Σεξουαλική Υγεία

Σεξ ρουτίνα: Ξυπνήστε το πάθος μέσα σε μία πολυετή σχέση με απλές κινήσεις

Σεξ ρουτίνα: Ξυπνήστε το πάθος μέσα σε μία πολυετή σχέση με απλές κινήσεις

Σεξ ρουτίνα: Εαν είστε σε πολυετή σχέση ή γάμο, τότε οι πιθανότητες αυτή η σχέση να βαλτώσει σεξουαλικά, είναι πολλές. Δεν είναι μόνο καθημερινότητα και η ρουτίνα, που μπορούν να οδηγήσουν μία σχέση σε κατάσταση...αποσύνθεσης! Μεγάλο ρόλο παίζει και η συνήθεια αλλά και η συνεχής επανάληψη των ίδιων μοτίβων.

Εαν είστε σε πολυετή σχέση ή γάμο, τότε οι πιθανότητες αυτή η σχέση να βαλτώσει σεξουαλικά, είναι πολλές. Δεν είναι μόνο καθημερινότητα και η ρουτίνα, που μπορούν να οδηγήσουν μία σχέση σε κατάσταση…αποσύνθεσης! Μεγάλο ρόλο παίζει και η συνήθεια αλλά και η συνεχής επανάληψη των ίδιων μοτίβων κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. Η οικειότητα είναι επιθυμητή, σαφώς. Ωστόσο, πολύ συχνά μπορεί να οδηγήσει σε ανία και έλλειψη ενδιαφέροντος. Αν γνωρίζεις την αλληλουχία κινήσεων σε μία διαδικασία, αυτομάτως η διαδικασία γίνεται λιγότερο απολαυστική. Με ποιους τρόπους όμως μπορούμε να ξυπνήσουμε την πρώτη σπίθα; Ευτυχώς για όλους μας, υπάρχουν άπειρα πράγματα που θα μπορούσαμε να δοκιμάσουμε, ώστε να ανανεώσουμε την σεξουαλική μας ζωή.

Ξυπνώντας την πρώτη σπίθα

  • Παιχνίδια ρόλων, σέξι εσώρουχα, ρομαντικά ραντεβού και ερωτικά μυθιστορήματα: Τα παραπάνω, είναι τα πιο απλά και συνηθισμένα σενάρια, που μπορείτε να δοκιμάσετε σαν ζευγάρι, ώστε να ανανεωθεί η σχέση σας. Παραδείγματος χάριν, το να κανονίσετε ένα ρομαντικό ραντεβού, όπου θα βρεθείτε οι δυο σας, εκτός σπιτιού για φαγητό ή ποτό είναι κάτι που σίγουρα δεν κάνει σχεδόν κανείς μετά από 10 ή 15 χρόνια σχέσης. Φανταστείτε όμως πόσο μεγάλη διαφορά θα έκανε στη σχέση σας μια τόσο απλή κίνηση.
  • Ανανεώστε την εμπιστοσύνη σας: Εμπιστεύεστε ο ένας τον άλλον; Μιλάτε άνετα μεταξύ σας; Μπορείτε να συζητήσετε τα πάντα, να αποκαλύψετε ο ένας στο άλλον τις πιο μύχιες σκέψεις σας; Το σεξ, όπως όλοι ξέρουμε, δεν γίνεται μόνο με το σώμα, αλλά και με το μυαλό. Και πρέπει και τα δύο μέρη να συμμετέχουν εξίσου. Μιλήστε λοιπόν με τον σύντροφο σας, ανταλλάξτε επιθυμίες και πράγματα που θα θέλατε να δοκιμάσετε, χωρίς φόβο.
  • Συμφωνήστε στη αποχή: Αν δυσκολεύεστε με όλα τα παραπάνω, συμφωνήστε για μία περίοδο να κάνετε αποχή από την σεξουαλική πράξη, χωρίς όμως να απομακρυνθείτε. Κάντε αγκαλιές και χάδια, μιλήστε για ό,τι σας απασχολεί και θέλετε να μοιραστείτε με τον σύντροφο σας και ύστερα…προσπαθήστε να
    συγκρατηθείτε.

Όλοι γνωρίζουμε ότι οι σχέσεις, όλων των ειδών, θέλουν προσπάθεια. Τη μεγαλύτερη όμως προσπάθεια τη θέλουν οι ερωτικές. Όσο περνούν τα χρόνια, είναι αρκετά δύσκολο σε μία σχέση να παραμείνει ο ερωτισμός. Αν κάνουμε όμως το παραπάνω βήμα, αν δώσουμε λίγο παραπάνω χρόνο και αν αφήσουμε την φαντασία και το μυαλό μας ελεύθερο, όλα είναι δυνατά!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Υπάρχει ιδανική ώρα για να κάνετε σεξ;

Αξίζει να δοκιμάσετε το one night stand;

Απολαύστε μια νέα σεξουαλική σύνδεση με τον σύντροφό σας

Μπορούν δυο άτομα να είναι "φίλοι με προνόμια";

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι πρώιμες σεξουαλικές εμπειρίες οδηγούν σε πιο υγιές σεξ αργότερα

Σεξουαλικό ντεμπούτο: Η υγιής σεξουαλική λειτουργία είναι κρίσιμη για τη σεξουαλική υγεία και θα πρέπει να συγκαταλέγεται μεταξύ των πιθανών αποτελεσμάτων υγείας ενός πρώιμου σεξουαλικού ντεμπούτου.

Τελικά, είναι η στυτική δυσλειτουργία ψυχολογικό σύμπτωμα;

Στυτική Δυσλειτουργία: Τα ψυχολογικά θέματα μπορούν να επηρεάσουν περισσότερα από την ψυχική σας υγεία. Η κατάθλιψη, το άγχος, το στρες και τα προβλήματα σχέσεων μπορούν να έχουν τρομερή επίδραση στη σεξουαλική σας λειτουργία.

Η υπόθεση ορόσημο της Κίνας #MeToo επιστρέφει στο δικαστήριο μετά από αποτυχία

Το κίνημα #MeToo της χώρας έχει σκοντάψει από το 2018, όταν ένα κύμα γυναικών δημοσίευσε καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση εναντίον καθηγητών πανεπιστημίου. Απειλούμενοι εκείνη την εποχή από την προοπτική ενός ανεξέλεγκτου μαζικού κινήματος, οι λογοκριτές του Διαδικτύου άρχισαν γρήγορα να μπλοκάρουν τα hashtags και τις λέξεις-κλειδιά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.