Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Σεξουαλική Υγεία

Σεξ αντιγήρανση: Επωφεληθείτε από τις θαυματουργές ιδιότητες της σεξουαλικής επαφής

Σεξ αντιγήρανση: Επωφεληθείτε από τις θαυματουργές ιδιότητες της σεξουαλικής επαφής

Σεξ αντιγήρανση: Όσοι κάνουν συχνά σεξ, όπου συχνά σημαίνει τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, φαίνεται να έχουν, εκτός από καλύτερο ανοσοποιητικό και καλύτερα επίπεδα ενέργειας, μακρύτερα τελομερή.

Τελευταίες μελέτες δείχνουν, ότι η συχνή επαφή μεταξύ συντρόφων, έχει άμεσες αντιγηραντικές ιδιότητες. Κοινώς όσοι κάνουν συχνά σεξ, όπου συχνά σημαίνει τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, φαίνεται να έχουν, εκτός από καλύτερο ανοσοποιητικό και καλύτερα επίπεδα ενέργειας, μακρύτερα τελομερή. Τα τελομερή, είναι οι άκρες των χρωμοσωμάτων που προφυλάσσουν το γενετικό υλικό και από την φυσική φθορά αλλά και από ασθένειες όπως ο καρκίνος και ο διαβήτης. Ας δούμε όμως λίγο πιο αναλυτικά, ποιοι είναι οι λόγοι που το σεξ συμβάλλει στην αντιγήρανση;

  • Αύξηση κολλαγόνου: Όπως φαίνεται το σεξ αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου στον οργανισμό, το οποίο διατηρεί την ελαστικότητα της επιδερμίδας και σταμάτα τη δημιουργία των γραμμών και
    των ρυτίδων του δέρματος.
  • Απώλεια βάρους: Αυτό σίγουρα μας ενδιαφέρει όλους, αφού μισή ώρα σεξ, σημαίνει περίπου 90 θερμίδες λιγότερες.
  • Αύξηση οιστρογόνων: Ως γνωστόν, τα οιστρογόνα που παράγουν οι γυναίκες, τείνουν να μειώνονται όσο αυξάνεται η ηλικία. Κατά τη διάρκεια του σεξ όμως, η παραγωγή τους εκτοξεύεται. Τα οιστρογόνα είναι επίσης εκείνα, που προστατεύουν τις γυναίκες από καρδιακές παθήσεις.
  • Καλή κυκλοφορία: Αν η κυκλοφορία στο αίμα σας είναι καλή, θα δείχνετε νεότεροι. Και μαντέψτε τι είναι αυτό που βοηθάει στο κυκλοφοριακό. Καλά το καταλάβατε. Το σεξ!
  • Πιο δυνατό ανοσοποιητικό: Οι έρευνες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που κάνουν σεξ τουλάχιστον μια με δύο φορές την εβδομάδα, παράγουν μεγαλύτερες ποσότητες ανοσοσφαιρίνης – Α, η οποία είναι το αντισωμα, που σας προστατεύει από τις λοιμώξεις.
  • Ρύθμιση αρτηριακής πίεσης: Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, τα αποτελέσματα έδειξαν, ότι οι άνθρωποι που είχαν κάνει σεξ πριν υποβληθούν σε μια στρεσογονα κατάσταση, δεν είχαν μεγάλη αύξηση της αρτηριακής τους πίεσης. Αντίθετα βέβαια με εκείνους, που απείχαν από την σεξουαλική πράξη.
  • Φυσικό αντικαταθλιπτικό: Χρειάζεται να πούμε περισσότερα; Ο οργασμός είναι υπεύθυνος για τεράστια παραγωγή ενδορφινών οι οποίες εκτός από το αίσθημα ευφορίας που προκαλούν, ενισχύουν και την ανοσολογική απόκριση του οργανισμού.

Εσείς ακόμα να πειστείτε; Βάλτε το στο πρόγραμμα και μόνο κερδισμένοι μπορείτε να βγείτε. Το σεξ άλλωστε, είναι μια φυσική ανάγκη του ανθρώπου. Και ακόμη και η εγγύτητα που προκαλεί ανάμεσα σε δύο ανθρώπους, αρκεί για να μας φτιάξει τη μέρα. Αν όχι και την εβδομάδα!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί αξίζει να δοκιμάσετε την στάση της ανάποδης καουμπόισσας;

Αφυπνίζοντας τα πάθη σε μια πολυετή σχέση

Ψυχικής φύσης αίτια που καθιστούν δύσκολο τον οργασμό στις γυναίκες

Υπάρχει ιδανική ώρα για να κάνετε σεξ;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σταματήστε να τρώτε πολύ αν θέλετε μια συγκλονιστική σεξουαλική ζωή

Φαγητό σεξ: Η υπερκατανάλωση τροφής μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τη σεξουαλική σας ζωή, και αν στοχεύετε σε μια πιο συγκλονιστική σεξουαλική εμπειρία, η μείωση της πρόσληψης τροφής μπορεί να είναι ένας βασικός παράγοντας.

Close Icon