Σεξουαλική Υγεία

Σεξ σχέση: Είναι σημαντικό είναι το σεξ στο ζευγάρι

Σεξ σχέση: Είναι σημαντικό είναι το σεξ στο ζευγάρι

Σεξ σχέση: Είναι σημαντικό είναι το καλό στο ζευγάρι; Δεν υπάρχει απάντηση για όλα σε αυτό. Όλοι είναι διαφορετικοί και ό,τι είναι σημαντικό για ορισμένους μπορεί να μην είναι καθόλου σημαντικό για άλλους.

Τελικά εξαρτάται από τις προσωπικές σας πεποιθήσεις, τις σωματικές σας επιθυμίες και τη φύση της σχέσης σας. Πολλοί άνθρωποι έχουν ευτυχισμένες, εκλεπτυσμένες, υγιείς ρομαντικές σχέσεις χωρίς να κάνουν σεξ με τους συντρόφους τους (ή κάνουν σεξ με τους συντρόφους τους μια στο τόσο). Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι δεν θέλουν ή δεν θέλουν να κάνουν σεξ. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει: χαμηλή γενετήσια ορμή (γνωστή και ως “σεξουαλική παρόρμηση”), ζώντας με υποκείμενη ιατρική κατάσταση, όπως χρόνιος πόνος που θέλουν να κάνουν ραντεβού για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα πριν κάνουν σεξ να είναι άγαμος και να θέλει να απέχει από  αυτό πριν από το γάμο.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι η σχέση θα είναι ανθυγιεινή. Και σίγουρα δεν είναι σημάδι ότι ο σύντροφός σας δεν σας αγαπάει ή δεν σας εκτιμά! Η ουσία; Η σεξουαλική δραστηριότητα δεν είναι απαραίτητη για μια υγιή σχέση. Η σεξουαλικότητα υπάρχει σε ένα φάσμα. Οι ομοφυλόφιλοι άνθρωποι βιώνουν μικρή έως καθόλου σεξουαλική έλξη (και συνήθως δεν κάνουν σεξ, αν και κάθε άτομο είναι διαφορετικό), ενώ οι ομοφυλόφιλοι βιώνουν σεξουαλική έλξη. Επειδή υπάρχει τόση ποικιλία στα συναισθήματά μας για το σεξ και τις ικανότητές μας για σεξουαλική έλξη, όλοι έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις στο σεξ. αλλά καμία προσέγγιση δεν είναι λάθος.

Πολλοί άνθρωποι έχουν συναισθηματικά κίνητρα για σεξ. Υπάρχουν διάφορα συναισθηματικά οφέλη του φύλου, όπως: Θα μπορούσε να βελτιώσει την αυτοπεποίθησή σας. Θα μπορούσε να σας βοηθήσει να συνδεθείτε με το σώμα σας με έναν ευχάριστο τρόπο. Θα μπορούσε να σας βοηθήσει να δεθείτε με τον συνεργάτη σας, και θα μπορούσε να είναι ένας τρόπος να εκφράσετε την αγάπη και την φροντίδα για αυτούς. Μπορεί να ανακουφίσει το άγχος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η σεξουαλική εμπειρία παίζει ρόλο ή όχι

Σημάδια ότι πάσχετε από βαλανίτιδα

Μυστικά για τον κατάλληλο τρόπο καθαρισμού του γυναικείου κόλπου

Τα κορίτσια ξενυχτάνε με ... κανένα μυστικό

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το "ζην επικινδύνως" στο σεξ & οι πιο επικίνδυνες στάσεις

Στάσεις σεξ κίνδυνος: Αυτές είναι οι πιο επικίνδυνες στάσεις στο σεξ, σύμφωνα με μελέτες και επιστημονικά δεδομένα. Φυσικά και ορισμένες συγκαταλέγονται στις πιο συνηθισμένες σεξουαλικές στάσεις, γι' αυτό και έχουν επιφέρει τα περισσότερα ατυχήματα.

Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στους νέους ως απάντηση στις ανακρίβειες του διαδικτύου

Sex διαδίκτυο ανήλικοι: Οι νέοι κάτω των 18 ετών έρχονται αντιμέτωποι με την διαδικασία εξερεύνησης της σεξουαλικότητάς τους. Το διαδίκτυο περιέχει τις πληροφορίες, όπως δυστυχώς και μη αποδεκτές συμπεριφορές.

Μειωμένη ερωτική επιθυμία στους άνδρες: Αίτια - Συμπτώματα - Θεραπεία

Μειωμένη ερωτική επιθυμία στους άνδρες: Με τον όρο χαμηλή λίμπιντο περιγράφεται η κατάσταση κατά την οποία η σεξουαλική επιθυμία μειώνεται ή απουσιάζει. Η λίμπιντο είναι κυρίως ένα ορμονικό και εγκεφαλικό φαινόμενο.

Τι είναι το spooning και γιατί κάνει καλό στην υγεία;

Spooning στάση κουτάλι: Μια στάση που προτιμούν τα ζευγάρια όταν θέλουν να νιώσουν πιο κοντά ο ένας τον άλλο, συνδυάζοντας την οικειότητα με το έντονο πάθος αλλά και την απόλυτη χαλάρωση.

Η γονική αποδοχή του σεξουαλικού προσανατολισμού

Αυτό, λοιπόν, που πρέπει να πράξουν οι γονείς αυτοί, δεν διαφέρει σε τίποτα από αυτό που πρέπει να πράττει κάθε γονέας. Να ακούσουν καταρχάς τα παιδιά τους με ανοικτή καρδιά και καθαρό μυαλό. Να μη «θρηνήσουν» ένα άτομο που δεν υπήρχε ποτέ ή ένα πεπρωμένο που δεν είναι δικό τους για να αποφασίσουν.

Πρώην αθλήτρια ισχυρίστηκε ότι και η ίδια έχει πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης στο ξεκίνημα της καριέρας της.

«Δεν έψαξα ποτέ. Έπαιρνα τα μετάλλια και δεν μπορούσα να τα χαρώ. Πολλά χρόνια λέω πρέπει να μιλήσω. Τελικά εξαφανίστηκα και πήγα σε μοναστήρι. Όχι για πολύ καιρό, βρήκα πνευματικούς και μίλησα.