Σεξουαλική Υγεία

Σεξομανία: Ο σεξουαλικός εθισμός είναι πραγματικός και έντονος

Σεξομανία: Ο σεξουαλικός εθισμός είναι πραγματικός και έντονος

Σεξομανία: Ο σεξουαλικός εθισμός είναι ένα πραγματικό φαινόμενο, το οποίο επηρεάζει πολλούς ανθρώπους και χρήζει ειδικής αντιμετώπισης.

Σεξομανία ή αλλιώς σεξουαλικός εθισμός ονομάζεται η ασυνήθιστα ισχυρή σεξουαλική ορμή ή εμμονή στο σεξ. Μπορεί να είναι είτε καταναγκαστική είτε παρορμητική και οδηγεί σε πολύ άβολες καταστάσεις. Οι σεξουαλικές σκέψεις ή πράξεις κυριαρχούν στη ζωή αυτών των ανθρώπων που υποφέρουν από αυτή την ασθένεια σε βαθμό που αρχίζει να επηρεάζει την υγεία όλων των σχέσεών τους. Ο σεξουαλικά εθισμένος αναπτύσσει επίσης ένα επίπεδο ανοχής όπως σε κάθε άλλη μορφή εθισμού, έτσι ώστε να απαιτείται πιο εντατική σεξουαλική συμπεριφορά για να ικανοποιήσει τις αυξανόμενες ερωτικές επιθυμίες του. Όπως αναμενόταν για την συμπεριφορά ενός εξαρτημένου, ένας εξαρτημένος από το σεξ επιδίδεται σε επικίνδυνες συμπεριφορές χωρίς να φοβάται τις συνέπειες των πράξεών του.

Τι συμβαίνει στην κατάσταση εθισμού στο σεξ

Αυτοί οι εθισμένοι μπαίνουν σε μια διαδικασία να εξηγούν και να δικαιολογούν ακόμη και την ανάρμοστη συμπεριφορά τους όταν τους ρωτούν. Έτσι η προσωπική και επαγγελματική του ζωή αρχίζει να υποφέρει, γεγονός που μπορεί να θέσει τον εξαρτημένο σε μεγάλο συναισθηματικό και σωματικό άγχος. Οι περισσότεροι από αυτούς τους ασθενείς έχουν συνήθως προβλήματα με το νόμο για αδικήματα που αφορούν κακοποίηση ή επιδειξιομανία. Αλλά πρέπει να σημειωθεί ότι δεν είναι όλοι οι σεξομανείς καταληκτικοί σεξουαλικοί εραστές. Η πραγματική ετικέτα του «εθισμού στο σεξ»είναι ήδη αμφιλεγόμενη. Πολλοί από τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας να διαφωνούν εάν αυτή η κατάσταση είναι όντως υπαρκτή ή όχι.

Σύμφωνα με έρευνες για τη σεξουαλική ενασχόληση, ο «εθισμός στο σεξ» μπορεί να σχετίζεται με τη συχνότητα προβολής πορνογραφίας και επίσης με τους σκοπούς χρήσης πορνογραφίας. Ορισμένες από τις επιπτώσεις της προβολής πορνογραφίας είναι και οι πεποιθήσεις για το σεξ. Έρευνες έχουν διαπιστώσει ότι η πορνογραφία μπορεί να έχει δυσμενείς επιπτώσεις στη σεξουαλική ανάπτυξη και τη σεξουαλική λειτουργία και συνηθέστερα μεταξύ του νέου πληθυσμού. Ειδικότερα στους σεξουαλικά εθισμένους ανθρώπους η πορνογραφία τους ωθεί στο να επιδίδονται σε σεξουαλικές πράξεις που γίνονται μόνο με μοντάζ και όχι στην πραγματική ζωή.

Η συνεχής προσπάθεια να καταφέρουν να κάνουν αυτό που βλέπουν σε πορνογραφικό υλικό τους μειώνει την αυτοπεποίθηση και έτσι επιδίδονται συχνά σε παραβατική συμπεριφορά για να ξεδώσουν. Η σεξομανία είναι όντως μία ασθένεια που πολλοί άνθρωποι ανά τον κόσμο έρχονται αντιμέτωποι. Δυστυχώς όμως, είναι ενός είδους ψυχική ασθένεια που αντιμετωπίζεται μόνο με την επαγγελματική βοήθεια ενός ψυχολόγου. Η ολική θεραπεία της ασθένειας μπορεί να γίνει με συνεδρίες και σπανιότερα με ειδική φαρμακευτική αγωγή. Και στις δύο όμως περιπτώσεις η παρουσία ειδικού είναι απολύτως απαραίτητη για να μας οδηγήσει στο μονοπάτι της υγιούς σεξουαλικής ζωής.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ενισχύστε φυσικά την ερωτική σας διάθεση

Τι κρύβεται πίσω από την πτώση στην σεξουαλική σας επιθυμία

Λάθη στο σεξ που σκοτώνουν τη διασκέδαση

Ανακαλύπτοντας τη χαμένη μαγεία του τηλεφωνικού σεξ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποιοι οι κίνδυνοι που υπάρχουν αν κάνετε πρωκτικό σεξ χωρίς προφυλακτικό;

Πρωκτικό σεξ: Οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν προφυλακτικά για να αποφύγουν την ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη ή λοιμώξεις ή ασθένειες που μπορούν να μεταδοθούν κατά τη διάρκεια του σεξ.

Απολαύστε το σεξ μετά από καιρό

Σεξ: Προσεγγίζοντας τη διαδικασία με ανοιχτό πνεύμα, περιέργεια και προθυμία για σύνδεση, τα ζευγάρια μπορούν να ανακαλύψουν ξανά την οικειότητα και να ενισχύσουν τον δεσμό τους με ουσιαστικούς τρόπους.

Η υπεριώδης ακτινοβολία ενισχύει τη γονιμότητα σε γυναίκες ηλικίας 30-40 ετών

Η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου θα πρέπει να γίνεται πάντα με μέτρο και απαιτείται περαιτέρω έρευνα για να καθοριστεί εάν αυτή η έκθεση όντως βοηθά στη γονιμότητα και πόση έκθεση χρειάζεται.