Σεξουαλική Υγεία

Όχι πια σεξ: Μήπως πάσχετε από σεξουαλική ανορεξία;

Όχι πια σεξ: Μήπως πάσχετε από σεξουαλική ανορεξία;

Όχι πια σεξ: Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι οποιαδήποτε σχέση με οτιδήποτε σεξουαλικό είναι κάτι που πρέπει να αποδοκιμαστεί

Πολλοί έφηβοι από τη δεκαετία του ’90 και πριν έχουν μεγαλώσει και πιστεύουν ότι οποιαδήποτε σχέση με οτιδήποτε σεξουαλικό είναι κάτι που πρέπει να αποδοκιμαστείτε. Αλλά όταν ενηλικιωθείς, συνειδητοποιείς ότι το σεξ υποτίθεται ότι είναι μία ευχαρίστηση, κάτι που οι άνθρωποι απολαμβάνουν στο έπακρο!

Τι είναι η σεξουαλική ανορεξία;

Ενώ αυτό με το οποίο μεγαλώνεις μπορεί να μείνει μαζί σου για πολύ καιρό, το ίδιο ισχύει και με τη σκέψη ότι «το σεξ είναι αμαρτωλό». Ωστόσο, μπορεί να υπάρχουν περισσότεροι λόγοι για τους οποίους μπορεί να αποφύγετε το σεξ. Έτσι, η σεξουαλική ανορεξία θα μπορούσε να είναι μία. Συμβαίνει όταν ένα άτομο αποφεύγει καταναγκαστικά το σεξ ή την οικειότητα λόγω σεξουαλικής κακοποίησης , σεξουαλικής απόρριψης, παιδικής παραμέλησης ή άλλου τραύματος. Ο όρος σεξουαλική ανορεξία λέγεται ότι είναι μια φράση που επινοήθηκε και διαδόθηκε από τον Δρ Πάτρικ Κάρνες, έναν παγκοσμίου φήμης ειδικό στον εθισμό και τη θεραπεία του σεξ. Η λέξη «ανορεξία» σημαίνει «χωρίς πείνα», οπότε «σεξουαλική ανορεξία» είναι «έλλειψη σεξουαλικής όρεξης». Η σεξουαλική ανορεξία και ο σεξουαλικός εθισμός μοιάζουν πολύ. Και οι δύο συνθήκες σε αφήνουν με εμμονικές σκέψεις γύρω από το σεξ, σε κάνουν αδύναμο στη συμπεριφορά σου και θα έχουν τεράστιο αντίκτυπο σε κάθε πτυχή της ζωής σου.

Η βίαιη εξάλειψη όλων των σεξουαλικών σκέψεων και επιθυμιών από το μυαλό και το σώμα σας είναι παρόμοια με το να έχετε μια ανθυγιεινή εμμονή με το σεξ. Και τα δύο μπορούν να οδηγήσουν σε καταστροφική και βίαιη συμπεριφορά. Οι σεξουαλικές επιθυμίες και τα συναισθήματα είναι το πιο φυσικό ένστικτο του ανθρώπου! Όλοι τα νιώθουμε, απλώς σε διαφορετικούς βαθμούς. Η αποφυγή αυτών των συναισθημάτων ή η ντροπή κάποιου που τα αισθάνεται ή τον κάνει να αμαρτάνει μπορεί να αφήσει ένα άτομο με ουλές ζωής με ουλές ζωής, δυσλειτουργικά πρότυπα συμπεριφοράς και αδυναμία να έχει τυπικές σχέσεις αγάπης.

