Ψυχική Υγεία

Ώρες ύπνου: Γιατί τα παιδιά πρέπει να έχουν σταθερή ώρα που πέφτουν για ύπνο;

Ώρες ύπνου: Γιατί τα παιδιά πρέπει να έχουν σταθερή ώρα που πέφτουν για ύπνο;

Ώρες ύπνου: Είναι σημαντικό για τα παιδιά να κοιμούνται μια συγκεκριμένη ώρα κάθε βράδυ, γιατί όχι μόνο τα ενθαρρύνει να ακολουθήσουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής αλλά και για τη γενική τους ευεξία και την σωματική τους ανάπτυξη.

Εάν είστε γονιός, πιθανότατα θα γνωρίζετε τον αγώνα του να κοιμίσετε ένα παιδί και να διασφαλίσετε ότι διατηρεί μια σωστή ρουτίνα πριν τον ύπνο. Είναι σημαντικό για τα παιδιά να κοιμούνται μια συγκεκριμένη ώρα κάθε βράδυ, γιατί όχι μόνο τα ενθαρρύνει να ακολουθήσουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής, είναι επίσης σημαντικό για τη γενική τους ευεξία και την πνευματική, συναισθηματική και σωματική τους ανάπτυξη. Σύμφωνα με ειδικούς ο ύπνος είναι η πιο σημαντική πτυχή της ανθρώπινης υγείας, και ακόμα κι αν δεν μπορείτε να δώσετε προτεραιότητα και για τις επτά ημέρες της εβδομάδας, βεβαιωθείτε ότι εσείς και η οικογένειά σας έχετε ποιοτικό ύπνο για τουλάχιστον πέντε ημέρες η εβδομάδα.

Οι ειδικοί τονίζουν τη σημασία του καλού ύπνου για τα παιδιά. Είπε ότι όταν ένα άτομο κοιμάται, ο εγκέφαλός του είναι σε θέση να επεξεργαστεί και να αποφασίσει τι είδους μνήμη θα διατηρήσει και τι μπορεί να διαγραφεί. Ο ύπνος κάνει καλό και στα παιδιά, καθώς μπορεί να ρυθμίσει τις ορμόνες τους. Με τον σωστό ύπνο, τα περισσότερα παιδιά είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν ζητήματα όπως το άγχος και η κατάθλιψη, ειδικά οι έφηβοι που αντιμετωπίζουν το άγχος σε τακτική βάση. Για να μην αναφέρουμε, κατά τις ώρες ύπνου, το σώμα είναι σε θέση να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα και να βελτιώσει την ανοσολογική απόκριση σε λοιμώξεις και ασθένειες.

Αρρωσταίνει συχνά το παιδί σας;

Σύμφωνα με ειδικούς, οι γονείς παιδιών που στερούνται ύπνου μπορεί να παρατηρήσουν ότι αρρωσταίνουν πολύ συχνά ή έχουν γίνει κυκλοθυμικά, εκκεντρικά και ευερέθιστα. Το παιδί πρέπει οπωσδήποτε να αναπτύξει μια καλή υγιεινή ύπνου, ουσιαστικά, συνήθειες που οδηγούν σε καλό ύπνο, και η πιο σημαντική από αυτές τις συνήθειες είναι να έχεις μια σταθερή ώρα για να κοιμηθείς και να ξυπνήσεις τις περισσότερες μέρες της εβδομάδας, αν όχι όλες.

Ποια είναι η κατάλληλη ώρα για ύπνο;

Ο διατροφολόγος είπε ότι μεταξύ 20:00 και 21:30 είναι η ιδανική ώρα για ύπνο, καθώς επιτρέπει τον βέλτιστο ύπνο. Οι έφηβοι μπορούν να το παρατείνουν μέχρι τις 22.30, αλλά όχι πέρα ​​από αυτό.

Μερικά σημαντικά σημεία που πρέπει να θυμάστε:

  • Μην αφήνετε το παιδί σας να κοιμάται με gadget. Βοηθήστε τους να χαλαρώσουν.
  • Εξασκηθείτε να ξυπνάτε την ίδια ώρα κάθε πρωί.
  • Εάν το παιδί κοιμάται πολύ περισσότερο από το συνηθισμένο τα Σαββατοκύριακα, να ξέρετε ότι μπορεί να στερείται ύπνου.
  • Να θυμάστε ότι δεν μπορείτε να αναπληρώσετε τον ύπνο μιας νύχτας με το να κοιμηθείτε πολύ την επόμενη μέρα.
  • Τα sleepover δεν είναι πολύ καλά. Περιορίστε το σε μία ή δύο φορές το χρόνο.

Παιδί που στερείται ύπνου

Σύμφωνα με τους ειδικούς λοιπόν, ένα παιδί που στερείται ύπνου δεν είναι ποτέ απόλυτα υγιές και κινδυνεύει να αναπτύξει μη μεταδοτικές ασθένειες όπως υψηλή αρτηριακή πίεση, παχυσαρκία, διαβήτης, λιπώδες ήπαρ κ.λπ. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οκτώ τρόποι για να μεγαλώσετε πιο χαρούμενα και υγιή παιδιά σύμφωνα με τους ειδικούς

Αντιμετώπιση της χρόνιας αϋπνίας σύμφωνα με τις σύγχρονες επιστημονικές αντιλήψεις

Στρατηγικές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να διαχειριστείτε το υπερκινητικό παιδί σας

Οι παιδίατροι προσφέρουν 8 στόχους στους γονείς για να ξεκινήσουν δυνατά τη χρονιά

Η χρήση διαδραστικής οθόνης μειώνει τον χρόνο ύπνου στα παιδιά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι είναι το οξειδωτικό στρες και πώς επηρεάζει την υγεία μας

Παράγοντες που μπορούν να αυξήσουν το οξειδωτικό στρες περιλαμβάνουν την κακή διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε επεξεργασμένα τρόφιμα και έλλειψη φρούτων και λαχανικών, το κάπνισμα, την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και το χρόνιο στρες.

Μπορεί μια εξέταση αίματος να διαγνώσει κατάθλιψη και διπολική διαταραχή

Προορίζεται για ασθενείς ηλικίας 18 ετών και άνω που λαμβάνουν θεραπεία για ένα μέτριο ή σοβαρό καταθλιπτικό επεισόδιο. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων διαβιβάζονται εντός 4 εβδομάδων στον συνταγογραφούντα ψυχίατρο, ο οποίος θα επιβεβαιώσει τη διάγνωση στον ασθενή κατά τη διάρκεια μιας διαβούλευσης.

Πώς να θωρακίσετε συναισθηματικά το παιδί για να αντιμετωπίσει τον σχολικό εκφοβισμό 

Βοηθήστε το παιδί σας να αποκτήσει αυτοπεποίθηση, αναδεικνύοντας τα δυνατά του σημεία, τα ταλέντα και τις θετικές του ιδιότητες. Ενθαρρύνετέ τα να συμμετέχουν σε δραστηριότητες και χόμπι που τους αρέσουν και στα οποία διαπρέπουν.

Πώς μπορεί να σας βοηθήσει να μεταμορφώσετε την ψυχική σας υγεία;

Οπτικοποίηση Διαλογισμού: Ο διαλογισμός οπτικοποίησης είναι μια ισχυρή τεχνική που αξιοποιεί την ικανότητα του νου να δημιουργεί νοητικές εικόνες για να προάγει τη χαλάρωση, να μειώσει το άγχος και να βελτιώσει τη συνολική ευεξία.