Ψυχική Υγεία

Πανδημία νέοι ψυχική υγεία: Πιο πολλοί νέοι θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με την ψυχική υγεία

Πανδημία νέοι ψυχική υγεία: Πιο πολλοί νέοι θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με την ψυχική υγεία

Πανδημία νέοι ψυχική υγεία: Σύμφωνα με μελέτη, 56% των νέων 18-24 ετών έχουν αναφέρει συμπτώματα άγχους ή κατάθλιψης κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ενδεικτικά, το ποσοστό ατόμων άνω των 65 ετών είναι 30%.

Μία από τις μεγαλύτερες συνέπειες της πανδημίας είναι η συνεχιζόμενη επίδραση στην ψυχική υγεία. Οι νέοι έχουν βιώσει μερικά από τα μεγαλύτερα άλματα στο άγχος και την κατάθλιψη. Σύμφωνα με μελέτη, 56% των νέων 18-24 ετών έχουν αναφέρει συμπτώματα άγχους ή κατάθλιψης κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ενδεικτικά, το ποσοστό ατόμων άνω των 65 ετών είναι 30%. Οι νέοι λοιπόν εξακολουθούν να πλήττονται περισσότερο από τους ηλικιωμένους, έχουν δυόμισι φορές περισσότερες πιθανότητες να μείνουν χωρίς δουλειά και είναι επίσης λιγότερο αισιόδοξοι για την ψυχική τους υγεία.

Σχεδόν ένας στους τρεις νέους που εργάζονταν πριν από την κρίση, αλλά επί του παρόντος είναι άνεργοι, απολυμένοι ή με μειωμένο μισθό, δήλωσαν ότι η ψυχική τους υγεία είναι κακή. Επίσης, ανησυχούν περισσότερο από όλες τις ηλικιακές ομάδες ότι η ικανότητά τους να βρουν και να προοδεύσουν σε μια δουλειά θα παρεμποδιστεί από την ψυχική τους υγεία. Τέλος, είναι η πιο ανησυχητική ηλικιακή ομάδα που θα επηρεαστεί η ψυχική τους υγεία εάν δεν έχουν καλές ευκαιρίες αγορά εργασίας στο μέλλον.

Τι αναφέρει η έκθεση για τους νέους και την ψυχική υγεία

Η έκθεση διαπίστωσε ότι η ανησυχία των νέων για τις προοπτικές τους συνδέεται άμεσα με τις ανησυχίες για την ψυχική τους υγεία. Περισσότεροι από ένας στους τέσσερις νέους 18 έως 24 ετών ανησυχούν επί του παρόντος ότι η ψυχική τους υγεία θα επηρεάσει την ικανότητά τους να βρουν δουλειά στο μέλλον. Αυτές οι ανησυχίες μειώνονται σταθερά σε όλη την ηλικία σε περίπου ένα στους πέντε ανθρώπους μεταξύ 35 και 54 ετών και ένα στους 10 ηλικίας 55 έως 64 ετών.

Περισσότεροι μαθητές και φοιτητές ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με επαγγέλματα βοήθειας. Μιλούν ανοιχτά ότι θέλουν να εργαστούν με ανθρώπους γύρω από την ψυχική υγεία περισσότερο από ό,τι στο παρελθόν. Ένα από τα πράγματα που ήταν πάντα ενδιαφέρον στον τομέα είναι ότι ξέρουμε ότι περίπου το 50% των ασκούμενων προέρχονται από ένα μέρος όπου έχουν μια εμπειρία που τους οδηγεί στο πεδίο. Ο πόνος της πανδημίας θα αποτελέσει τεράστιο βάρος για τα επόμενα χρόνια.

Αλλά όταν πρόκειται για την ψυχική υγεία, ίσως φανεί μια καλή ευκαιρία. Ολοένα περισσότεροι άνθρωποι αισθάνονται τις επιπτώσεις στην ψυχική υγεία μόνο και μόνο λόγω μιας τόσο μεγάλης αλλαγής στη ρουτίνα. Μέσω αυτής της αφορμής, όλοι μιλάμε για ψυχική υγεία πολύ περισσότερο από ό,τι κάναμε παλιά. Ο τομέας θα καλωσορίσει μια εισροή νέων επαγγελματιών. Υπάρχει σοβαρή έλλειψη ιατρικών εργαζομένων και μπορεί να είναι πολύ δύσκολο για έναν ασθενή να κλείσει ένα ραντεβού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Φυσική δραστηριότητα και παραμονή στη φύση σχετίζονται με καλύτερη ψυχική υγεία κατά τη διάρκεια της καραντίνας

