Σεξουαλική Υγεία

Εθισμός σεξ: Σημάδια και συμπτώματα που δείχνουν ότι είστε εθισμένοι στο σεξ

Εθισμός σεξ: Σημάδια και συμπτώματα που δείχνουν ότι είστε εθισμένοι στο σεξ

Εθισμός σεξ: Πολλοί γάμοι τείνουν να καταρρέουν λόγω εθισμού στο σεξ, που αναφέρεται σε ένα ευρύ φάσμα παρορμητικών και ανεξέλεγκτων συμπεριφορών που επηρεάζουν σοβαρά τη ζωή κάποιου.

Πολλοί γάμοι τείνουν να καταρρέουν λόγω εθισμού στο σεξ, που αναφέρεται σε ένα ευρύ φάσμα παρορμητικών και ανεξέλεγκτων συμπεριφορών που επηρεάζουν σοβαρά τη ζωή κάποιου. Ενώ οι εθισμένοι στο σεξ κάνουν ό,τι μπορούν για να κρατήσουν μυστικές τις αποδράσεις και τη συμπεριφορά τους, τελικά γίνεται δύσκολο για αυτούς να το κρύψουν πια. Ενώ οι άνδρες είναι πιο πιθανό να είναι εθισμένοι στο σεξ παρά οι γυναίκες, είναι σημαντικό για το άτομο να αναγνωρίσει το γεγονός ότι πάσχει από εθισμό στο σεξ και να αναζητήσει επαγγελματική βοήθεια για να τον αντιμετωπίσει. Οι εθισμένοι στο σεξ όχι μόνο έχουν αυξημένο ποσοστό προσβολής σεξουαλικά μεταδιδόμενων λοιμώξεων (ΣΜΝ), αλλά οι ενέργειές τους μπορεί να έχουν άλλες σοβαρές συνέπειες μακροπρόθεσμα. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν πολλές διαλυμένες σχέσεις με τους αγαπημένους τους, έναν αποτυχημένο γάμο, δυσκολία συγκέντρωσης στη δουλειά και μη παραγωγικότητα λόγω εμμονικών σκέψεων για το σεξ, κατάθλιψη, άγχος και επίσης κατάχρηση ουσιών. Αυτές είναι μερικές διασημότητες με εθισμό στο σεξ.

Οι εθισμένοι στο σεξ στερούνται παντελώς οποιασδήποτε μορφής ελέγχου της παρορμητικής συμπεριφοράς και των σεξουαλικών τους ορμών. Κάποτε είχα έναν ασθενή που παραδέχτηκε ότι είχε αρχίσει να έλκεται σεξουαλικά με τη 13χρονη κόρη του, αν και ήξερε ότι ήταν πολύ ακατάλληλο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί επίσης να οδηγήσει σε αιμομιξία και αυτό οδηγεί σε αισθήματα ακραίας ενοχής και ντροπής για τον ασθενή, προσθέτει η Mehrotra. Ακολουθεί η άποψη των ειδικών για τους εθισμένους στο σεξ και πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί. Εάν υποψιάζεστε ότι μπορεί να πάσχετε από εθισμό στο σεξ, αυτά είναι τα 10 σημάδια που πρέπει να προσέξετε:

1. Δεν έχετε κανέναν έλεγχο στις σεξουαλικές σας επιθυμίες και ανάγκες και επιδίδεστε σε ριψοκίνδυνη και παρορμητική συμπεριφορά όπως το να κάνετε σεξ με πολλούς αγνώστους.

2. Καταναγκαστική ενασχόληση με το Διαδίκτυο ή το εικονικό σεξ.

3. Είχατε σεξ χωρίς προστασία με διαφορετικούς σεξουαλικούς συντρόφους παρόλο που γνωρίζετε τους κινδύνους.

4. Δεν μπορείτε να συγκεντρωθείτε στη δουλειά και η σεξουαλική σας ζωή παρεμβαίνει συνεχώς και στην οικογενειακή σας ζωή.

5. Αισθάνεστε ανήσυχοι, ανήσυχοι, εκνευρισμένοι και ακόμη και θυμωμένοι όταν δεν κάνετε συχνό σεξ.

6. Ζείτε μια διπλή ζωή όπου έχετε καταφέρει να κρατήσετε μυστική την εξαιρετικά δραστήρια σεξουαλική σας ζωή όχι μόνο από τα μέλη της οικογένειάς σας αλλά και από όλους τους φίλους σας.

7. Ξοδεύετε υπερβολικό χρόνο και χρήματα ψάχνοντας τρόπους να βρείτε περισσότερους σεξουαλικούς συντρόφους.

8. Ξοδεύετε πολύ χρόνο παρακολουθώντας πορνό και αυνανίζεστε.

9. Θέλετε απεγνωσμένα να μειώσετε τον χρόνο που αφιερώνετε επιδιώκοντας σεξ χωρίς νόημα, είτε είναι διαδικτυακά είτε στην πραγματική ζωή, αλλά δεν μπορείτε να το κάνετε.

10. Έχεις γίνει ένας παθολογικός ψεύτης για να καλύψεις το που βρίσκεσαι και τη διπλή ζωή που κάνεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί παθαίνετε κράμπες μετά το σεξ;

Ποιες οι παρενέργειες, τα οφέλη και οι κίνδυνοι αν αυνανίζεστε 1 ή 2 φορές την εβδομάδα;

Γιατί το σεξ στο νερό δεν είναι τόσο ευχάριστο όσο μπορεί να πιστεύετε;

Μήπως πάσχετε από σεξουαλική ανορεξία;

Αναγνωρίστε τα σημεία και τα συμπτώματα της συνεξάρτησης

Κατανόηση και Διαχείριση Καταναγκαστικών Σεξουαλικών Συμπεριφορών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι πρέπει να προσέχετε όταν κάνετε σεξ σε δημόσιο χώρο;

Δημόσιος χώρος συνουσία: Η ενασχόληση με σεξουαλικές δραστηριότητες εκτός σπιτιού, συνοδεύεται από το δικό της σύνολο εκτιμήσεων για τη διασφάλιση της ασφάλειας, της ιδιωτικής ζωής και της συναινετικής συμμετοχής.

Πώς η εγκυμοσύνη επηρεάζει την σεξουαλική δραστηριότητα;

Εγκυμοσύνη: Δίνοντας προτεραιότητα στη συναισθηματική ευημερία και των δύο συντρόφων και διατηρώντας ανοιχτές γραμμές επικοινωνίας, τα ζευγάρια μπορούν να εργαστούν για μια ικανοποιητική και ικανοποιητική σεξουαλική ζωή μετά την εγκυμοσύνη.

Στο Μίσιγκαν ένας ασυμπτωματικός άνδρας μετέδωσε την οφθαλμική σύφιλη σε πέντε γυναίκες

Ο Nettleton και οι συνεργάτες του συμβουλεύουν τους γιατρούς να βρίσκονται σε επιφυλακή για κρούσματα σύφιλης, διότι "η έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία της σύφιλης μπορεί να αποτρέψει συστηματικές επιπλοκές, συμπεριλαμβανομένης της μόνιμης απώλειας όρασης ή ακοής".