Σεξουαλική Υγεία

Σεξ ζευγάρι: Αυτοί που μοιράζονται τις δουλειές έχουν καλύτερη ερωτική ζωή

Σεξ ζευγάρι: Αυτοί που μοιράζονται τις δουλειές έχουν καλύτερη ερωτική ζωή

Σεξ ζευγάρι: Αυτοί που μοιράζονται τις δουλειές έχουν καλύτερη ερωτική ζωή.  Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε σε περιοδικό γάμου και οικογένειας  διαπίστωσε ότι μεταξύ ζευγαριών που μοιράζονται τις οικιακές δουλειές τους πιο ομοιόμορφα, υπάρχει περισσότερη σεξουαλική ικανοποίηση.

Στην πραγματικότητα, λένε οι ερευνητές, τα μόνα ζευγάρια που ανέφεραν ότι έκαναν περισσότερο σεξ από τους προγόνους τους ήταν εκείνα που και οι δύο ασχολούνται με τα οικιακά καθήκοντα. (Η σεξουαλική συχνότητα έχει μειωθεί παγκοσμίως τις τελευταίες δεκαετίες, ακόμη και πριν από το Netflix.)

Πανεπιστημιακή  μελέτη αναφέρει: «Η σχέση μεταξύ ενός μη παραδοσιακού καταμερισμού εργασίας στο σπίτι και της σεξουαλικής ικανοποίησης των ζευγαριών και συχνότητας, έχει αλλάξει δραματικά τις τελευταίες δύο δεκαετίες», γράφει ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης Sharon Sassler, καθηγητής ανάλυσης και διαχείρισης πολιτικής, σε ενημερωτικό έγγραφο για το Συμβούλιο Σύγχρονων Οικογενειών. Τα στοιχεία δείχνουν ότι όταν οι άνδρες κάνουν μεγαλύτερο μέρος της οικιακής εργασίας, οι αντιλήψεις των γυναικών για τη δικαιοσύνη και την ικανοποίηση των σχέσεων είναι μεγαλύτερες.  Και όταν τα ζευγάρια είναι πιο ικανοποιημένα με τις σχέσεις τους, τείνουν να κάνουν σεξ  πιο συχνά. Το μυστικό συστατικό, ειδικά, φαίνεται να είναι η φροντίδα των παιδιών.

Η ιστορικός Stephanie Coontz σημειώνει ότι αυτό συμβαδίζει με την πρόσφατη έρευνα που υποδηλώνει ότι ο γάμος αλλάζει από μια ένωση στην οποία δύο αντίθετα συνεργάστηκαν για να αντισταθμίσουν τα ελλείμματα του άλλου, σε μια ένωση βασισμένη σε κοινά ενδιαφέροντα, δραστηριότητες και συναισθήματα – τις συνέπειες που εξερευνήθηκαν σε μια πρόσφατη ιστορία εξωφύλλου TIME. «Όπου η διαφορά ήταν κάποτε η βάση της επιθυμίας», λέει ο Coontz, «η ισότητα γίνεται όλο και πιο ερωτική». Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι η συχνότητα και η ικανοποίηση δεν είναι πάντα το ίδιο πράγμα. «Στους γάμους της δεκαετίας του 1950 και του 1960, οι σύζυγοι ανέφεραν συχνά ότι κάνουν σεξ πιο συχνά από ό, τι ήθελαν επειδή εξαρτώνταν από τους συζύγους τους», σημειώνει ο Coontz. «Τώρα που οι γυναίκες είναι ελεύθερες να πουν όχι, είναι πιο πιθανό να πουν ναι όταν αισθάνονται ότι η σχέση είναι δίκαιη».