Συμπτώματα σεξουαλικής ανορεξίας

Οι άνθρωποι τείνουν να μένουν σιωπηλοί όταν πρόκειται για τη σεξουαλική τους υγεία , αλλά δεν χρειάζεται να είναι. Κανείς δεν πρέπει να αφήνει τέτοια πράγματα να χαλάσουν τη ζωή του και να οδηγήσουν σε προβλήματα. Είναι ζωτικής σημασίας να αναγνωρίσετε τα συμπτώματα της σεξουαλικής ανορεξίας στον εαυτό σας ή στον σύντροφο ή τον φίλο σας για να βεβαιωθείτε ότι δεν ζουν μια ζωή γεμάτη δυστυχία. Για να αποφύγετε αυτό, ακολουθούν τα κοινά συμπτώματα της σεξουαλικής ανορεξίας που πρέπει να προσέξετε:

  • Η ενασχόληση με όλα τα σεξουαλικά πράγματα, ειδικά τις σεξουαλικές προθέσεις ή πράξεις άλλων
  • Φόβος οικειότητας ή οποιουδήποτε είδους σεξουαλικής ευχαρίστησης
  • Έντονα δυσμενείς αντιλήψεις για το σεξ και την εμφάνιση του σώματος
  • Ντροπή ή ενοχή ή στάση απέχθειας απέναντι σε σεξουαλικές εμπειρίες
  • Χρησιμοποιώντας αυτοκαταστροφικές μεθόδους για να αποφύγετε το σεξ

Εάν παρατηρήσετε τέτοια σημάδια, συμβουλευτείτε το γιατρό σας για να αποφύγετε επιπλοκές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Για τους ασθενείς με ανορεξία, αυξάνεται η δυσφορία με την υψηλότερη θερμιδική πρόσληψη;

Σεξουαλική ανορεξία: Τι σηματοδοτεί η καταναγκαστική αποφυγή του σεξ;

Νευρική ανορεξία : Δείτε πως επηρεάζει την σεξουαλική ζωή

Σεξουαλική υγεία : Η νευρική ανορεξία την επηρεάζει αρνητικά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να κάνετε ωραίο και γρήγορο σεξ;

Γρήγορο σεξ: Είναι σημαντικό να προσεγγίζετε τις συζητήσεις σχετικά με την οικειότητα με σεβασμό, συναίνεση και σεβασμό τόσο για τις ανάγκες όσο και για τα όρια των συντρόφων.

Τι θα περάσει το σώμα σου μετά από γέννηση διδύμων;

Εγκυμοσύνη δίδυμα: Η αύξηση βάρους είναι συνήθως υψηλότερη με τα δίδυμα, καθώς το σώμα χρειάζεται να φιλοξενήσει την ανάπτυξη δύο εμβρύων. Αυτό το αυξημένο βάρος μπορεί να συμβάλει στην κόπωση και σε πιθανές επιπλοκές, όπως ο διαβήτης κύησης ή η υψηλή αρτηριακή πίεση.

Πώς μπορεί να είναι οι σεξουαλικές σας σχέσεις μετά την εμμηνόπαυση;

Εμμηνόπαυση: Η σεξουαλική υγεία μετά την εμμηνόπαυση περιλαμβάνει την προσαρμογή στις σωματικές αλλαγές, τη διατήρηση ανοιχτής επικοινωνίας και την προτεραιότητα της συναισθηματικής ευεξίας.

Αυξημένος κίνδυνος χρόνιων παθήσεων υγείας για τους νέους LGB επιζώντες καρκίνου

LGB καρκίνος: Επισημαίνεται η ανάγκη για εξειδικευμένη φροντίδα και προσοχή για τους νέους LGB κατά τη διάρκεια και μετά τη θεραπεία του καρκίνου για την αντιμετώπιση του αυξημένου κινδύνου χρόνιων προβλημάτων υγείας

Πώς η έλλειψη ύπνου επηρεάζει τη λίμπιντο;

Ύπνος libido: Αναγνωρίζοντας την περίπλοκη σύνδεση μεταξύ ύπνου και σεξουαλικής λειτουργίας, τα άτομα μπορούν να λάβουν προληπτικά μέτρα για να εξασφαλίσουν επαρκή ανάπαυση.

Ποιος ο ρόλος της άσκησης στην αντιμετώπιση της επιλόχειας κατάθλιψης;

Επιλόχεια κατάθλιψη: Μεταξύ 50% και 75% όλων των γυναικών εμφανίζουν κάποιο βαθμό καταθλιπτικών συμπτωμάτων μετά τον τοκετό και 10% έως 15% εμφανίζουν συμπτώματα αρκετά σοβαρά ώστε να διαγνωστούν ως επιλόχεια κατάθλιψη.