ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Γάμοι συγγενείς: Μπορούν οι γάμοι μεταξύ συγγενών να προκαλέσουν γενετικές ανωμαλίες;

Γάμοι συγγενείς: Μπορούν οι γάμοι μεταξύ συγγενών να προκαλέσουν γενετικές ανωμαλίες;

Γάμοι συγγενείς: Ένας συγγενικός γάμος είναι μεταξύ δύο ατόμων που συνδέονται στενά εξ αίματος, γενικά από την ίδια οικογένεια.

Ένας συγγενικός γάμος είναι μεταξύ δύο ατόμων που συνδέονται στενά εξ αίματος, γενικά από την ίδια οικογένεια. Οι σχέσεις μεταξύ ξαδέρφων ή άλλων στενών συγγενών περιλαμβάνονται σε αυτό. Υπολογίζεται ότι ένα δισεκατομμύριο από τους σημερινούς παγκόσμιους πληθυσμούς ζουν σε κοινότητες με προτίμηση στον συγγενικό γάμο. Πολλές κοινότητες στην Ινδία πιστεύουν επίσης και διεξάγουν αυτού του είδους τις συνδικαλιστικές οργανώσεις ειδικά σε περιοχές της αγροτικής Ινδίας. Επομένως, το ερώτημα παραμένει, αυτό το είδος μιας ένωσης εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία;

Υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα τα ζευγάρια να μοιράζονται μεγαλύτερο ποσοστό γονιδίων όταν ένα σημαντικό τμήμα του πληθυσμού συνάπτει συγγενικό γάμο. Αυτό μπορεί να ενισχύσει την πιθανότητα ότι μια ανθυγιεινή υπολειπόμενη γενετική μετάλλαξη, η οποία συνήθως διατηρείται σε ένα μόνο αντίγραφο και από τους δύο γονείς, θα μεταδοθεί στα παιδιά σε δύο αντίγραφα. Αυτό είναι προβληματικό επειδή η έκφραση αυτών των διπλών υπολειπόμενων μεταλλάξεων μπορεί να κάνει τους απογόνους πιο ευαίσθητους σε γενετικές ασθένειες ή ανωμαλίες κατά τη γέννηση.

Οι κίνδυνοι για την υγεία του συγγενικού γάμου μπορεί να είναι ελαφρώς υψηλότεροι για τις γυναίκες παρά για τους άνδρες, παρά το γεγονός ότι και τα δύο φύλα είναι ικανά να έχουν επικίνδυνες υπολειπόμενες γενετικές ανωμαλίες. Αυτό συμβαίνει επειδή οι γυναίκες δυνητικά χειρίζονται ένα μεγαλύτερο εύρος καθηκόντων και λειτουργιών εντός της οικογένειας, όπως η εγκυμοσύνη και ο τοκετός. Ως αποτέλεσμα πιθανών επιπλοκών που προκαλούνται από γενετικές ανωμαλίες ή γενετικές ανωμαλίες, οι γυναίκες μπορεί να εκτεθούν σε υψηλότερους κινδύνους για την υγεία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Ψυχολογικές επιπτώσεις αυτού του είδους του γάμου στο ζευγάρι και στα παιδιά τους

Το ζευγάρι και οι απόγονοί τους μπορεί να βιώσουν ψυχολογικές επιπτώσεις από συγγενείς γάμους. Ανάλογα με τα πολιτισμικά πρότυπα, τις ατομικές προσωπικότητες και τη δυναμική της οικογένειας, αυτά τα αποτελέσματα μπορεί να διαφέρουν πολύ. Τα ζευγάρια μπορεί να νιώθουν πιο κοντά λόγω της κοινής τους καταγωγής. Από την άλλη πλευρά, μπορεί να υπάρξει αυξημένο συζυγικό άγχος ως αποτέλεσμα της πίεσης για τήρηση των οικογενειακών εθίμων. Τα παιδιά από συγγενείς γάμους μπορεί να αισθάνονται περίεργα ή να υπόκεινται σε κοινωνικές διαφορές. Είναι σημαντικό να έχετε κατά νου ότι οι ψυχολογικές επιπτώσεις είναι περίπλοκες και δεν μπορούν να γενικευθούν σε όλες τις καταστάσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τα επιστημονικά πειράματα παραδοσιακά χρησιμοποιούσαν μόνο αρσενικά ποντίκια. Να γιατί αυτό είναι πρόβλημα για την υγεία των γυναικών

Τι πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε έναν δότη σπέρματος

Η προγεννητική έκθεση σε φάρμακο κατά της ναυτίας τη δεκαετία του '60, '70 συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου

Σύνδρομο Zellweger: Σπάνιες γενετικές αλλαγές σε οποιοδήποτε γονίδιο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τροφές που πρέπει να τρώμε όταν είμαστε άρρωστοι για ταχύτερη ανάρρωση

Τροφές ανάρρωση: Είτε πρόκειται για κρυολόγημα είτε βήχα, στομαχικές διαταραχές ή πυρετό, το φαγητό είναι γενικά το τελευταίο πράγμα στο οποίο τείνουμε να εστιάζουμε όταν είμαστε άρρωστοι.

Ποιοι οι κίνδυνοι που υπάρχουν αν κάνετε πρωκτικό σεξ χωρίς προφυλακτικό;

Πρωκτικό σεξ: Οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν προφυλακτικά για να αποφύγουν την ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη ή λοιμώξεις ή ασθένειες που μπορούν να μεταδοθούν κατά τη διάρκεια του σεξ.

Συμβουλές για να χάσετε βάρος γρήγορα

Απώλεια βάρους: Εφαρμόζοντας αυτές τις συμβουλές και κάνοντας βιώσιμες αλλαγές στον τρόπο ζωής, μπορείτε να επιτύχετε τους στόχους σας για απώλεια βάρους και να βελτιώσετε τη συνολική υγεία και ευεξία σας.