κατά τη διάρκεια του σεξ όμως, η παραγωγή τους εκτοξεύεται. Τα οιστρογόνα είναι επίσης εκείνα, που προστατεύουν τις γυναίκες από καρδιακές παθήσεις.
  • Καλή κυκλοφορία: Αν η κυκλοφορία στο αίμα σας είναι καλή, θα δείχνετε νεότεροι. Και μαντέψτε τι είναι αυτό που βοηθάει στο κυκλοφοριακό. Καλά το καταλάβατε. Το σεξ!
  • Πιο δυνατό ανοσοποιητικό: Οι έρευνες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που κάνουν σεξ τουλάχιστον μια με δύο φορές την εβδομάδα, παράγουν μεγαλύτερες ποσότητες ανοσοσφαιρίνης – Α, η οποία είναι το αντισωμα, που σας προστατεύει από τις λοιμώξεις.
  • Ρύθμιση αρτηριακής πίεσης: Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, τα αποτελέσματα έδειξαν, ότι οι άνθρωποι που είχαν κάνει σεξ πριν υποβληθούν σε μια στρεσογονα κατάσταση, δεν είχαν μεγάλη αύξηση της αρτηριακής τους πίεσης. Αντίθετα βέβαια με εκείνους, που απείχαν από την σεξουαλική πράξη.
  • Φυσικό αντικαταθλιπτικό: Χρειάζεται να πούμε περισσότερα; Ο οργασμός είναι υπεύθυνος για τεράστια παραγωγή ενδορφινών οι οποίες εκτός από το αίσθημα ευφορίας που προκαλούν, ενισχύουν και την ανοσολογική απόκριση του οργανισμού.

Εσείς ακόμα να πειστείτε; Βάλτε το στο πρόγραμμα και μόνο κερδισμένοι μπορείτε να βγείτε. Το σεξ άλλωστε, είναι μια φυσική ανάγκη του ανθρώπου. Και ακόμη και η εγγύτητα που προκαλεί ανάμεσα σε δύο ανθρώπους, αρκεί για να μας φτιάξει τη μέρα. Αν όχι και την εβδομάδα!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί αξίζει να δοκιμάσετε την στάση της ανάποδης καουμπόισσας;

Αφυπνίζοντας τα πάθη σε μια πολυετή σχέση

Ψυχικής φύσης αίτια που καθιστούν δύσκολο τον οργασμό στις γυναίκες

Υπάρχει ιδανική ώρα για να κάνετε σεξ;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς μπορεί το σεξ να ωφελήσει το σώμα σας;

Σεξ οφέλη υγεία: Τα άτομα με ενεργή σεξουαλική ζωή τείνουν να ασκούνται πιο συχνά και να έχουν καλύτερες διατροφικές συνήθειες από εκείνους που είναι λιγότερο σεξουαλικά ενεργοί. Η φυσική κατάσταση μπορεί επίσης να βελτιώσει τη σεξουαλική απόδοση συνολικά.

Οι οργασμοί κάνουν καλό στην ψυχική σας υγεία

Οργασμός οφέλη ψυχική υγεία: Καταρχάς, μέσω της διαδικασίας του αυνανισμού μπορείτε να μάθετε καλύτερα το σώμα σας και να επικοίνωνήσετε τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας στους ερωτικούς σας συντρόφους. Η σεξουαλική εκπαιδεύτρια Betty Dodson αναφέρεται στον αυνανισμό ως «αυτοπλοήγηση» με ζωτικής σημασίας οφέλη για την συναισθηματική και σωματική σας υγεία.

Η επίδραση της σεξουαλικής δραστηριότητας στην αυτοεικόνα των γυναικών

Εικόνα σώματος σεξ: Με τη σταδιακή μείωση των οιστρογόνων και της προγεστερόνης, που οδηγεί στην εμμηνόπαυση, οι γυναίκες βιώνουν επίσης σωματικές, ψυχοκοινωνικές ή σεξουαλικές αλλαγές.

Σεξ tips για καλό σεξ σε κάθε ηλικία

Σεξ: Με την κατάλληλη ενημέρωση και υποστήριξη, η τρίτη ηλικία μπορεί να είναι μια συναρπαστική εποχή για να εξερευνήσετε τόσο τις συναισθηματικές όσο και τις αισθησιακές πτυχές της σεξουαλικότητας σας.

Το IQ στην ψυχολογία της σεξουαλικής έλξης

Sapiosexuality ευφυϊολαγνεία: Η έρευνα υποστηρίζει ένα είδος σεξουαλικής έλξης που δεν είχε περιγραφεί σωστά και αναφέρεται σε όσους έλκονται σεξουαλικά από το πόσο έξυπνος είναι κάποιος.

Πώς μας ωφελεί ψυχολογικά το σεξ

Σεξ οφέλη ψυχική υγεία: Υπάρχουν ενδείξεις ότι το σεξ αυξάνει τη γνωστική σου ικανότητα. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι ακόμη και μόνο το να σκέφτεστε μια προηγούμενη σεξουαλική επαφή μπορεί να ενισχύσει τις δεξιότητες αναλυτικής σκέψης. Μια άλλη μελέτη έδειξε ότι τα σεξουαλικά ενεργά τρωκτικά είχαν περισσότερους νευρώνες στον ιππόκαμπό τους (μια περιοχή του εγκεφάλου που συνδέεται με τη μνήμη) από τους παρθένους αρουραίους.

Πως άλλαξε η covid-19 την σεξουαλική μας ζωή

Σεξ κορωνοϊός: Η έρευνα αφορά τον ρόλο που έπαιξε η πανδημία σε όλο τον κόσμο, σχετικά με την χρήση προφυλακτικού από τους νέους και την πρόληψη της μετάδοσης των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων, και τα ποσοστά χρήσης ανέρχονται στο εντυπωσιακό 88%.