Σεξουαλική Υγεία

Προβλήματα γάμου: Τα πιο συνηθισμένα ζητήματα και πώς να τα αντιμετωπίσεις

Προβλήματα γάμου: Τα πιο συνηθισμένα ζητήματα και πώς να τα αντιμετωπίσεις

Προβλήματα γάμου: Τα πιο συνηθισμένα ζητήματα και πώς να τα αντιμετωπίσεις. Όλες οι ταινίες που έχουμε δει  έχουν δώσει στον κόσμο μας μια ματιά στο πώς θα πρέπει να είναι η πραγματική αγάπη. Οι γυναίκες αναζητούν τον γοητευτικό πρίγκιπα επειδή ο κόσμος μας τείνει να δοξάζει τον γάμο.

Αλλά οι ταινίες το κάνουν να φαίνεται εύκολο. Και όπως μπορεί να σας πει κάθε παντρεμένος, ο γάμος στην πραγματική ζωή είναι μερικές φορές κάθε άλλο εκτός από εύκολος. Για πολλά ζευγάρια, μπορεί να είναι εντελώς άθλια αν δεν ξέρουν πώς να λύσουν τα προβλήματά τους. Ανεξάρτητα από το αν τα προβλήματά σας οδηγούν σε διαζύγιο ή αν εργάζεστε αποτελεσματικά για αυτά, τα περισσότερα παντρεμένα ζευγάρια έχουν παρόμοια προβλήματα. Ας ρίξουμε μια ματιά σε κάποια από τα πιο κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι γάμοι.

  • Καταμερισμός εργασίας. Η έρευνα δείχνει ότι ακόμα και όταν και οι 2 σύζυγοι εργάζονται έξω από το σπίτι, η γυναίκα είναι συνήθως αυτή που κάνει περισσότερα από τις δουλειές του σπιτιού.  Προφανώς, αυτό της δημιουργεί περισσότερο άγχος. Αλλά αυτό που είναι ακόμα πιο αγχωτικό πέρα από αυτές τις καθημερινές δουλειές ονομάζεται “ψυχολογική ευθύνη.”
  • Οικονομικά. Μερικοί άνθρωποι ξοδεύουν. Άλλοι είναι αποταμιευτές. Έτσι, αν πάρετε έναν σπάταλο και ένα αποταμιευτή μαζί σε ένα γάμο, μπορείτε να δείτε πώς αυτό θα γίνει ένα πρόβλημα. Ίσως η καλλιέργεια και η επένδυση χρημάτων είναι σημαντικές για ένα άτομο, αλλά το άλλο δεν θα μπορούσε να νοιαστεί λιγότερο γι’ αυτό. Ο αγώνας για τα χρήματα και το πώς δαπανώνται είναι ένα από τα πιο κοινά προβλήματα στους γάμους.
  • Διαφορές γονέων για τα παιδιά. Τα μωρά που κλαίνε, τα ξεσπάσματα, οι επαναστάτες έφηβοι δεν είναι και πολύ διασκεδαστικά, ανεξάρτητα από το πόσο αγαπάς τα παιδιά σου! Ακόμα και οι διαφορετικοί τρόποι γονικής μέριμνας, μπορούν να προκαλέσουν ρήξη σε ένα παντρεμένο ζευγάρι.

  • Διαφορές προσωπικότητας. Αν το ένα άτομο είναι εσωστρεφές και το άλλο είναι εξωστρεφές, τότε μπορεί να υπάρχει συνεχής ένταση σχετικά με το πόσο συχνά πρέπει να κοινωνικοποιηθεί κανείς.

Κανείς δεν έχει τέλειο γάμο—ούτε καν αυτοί που είναι οι πιο ευτυχισμένοι! Το να είσαι ευτυχισμένος ενώ είσαι παντρεμένος απαιτεί προσπάθεια, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η προσπάθεια πρέπει να είναι δύσκολη. Αν και οι δύο προσπαθήσετε να δώσετε το 100% για να λύσετε τα αναπόφευκτα προβλήματα γάμου που αντιμετωπίζετε, τότε ο γάμος μπορεί να λειτουργήσει καλά. Χρειάζεται πολλή αφοσίωση και αγάπη, αλλά σίγουρα μπορεί να γίνει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί μερικοί άνθρωποι απατούν τους συντρόφους τους

Οι επιπτώσεις της πανδημίας στις ερωτικές σχέσεις

Είναι απαραίτητο το σεξ σε μία σχέση

5 ερωτήσεις που πρέπει να θέσεις στον εαυτό σου πριν τον γάμο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι προβλέπει η ελληνική νομοθεσία για το σεξ με παιδιά - εφήβους

Ο Δημητρακόπουλος σημείωσε πως πρέπει να αποδειχθεί ότι υπάρχει αυτή η σχέση εμπιστοσύνης, ενώ πρόσθεσε ότι σε αντίθετη περίπτωση - και αν δεν αποδειχθεί η σχέση εμπιστοσύνης -  δεν είναι αδίκημα.

