Ψυχική Υγεία

Διαλογισμός: 5 Tips για να πετύχετε έναν βαθύτερο διαλογισμό

Διαλογισμός: 5 Tips για να πετύχετε έναν βαθύτερο διαλογισμό

Διαλογισμός: Εδώ θα βρείτε πέντε διαφορετικούς τρόπους για να προχωρήσετε την πρακτική του διαλογισμού σας βαθύτερα.

Θέλετε να βουτήξετε βαθύτερα στην πρακτική διαλογισμού σας;  Εδώ θα βρείτε πέντε διαφορετικούς τρόπους για να προχωρήσετε την πρακτική του διαλογισμού σας βαθύτερα.

Πρακτική Διαλογισμού

  • Σκεφτείτε την πρόθεσή σας πριν από κάθε διαλογισμό. Καθώς κάθεστε για να ξεκινήσετε τον διαλογισμό σας, αφιερώστε λίγα μόνο λεπτά σχετικά με την πρόθεσή σας για αυτόν τον διαλογισμό. Ακόμη και ένας καθημερινός διαλογισμός μπορεί να γίνει αυτόματος πιλότος αν δεν σκέφτεστε πώς θα τον χρησιμοποιήσετε. Υπενθυμίστε στον εαυτό σας – γιατί κάνετε αυτόν τον διαλογισμό αρχικά; Είναι για να βελτιώσετε την εστίασή σας; Μείωση του στρες; Δημιουργήστε συναισθηματική επίγνωση; Έχοντας αυτό κατά νου καθώς ξεκινάτε το διαλογισμό σας μπορεί να σας βοηθήσει να καθοδηγήσετε το μυαλό σας καθώς διαλογίζεστε.
  • Διατηρήστε την ορμή με τον «Διαλογισμό 1 λεπτού». Ένα μεγάλο μέρος της ύπαρξης μιας βαθιάς και ανταποδοτικής πρακτικής διαλογισμού είναι η συνέπεια. Ο διαλογισμός βασίζεται στον εαυτό του με την πάροδο του χρόνου. Κάθε κάθισμα αυξάνει την ικανότητά σας να εστιάζετε, να είστε παρόντες και να εξερευνάτε το μυαλό σας. Ωστόσο, μερικές φορές η ζωή παρεμποδίζεται. Ίσως πρόκειται για μια νωρίς το πρωί συνάντηση ή για μια άκαιρη στάση. Οι διαλογισμοί που λείπουν μπορεί να διακόψουν την ορμή σας και να αποτρέψουν την εμβάθυνση της πρακτικής διαλογισμού σας. Πώς μπορείτε να το αποφύγετε; Ένας τρόπος για να το κάνετε είναι να αφοσιωθείτε σε έναν καθημερινό διαλογισμό – ακόμα κι αν είναι μόνο για ένα λεπτό. Εάν βιάζεστε πραγματικά, αφιερώστε μόνο ένα λεπτό στο διαλογισμό. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να διατηρήσετε την «ορμή» σας έως ότου μπορέσετε να καθίσετε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
  • Να προσέχετε το ενδιαφέρον σας. Επίπεδο Ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους που το μυαλό αντιστέκεται στον διαλογισμό είναι η απώλεια ενδιαφέροντος. Μετά από λίγο, μπορεί να βαρεθείτε, να είστε ληθαργικοί ή να μην ενδιαφέρεστε για τον διαλογισμό. Είναι σημαντικό να το παρατηρήσετε όταν συμβαίνει. Ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσετε αυτό το είδος αντίστασης είναι να το αντιμετωπίσετε όπως κάθε άλλο είδος αντίστασης που εμφανίζεται κατά τη διάρκεια του διαλογισμού. Πρώτα, παρατηρήστε το και προσέξτε το. Ας είναι και μην αντιστέκεσαι στην αντίσταση. Αναγνωρίστε το με συμπόνια και απλά αφήστε το να περάσει. Παρατηρήστε το συναίσθημα, αλλά μην το αφήσετε να υπαγορεύσει τις ενέργειές σας. Καθώς δίνετε την προσοχή σας σε αυτό, χωρίς αντίσταση, θα εξασθενίσει σιγά-σιγά, επιτρέποντάς σας να εξερευνήσετε το επόμενο στρώμα του μυαλού σας.

