Ψυχική Υγεία

Έρευνα μουσική: Πως επιδρά στην ψυχολογία μας

Έρευνα μουσική: Πως επιδρά στην ψυχολογία μας

Έρευνα μουσική: Σου βρήκαμε και σου παραθέτουμε έρευνες που θα σου δείξουν πως η τα μουσικά μας ακούσματα μπορούν να επιδράσουν άμεσα στην ψυχολογία μας.

Νέα έρευνα δείχνει ότι  η θλιβερή μουσική μπορεί να ανεβάσει τη διάθεσή μας, ενώ άλλες μελέτες δείχνουν ότι η μουσική μπορεί να ενισχύσει τα συναισθήματα της ευτυχίας και να μειώσει τα συναισθήματα του άγχους. Από τα drumbeats των αρχαίων προγόνων μας μέχρι τις απεριόριστες υπηρεσίες συνεχούς ροής, η μουσική αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ανθρώπινης ύπαρξης μας.

Οι ερευνητές έχουν αναλογιστεί τα πιθανά οφέλη της μουσικής ,τόσο ως θεραπευτικό, όσο και ως μέσο διασκέδασης , γι αυτό τον λόγο παρακάτω εκθέτουν όλες τις μουσικές εκφάνσεις .

Τι προκαλεί η θλιβερή μουσική

  • Η θλιβερή μουσική φέρνει στους περισσότερους ακροατές ευχαρίστηση και άνεση, σύμφωνα με  έρευνα που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο Durham στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο Πανεπιστήμιο Jyväskylä της Φινλανδίας
  • Η θλιβερή μουσική μπορεί να προκαλέσει αρνητικά συναισθήματα τα οποία σχετίζονται με βαθιά θλίψη.

Αποτελέσματα ρύθμισης ανθρώπινων συναισθημάτων με βοήθεια μουσικής

  • Τα αποτελέσματα  βοηθούν να εντοπίσουμε τους τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι ρυθμίζουν τη διάθεσή τους με τη βοήθεια της μουσικής, καθώς και πώς η μουσική αποκατάσταση αλλά και η μουσική θεραπεία θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν αυτές τις διαδικασίες άνεσης.

Διαβάστε έρευνες που δείχνουν τα χαρούμενα συναισθήματα που δημιουργεί η μουσική

  • Μια μελέτη του 2013 η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό της Θετικής Ψυχολογίας έδειξε ότι οι άνθρωποι που άκουσαν αισιόδοξη μουσική μπορούσαν να βελτιώσουν τη διάθεσή τους και να ενισχύσουν την ευτυχία τους σε δύο κιόλας εβδομάδες.
  • Στη μελέτη, όσοι πήραν μέρος έλαβαν εντολή να προσπαθήσουν να βελτιώσουν τη διάθεσή τους, αλλά αυτό το πέτυχαν μόνο όταν ακούστηκε η χαρούμενη μουσική της Copland σε αντίθεση με τις πιο θλιβερές μελωδίες του Stravinsky.

Όταν είσαι χαρούμενος κερδίζεις το σημαντικότερο όφελος του να έχεις καλή ψυχική υγεία.  Γιατί  η ευτυχία έχει συνδεθεί με καλύτερη σωματική υγεία, με το υψηλότερο εισόδημα και με την μεγαλύτερη  δυνατή ικανοποίηση στις σχέσεις.

Ακολουθεί βίντεο με πληροφορίες για την επίδραση της μουσικής στην ψυχολογία

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Η λειτουργία του φόβου και πως να τον αντιμετωπίσετε

Αυτοφροντίδα: Οι διάφοροι τύποι που χωρίζετε

Ψυχική υγεία lockdown: Οι δυσκολίες για την επιστροφή στην καθημερινότητα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το mindfulness αυξάνει την ικανότητα εστίασης της προσοχής

Mindfulness Οφέλη Εγκέφαλος: Πολλά έχουν γραφτεί για τα οφέλη της πρακτικής του mindfulness. Έρευνες δεικνύουν ότι η συνειδητότητα μπορεί να αντισταθμίσει το άγχος, να ανακουφίσει τον χρόνιο πόνο, ακόμη και να βελτιώσει πτυχές της διάθεσης, της σκέψης και της μνήμης. Αλλά πώς λειτουργεί η συνειδητότητα; Προάγει το mindfulness πραγματικά ανιχνεύσιμες αλλαγές στον εγκέφαλο;

Παράνοια : Αυταπάτη η εκδήλωση μίας αλήθειας

Παράνοια : Μια νέα ανασκόπηση υποδηλώνει ότι η παράνοια μπορεί να αποτελεί μέρος μιας κανονικά λειτουργούσας ψυχολογίας που έχει ως στόχο τον εντοπισμό και την αποφυγή κοινωνικών απειλών

ψυχική υγεία : Οι τομείς που επηρεάζει

ψυχική υγεία : Όταν δεν έχουμε ομαλή ψυχική υγεία τότε επηρεάζονται πολλοί και διάφοροι τομείς στην ζωή μας . Σε αυτό το άρθρο σας αναλύουμε τους τομείς αυτούς αλλά και τα σημάδια που μαρτυρούν ότι νοσείτε ψυχικά.

Απλές συμβουλές για να βοηθήσετε το παιδί σας να αντιμετωπίσει το φόβο του για τη θάλασσα

Θάλασσα: Ενώ κανείς θα περίμενε ότι μετά από 9 μήνες στο υδάτινο περιβάλλον της μήτρας το μικρό σας θα έχει μια έμφυτη αγάπη για το νερό, αυτό φαίνεται ότι δεν ισχύει στην πραγματικότητα. Τι μπορείτε να κάνετε, λοιπόν, ώστε να βοηθήσετε το μικρό σας να ξεπεράσει το φόβο του για το νερό;

ΠΟΥ : Η δράση του στην ψυχική υγεία

ΠΟΥ : Αυτή η Ειδική Πρωτοβουλία του ΠΟΥ επιδιώκει να διασφαλίσει την καθολική κάλυψη της υγείας που περιλαμβάνει πρόσβαση σε ποιοτική και προσιτή φροντίδα για ψυχικές συνθήκες.

Τι είναι η αθλητική ψυχολογία και πώς βοηθά στη νίκη

Αθλητική ψυχολογία: Οι μελέτες δείχνουν πως οι αθλητές που εστιάζουν στην προσπάθεια και όχι στο αποτέλεσμα, απολαμβάνουν περισσότερο το άθλημά τους, έχουν λιγότερες απουσίες από τις προπονήσεις και προσεγγίζουν τον αγώνα ως πρόκληση και όχι ως απειλή. Έχουν μάλιστα, περισσότερες πιθανότητες να συνεχίσουν τον αθλητισμό για περισσότερα χρόνια. Ειδικά, το στοιχείο του να αντιλαμβάνεται ο αθλητής τον αγώνα ως μια ωραία πρόκληση αντί για μια απειλή, είναι που συμβάλλει τα μέγιστα στην επίτευξη της αυτοπεποίθησης, της συγκέντρωσης και της σωματικής απόδοσης που τελικά θα τον βοηθήσουν να έχει την υψηλότερη δυνατή επίδοση.

Που οφείλει η θάλασσα τις καταπραϋντικές της δράσεις

Θάλασσα και Ψυχική Υγεία: Οι καταπραϋντικές δράσεις της θάλασσας είναι γνωστές από αρχαίων χρόνων. Μια βόλτα στην παραλία έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να ηρεμίσει το νου μας και να μας ανακουφίσει από ορισμένα ψυχικά συμπτώματα.