Ψυχική Υγεία

Αντίδραση εγκεφάλου: Πως λειτουργούν τα ρεύματα που υπάρχουν στο κεφάλι

Αντίδραση εγκεφάλου: Πως λειτουργούν τα ρεύματα που υπάρχουν στο κεφάλι

Αντίδραση εγκεφάλου: Η επεξεργασία πληροφοριών στον εγκέφαλο είναι μία από τις πιο περίπλοκες διαδικασίες του σώματος. Η διακοπή αυτής της επεξεργασίας συχνά οδηγεί σε σοβαρές νευρολογικές διαταραχές. Η μελέτη της μετάδοσης σήματος μέσα στον εγκέφαλο είναι επομένως το κλειδί για την κατανόηση μυριάδων ασθενειών.

Ο εγκέφαλος επεξεργάζεται πληροφορίες χρησιμοποιώντας αργά και γρήγορα ρεύματα. Ενώ μέχρι τώρα έπρεπε να χρησιμοποιήσουν ηλεκτρόδια τοποθετημένα μέσα στον εγκέφαλο για να μετρήσουν το τελευταίο. Ακόμα οπτικοποιήθηκε με επιτυχία αυτά τα γρήγορα σήματα εγκεφάλου από το εξωτερικό – και βρήκαν έναν εκπληκτικό βαθμό μεταβλητότητας.

Τα ρεύματα που δημιουργούν τα νευρικά κύτταρα

  • Αργά ρεύματα – γνωστά ως μετασυναπτικά δυναμικά – εμφανίζονται όταν λαμβάνονται σήματα που δημιουργούνται από ένα νευρικό κύτταρο από ένα άλλο. Η επακόλουθη πυροδότηση παλμών , παράγει γρήγορα ρεύματα που διαρκούν μόλις ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου. Αυτά είναι γνωστά ως δυναμικά δράσης. “Μέχρι τώρα, καταφέραμε να παρατηρήσουμε μόνο τα νευρικά κύτταρα καθώς λαμβάνουν πληροφορίες, όχι καθώς μεταδίδουν πληροφορίες ως απάντηση σε ένα μόνο αισθητήριο ερέθισμα.
  • Το έκαναν αυτό μειώνοντας σημαντικά το θόρυβο του συστήματος που παράγεται από την ίδια τη συσκευή MEG. «Οι αισθητήρες μαγνητικού πεδίου μέσα στη συσκευή MEG βυθίζονται σε υγρό ήλιο, για να τους κρυώσουν στους -269 ° C (4,2 K)», εξηγεί ο Δρ Körber. Προσθέτει: “Για να γίνει αυτό, το σύστημα ψύξης απαιτεί πολύπλοκη θερμική μόνωση. Αυτή η υπερμόνωση αποτελείται από φύλλα αλουμινίου με επικάλυψη μαγνητικού θορύβου και συνεπώς θα καλύψει μικρά μαγνητικά πεδία όπως αυτά που σχετίζονται με νευρικά κύτταρα. Έχουμε πλέον αλλάξει το σχεδιασμό η υπερμόνωση με τέτοιο τρόπο ώστε να διασφαλίζεται ότι αυτός ο θόρυβος δεν είναι πλέον μετρήσιμος. Κάνοντας αυτό, καταφέραμε να αυξήσουμε την ευαισθησία της τεχνολογίας MEG κατά δέκα.

Το παράδειγμα των ερενητών

  • Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν το παράδειγμα της διέγερσης ενός νεύρου στο χέρι για να δείξουν ότι η νέα συσκευή είναι πράγματι ικανή να καταγράφει γρήγορα κύματα εγκεφάλου. Στο πλαίσιο της μελέτης τους σε τέσσερα υγιή άτομα, οι ερευνητές εφάρμοσαν ηλεκτρική διέγερση σε ένα συγκεκριμένο νεύρο στον καρπό, ενώ ταυτόχρονα τοποθετούσαν τον αισθητήρα MEG ακριβώς πάνω από την περιοχή του εγκεφάλου, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την επεξεργασία αισθητηριακών ερεθισμάτων που εφαρμόζονται στο χέρι. Για την εξάλειψη εξωτερικών πηγών παρεμβολών, όπως ηλεκτρικά δίκτυα και ηλεκτρονικά εξαρτήματα, οι μετρήσεις πραγματοποιήθηκαν σε έναν από τους θωρακισμένους χώρους καταγραφής του PTB. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι, με αυτόν τον τρόπο, μπόρεσαν να μετρήσουν τα δυναμικά δράσης που παράγονται από μια μικρή ομάδα ταυτόχρονα ενεργοποιημένων νευρώνων στον φλοιό του εγκεφάλου ως απάντηση σε μεμονωμένα ερεθίσματα. ” Για πρώτη φορά, μια μη επεμβατική προσέγγιση μας επέτρεψε να παρατηρήσουμε νευρικά κύτταρα στον εγκέφαλο στέλνοντας πληροφορίες ως απάντηση σε ένα μόνο αισθητήριο ερέθισμα .]