  • Χρησιμοποιήστε ένα συγκεκριμένο σημείο διαλογισμού. Η αγκύρωση είναι ένας όρος από τον Νευρο-Γλωσσικό Προγραμματισμό (NLP), ένα πεδίο μελέτης που εξετάζει πώς το μυαλό κωδικοποιεί τις εμπειρίες. Ένα πράγμα που βρήκαν οι ερευνητές είναι ότι οι άνθρωποι τείνουν να συνδέουν έντονες συναισθηματικές καταστάσεις με αντικείμενα, μέρη και ανθρώπους που βρίσκονταν γύρω όταν βίωσαν αυτή τη συναισθηματική κατάσταση. βάθος, εστίαση κ.λπ. σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε για να το κάνετε αυτό είναι να επιλέξετε ένα σταθερό μέρος για να διαλογιστείτε. Με την πάροδο του χρόνου, αυτό το συγκεκριμένο σημείο θα συσχετιστεί στο μυαλό σας με αυτές τις βαθιές καταστάσεις. Στη συνέχεια, κάθε φορά που κάθεστε για να διαλογιστείτε, το μυαλό σας θα αρχίσει αυτόματα να ηρεμεί και να συντονίζεται στη συνείδηση.
  • Ανακατέψτε τα πράγματα.  Τέλος, θυμηθείτε να πειραματιστείτε με διαφορετικά είδη διαλογισμού. Διαφορετικά είδη διαλογισμών μπορεί να έχουν διαφορετικά είδη επιδράσεων στο μυαλό. Μόλις κάνετε διαλογισμό για λίγο, σκεφτείτε να επιστρέψετε σε διαλογισμούς που έχετε ήδη δοκιμάσει στο παρελθόν. Το να κάνετε τον διαλογισμό σάρωσης σώματος αφού έχετε περάσει ένα χρόνο κάνοντας διαλογισμό αναπνοής θα αποφέρει μια πολύ διαφορετική εμπειρία από ό,τι όταν το δοκιμάσατε για πρώτη φορά χωρίς εμπειρία διαλογισμού.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ποιες κατηγορίες αυτοφροντίδας μπορείτε να εξερευνήσετε;

Γιατί η γυμναστική με τον σύντροφό σας αποτελεί μία σημαντική επιλογή;

Δημιουργήστε το κατάλληλο εργασιακό κλίμα στο σπίτι

Ποιες είναι οι επιπτώσεις των διατροφικών διαταραχών;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η συνεργασία συνιστά αλλαγές στην ανάπτυξη, αξιολόγηση και έγκριση των φαρμάκων για την ψυχική υγεία

Οι συγγραφείς του άρθρου προτείνουν ότι σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να αξίζει να επανεξεταστούν φάρμακα που εγκρίθηκαν υπό λιγότερο αυστηρές συνθήκες και ότι αυτό μπορεί να πρέπει να γίνει από δημόσιους πόρους.

Ζωτικής σημασίας η υποστήριξη από ομοτίμους κατά τη λήψη φαρμακευτικής αγωγής για σοβαρή ψυχική ασθένεια

Η μελλοντική μας έρευνα θα επικεντρωθεί στη διερεύνηση του τρόπου με τον οποίο οι ομότιμοι υποστηρικτές μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους που ζουν με σοβαρές ψυχικές ασθένειες να διαχειρίζονται αποτελεσματικότερα τα φάρμακά τους και να βελτιώνουν την ποιότητα ζωής τους".

Πώς μπορείτε να προσαρμοστείτε εύκολα στην διαδικασία του τοκετού;

Εγκυμοσύνη: Προετοιμάζοντας διανοητικά, μένοντας ενημερωμένοι και διατηρώντας μια θετική προοπτική, μπορείτε να αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις του τοκετού με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και ανθεκτικότητα.