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τι δείχνουν οι έρευνες για την χρήση εφαρμογών γνωριμιών

Σεξ στην εγκυμοσύνη: Είναι ασφαλές; (ιδανικές στάσεις)

Γιατί φαίνεται οι θρησκευτικοί άνθρωποι να έχουν εθισμό στις ταινίες πορνό;

Σε προβληματίζει η διαρροή του σπέρματος

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η καλή σεξουαλική ζωή μπορεί να είναι συνταγή για ευτυχία

Σεξ οφέλη υγεία: Μείωση του άγχους, άνοδος της λίμπιντο και αυξημένη οικειότητα μεταξύ συντρόφων, είναι ορισμένα μόνο από τα οφέλη του σεξ στη συναισθηματική μας υγεία. Και με τη σειρά τους τα συναισθηματικά οφέλη της σεξουαλικής επαφής είναι μόνο το ήμισυ της ιστορίας. Το σεξ προάγει τη σωματική σας υγεία, επίσης. Στην πραγματικότητα, η σεξουαλική σας δραστηριότητα μπορεί να οδηγήσει σε πολλά μακροχρόνια οφέλη για την υγεία.

Πατήστε το κουμπί της σεξουαλικής σας επαναφοράς

Σεξ επανεκκίνηση: Όποιος και αν είναι ο λόγος, μερικές φορές αυτό που χρειάζεστε είναι να πατήσετε το κουμπί επαναφοράς. Όπως όλα τα άλλα στη ζωή μας, το σεξ είναι κάτι στο οποίο μπορούμε να εργαστούμε και να αναπτυχθούμε και να το κάνουμε όλο και καλύτερο καθώς το σώμα, η ζωή και τα γούστα μας μεταμορφώνονται.

Τι οδηγεί σε "σεξουαλική ξηρασία" την σχέση σας;

Χαμηλή libido: Ένα βλέμμα, ένα άγγιγμα ή ακόμα και μία μυρωδιά και ο εγκέφαλός μας τρελαίνεται, μέχρι να κατακτηθεί το αντικείμενο του πόθου μας, ξανά και ξανά. Και αυτό συνήθως κρατάει κάποιο καιρό, πολλές φορές κρατάει και αρκετό καιρό.

Sex tips για καλύτερο σεξ και μεγαλύτερη απόλαυση

Σεξ: Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη από την Jamea, οι άνθρωποι που είναι περίεργοι και ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες γενικά τείνουν να αναφέρουν υψηλότερα επίπεδα σεξουαλικής ικανοποίησης. Να είστε ανοιχτοί σε νέες ιδέες και μην φοβάστε να δοκιμάσετε νέα πράγματα με τον/την σύντροφό σας.

Τι είναι ο φετιχισμός και πώς συνυπάρχει σε μία υγιή σεξουαλική σχέση;

Σεξ φετίχ: Ο φετιχισμός είναι τυπικό χαρακτηριστικό της ανθρώπινης σεξουαλικότητας. Ωστόσο, η φετιχιστική διέγερση μπορεί να αποδειχθεί πρόβλημα όταν παρεμβαίνει στην κανονική σεξουαλική ή κοινωνική λειτουργία ή όταν η σεξουαλική διέγερση είναι αδύνατη χωρίς το αντικείμενο φετίχ.

Όταν ο φόβος για το σεξ γίνεται εμπόδιο

Ερωτοφοβία: Ο όρος ερωτοφοβία δεν είναι τόσο νέος όσο νομίζουμε. Είναι η φοβία που έχουν ορισμένοι άνθρωποι και αφορά καταστάσεις οι οποίες έχουν να κάνουν με την σεξουαλικότητα και την σεξουαλική ζωή του ατόμου.

Πώς να ξεπεράσετε το άγχος που σχετίζεται με τον αυνανισμό

Άγχος Αυνανισμός: Το άγχος από τον αυνανισμό μπορεί να πηγάζει από την ενοχή. Τα αισθήματα ενοχής γύρω από τον αυνανισμό μπορεί να συνδέονται με πνευματικές, πολιτισμικές ή θρησκευτικές απόψεις, που θεωρούν τον αυνανισμό ως ανήθικο ή «βρώμικο».