Η πανδημία έφερε περισσότερη κατάθλιψη και αντίστοιχα καρδιακά νοσήματα

Τα παιδικά τραύματα επηρεάζουν την ψυχική αλλά και σωματική υγεία

Η επιστροφή στο σχολείο θέτει στο προσκήνιο τα παιδικά εμβόλια

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποιες σχέσεις κινδυνεύουν από το folie à deux

Folie à deux σχέσεις: Οι Γάλλοι επινόησαν για πρώτη φορά τη φράση για να περιγράψουν την περίπτωση της Margaret και του Michael, ενός παντρεμένου ζευγαριού. Οι γιατροί δεν ήξεραν ποιος από τους δύο ξεκίνησε τον κύκλο της ψύχωσης. Όμως μπήκαν σε έναν βρόχο ανατροφοδότησης που ενίσχυε ο ένας τις αυταπάτες του άλλου.

Πώς επηρεάζει η φιλία την ψυχολογία;

Φιλικές σχέσεις: Ένας φίλος μπορεί να αποτελέσει ένα εξαιρετικά σημαντικό στήριγμα, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να προσφέρει χαρά, ευτυχία και πολύ γέλιο, που ως γνωστόν, είναι το καλύτερο φάρμακο.

Η άσκηση οφελεί το σώμα, την εγκεφαλική λειτουργία και συναισθηματική ευεξία των παιδιών σας

Αθλητισμός παιδιά: Ανακαλύψτε πώς η σωματική δραστηριότητα μπορεί να βελτιώσει τη σωματική υγεία, τη λειτουργία του εγκεφάλου και τη διάθεση του παιδιού σας.

Πώς λειτουργεί η σχέση όταν ο ένας σύντροφος πάσχει από ψυχικό νόσημα;

Γάμος ψυχική υγεία: Σε κάθε περίπτωση, η κατάσταση όταν υπάρχει ψυχική ασθένεια γίνεται περίπλοκη, με τον σύζυγο που δεν πάσχει να μπαίνει συνήθως στην θέση του φροντιστή, από μόνος του. Γι’ αυτό και πλέον στην ψυχοθεραπεία θεωρείται δεδομένο ότι χρειάζεται βοήθεια εξίσου και ο σύντροφος που δεν πάσχει.

Μερικοί τρόποι που το κολύμπι σας ενδυναμώνει ψυχικά

Κολύμβηση: Η συμμετοχή σε μια ομάδα κολύμβησης στην πισίνα ή απλώς το να κολυμπάτε με παρέα στη θάλασσα, μπορεί όχι μόνο να είναι ευεργετικό για την υγεία σας, αλλά και για την προσωπικότητά σας και την κοινωνική σας ζωή. Έχοντας μια ομάδα ανθρώπων στο πλευρό σας που είναι έτοιμοι να σας στηρίξουν, ενισχύετε το αίσθημα του ανήκειν, και νιώθοντας πιο ασφαλείς, αυξάνετε την αυτοπεποίθησή σας. Η υποστήριξη και η ενθάρρυνση από τους άλλους είναι γνωστό ότι συμβάλουν στην καλή ψυχική κατάσταση.

25 Νοεμβρίου: Παγκόσμια ημέρα κατά της βίας των γυναικών

25 Νοεμβρίου: Σε περιόδους κρίσεων, οι αριθμοί αυξάνονται, όπως φαίνεται κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 και των πρόσφατων ανθρωπιστικών κρίσεων, των συγκρούσεων και των κλιματικών καταστροφών.

Η διατροφή που μπορεί να σας βοηθήσει εάν έχετε κατάθλιψη

Κατάθλιψη διατροφή: Δεν υπάρχει συγκεκριμένη διατροφή για τη θεραπεία της κατάθλιψης, αλλά η κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών φαίνεται πως βοηθά ορισμένους ανθρώπους να διαχειριστούν τα συμπτώματά τους.

Τι συμβαίνει στον ψυχικό κόσμο των ζευγαριών όταν είναι μαζί και σε έναν χωρισμό

Σχέσεις χωρισμός: Σε έρευνα που έγινε για το είδος και την κατάσταση της σχέσης των ζευγαριών, βρέθηκαν διαφορές στα συμπτώματα κατάθλιψης, ανησυχίας ή άγχους ανάμεσα στα δύο φύλα.