Οι πέντε γλώσσες της αγάπης: Εσείς ποια χρησιμοποιείτε

Οι πέντε γλώσσες της αγάπης: Σύμφωνα με τον Δρ. Gary Chapman, σύμβουλο γάμου και συγγραφέα του μπεστ σέλερ βιβλίου "Οι 5 Γλώσσες της Αγάπης: Τα μυστικά για μια αγάπη που διαρκεί", το κλειδί για μια υγιή και μακρά σχέση είναι η εκμάθηση των γλωσσών αγάπης. Υπάρχουν πέντε διαφορετικές γλώσσες αγάπης που ο καθένας από εμάς "ομιλεί" προκειμένου να περιγράψει και να εκφράσει  - μαντέψατε τι- αγάπη.

Γιατί η περιέργεια είναι μία από τις γλώσσες της αγάπης

Η περιέργεια στον έρωτα: Όταν κάποιος θέλει να μάθει για εσένα... Οι πέντε ερωτικές γλώσσες—ένα πλαίσιο για το πώς δίνουμε και λαμβάνουμε αγάπη που δημιουργήθηκε από τον ψυχολόγο Γκάρι Τσάπμαν το 1992 ⁠—περιλαμβάνουν ποιοτικό χρόνο, δώρα, πράξεις υπηρεσίας, λέξεις επιβεβαίωσης και σωματική αφή.  Όσο κι αν μου αρέσει να λαμβάνω και τις πέντε επιδείξεις φροντίδας, πάντα ένιωθα ότι η πιο αληθινή μου ερωτική γλώσσα έλειπε από αυτή τη λίστα.

Πως μπορείς να βρεις ξανά τη σεξουαλική σου επιθυμία;

Ερωτική επιθυμία: Η ερωτική επιθυμία δεν μπορεί να μετρηθεί ή να οριοθετηθεί, ενώ καθοριστικό ρόλο παίζουν η φάση της ζωής στην οποία βρίσκεσαι αλλά και άλλοι παράπλευροι παράγοντες όπως η κατάσταση της υγείας και το στρες. Οι προαναφερθέντες λόγοι καθιστούν αδιευκρίνιστο μεγάλο αριθμό πτυχών της υποτονικής σεξουαλικής επιθυμίας.

Πώς να προστατευτείς από ουρολοίμωξη πριν και μετά το σεξ

Ουρολοίμωξη sex: Πώς να προστατευτείς από αυτή μετά την επαφή.  Η λήψη λοίμωξης του ουροποιητικού συστήματος (UTI) μετά το σεξ μπορεί να αποτελέσει πραγματικό πρόβλημα. Εκτός από την αντιμετώπιση του πόνου και των αισθήσεων καύσου ενώ κατουράς ενώ έχεις ένα, το να τα παίρνεις με συνέπεια μετά το σεξ μπορεί να κάνει την όλη προοπτική της σεξουαλικής οικειότητας λιγότερο ελκυστική.

Πώς να προχωρήσεις μετά τον χωρισμό

Διακοπή σχέσης: Πώς να ξεπεράσετε κάποιον. Το τέλος μιας σχέσης δεν είναι ποτέ εύκολο. Οι χωρισμοί είναι γεμάτοι με ακατέργαστα συναισθήματα, συμπεριλαμβανομένων των πάντων από πόνο και προδοσία μέχρι θυμό και θλίψη. Αλλά, επειδή η καρδιά μπορεί να αισθάνεται σαν το τέλος του κόσμου, η πραγματικότητα είναι ότι ο πόνος και η αγωνία που νιώθετε αυτή τη στιγμή είναι μόνο προσωρινά. Στο τέλος, θα μπορείτε να προχωρήσετε—και μια μέρα θα ξαναβρείτε την αγάπη.

Δεξιότητες για να διατηρήσετε τη σχέση σας

Σχέση: Η αγάπη είναι πραγματικά ένα όμορφο πράγμα, ειδικά αν βρείτε την αληθινή και γνήσια αγάπη, όπου μπορείτε να είστε ο εαυτός σας και να εξελιχθείτε σε ένα πολύ καλύτερο άτομο.

Παραληρητική ζήλια

Καταστροφικά συναισθήματα: Τι είναι η παραληρητική ζήλια. Η παραληρητική ζήλια χαρακτηρίζεται από το γεγονός ότι ο ζηλότυπος είναι πεπεισμένος για την ενοχή του συντρόφου του , όταν έχει λίγες ενδείξεις. Έτσι, η ζήλια υπάρχει υπερβολικά (κάθε λεπτομέρεια μπορεί να αποδείξει ότι η ζήλια τους είναι λογική), το άτομο είναι υπερβολικά κτητικό.