Ακολουθεί βίντεο για το πως λειτουργεί ο εγκέφαλος

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Απελευθερώστε την καταπιεσμένη σας ενέργεια μέσω των πολεμικών τεχνών

Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ εναντίον κυβέρνησης: Υγειονομικά και ηθικά απαράδεκτη η επιστράτευση ιατρών

Έρευνα μουσική: Πως επιδρά η μουσική στην ψυχική μας διάθεση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το mindfulness αυξάνει την ικανότητα εστίασης της προσοχής

Mindfulness Οφέλη Εγκέφαλος: Πολλά έχουν γραφτεί για τα οφέλη της πρακτικής του mindfulness. Έρευνες δεικνύουν ότι η συνειδητότητα μπορεί να αντισταθμίσει το άγχος, να ανακουφίσει τον χρόνιο πόνο, ακόμη και να βελτιώσει πτυχές της διάθεσης, της σκέψης και της μνήμης. Αλλά πώς λειτουργεί η συνειδητότητα; Προάγει το mindfulness πραγματικά ανιχνεύσιμες αλλαγές στον εγκέφαλο;

Παράνοια : Αυταπάτη η εκδήλωση μίας αλήθειας

Παράνοια : Μια νέα ανασκόπηση υποδηλώνει ότι η παράνοια μπορεί να αποτελεί μέρος μιας κανονικά λειτουργούσας ψυχολογίας που έχει ως στόχο τον εντοπισμό και την αποφυγή κοινωνικών απειλών

ψυχική υγεία : Οι τομείς που επηρεάζει

ψυχική υγεία : Όταν δεν έχουμε ομαλή ψυχική υγεία τότε επηρεάζονται πολλοί και διάφοροι τομείς στην ζωή μας . Σε αυτό το άρθρο σας αναλύουμε τους τομείς αυτούς αλλά και τα σημάδια που μαρτυρούν ότι νοσείτε ψυχικά.

Απλές συμβουλές για να βοηθήσετε το παιδί σας να αντιμετωπίσει το φόβο του για τη θάλασσα

Θάλασσα: Ενώ κανείς θα περίμενε ότι μετά από 9 μήνες στο υδάτινο περιβάλλον της μήτρας το μικρό σας θα έχει μια έμφυτη αγάπη για το νερό, αυτό φαίνεται ότι δεν ισχύει στην πραγματικότητα. Τι μπορείτε να κάνετε, λοιπόν, ώστε να βοηθήσετε το μικρό σας να ξεπεράσει το φόβο του για το νερό;

ΠΟΥ : Η δράση του στην ψυχική υγεία

ΠΟΥ : Αυτή η Ειδική Πρωτοβουλία του ΠΟΥ επιδιώκει να διασφαλίσει την καθολική κάλυψη της υγείας που περιλαμβάνει πρόσβαση σε ποιοτική και προσιτή φροντίδα για ψυχικές συνθήκες.

Τι είναι η αθλητική ψυχολογία και πώς βοηθά στη νίκη

Αθλητική ψυχολογία: Οι μελέτες δείχνουν πως οι αθλητές που εστιάζουν στην προσπάθεια και όχι στο αποτέλεσμα, απολαμβάνουν περισσότερο το άθλημά τους, έχουν λιγότερες απουσίες από τις προπονήσεις και προσεγγίζουν τον αγώνα ως πρόκληση και όχι ως απειλή. Έχουν μάλιστα, περισσότερες πιθανότητες να συνεχίσουν τον αθλητισμό για περισσότερα χρόνια. Ειδικά, το στοιχείο του να αντιλαμβάνεται ο αθλητής τον αγώνα ως μια ωραία πρόκληση αντί για μια απειλή, είναι που συμβάλλει τα μέγιστα στην επίτευξη της αυτοπεποίθησης, της συγκέντρωσης και της σωματικής απόδοσης που τελικά θα τον βοηθήσουν να έχει την υψηλότερη δυνατή επίδοση.

Που οφείλει η θάλασσα τις καταπραϋντικές της δράσεις

Θάλασσα και Ψυχική Υγεία: Οι καταπραϋντικές δράσεις της θάλασσας είναι γνωστές από αρχαίων χρόνων. Μια βόλτα στην παραλία έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να ηρεμίσει το νου μας και να μας ανακουφίσει από ορισμένα ψυχικά συμπτώματα.