Αυτοφροντίδα

Αυτοφροντίδα: Οι διάφοροι τύποι που χωρίζετε

Αυτοφροντίδα: Οι διάφοροι τύποι που χωρίζετε

Αυτοφροντίδα: Η αυτοφροντίδα, είναι μία έννοια η οποία βρίσκετε σε όλους τους χώρους και που πρέπει να μάθουμε να την αναγνωρίζουμε και εισχωρούμε στην καθημερινότητα μας για να επιτύχουμε την ευτυχία μας.

Την αυτοφροντίδα, μπορούμε να την αναζητήσουμε και να την βρούμε σε διάφορους τομείς της καθημερινότητα μας, προκειμένου να την εντάξουμε στο πρόγραμμα μας και να μάθουμε να ζούμε με αυτή για να μπορέσουμε να επιτύχουμε την προσωπική μας ευτυχία σε όλους τους τομείς.

Γι αυτό τον λόγο στην συνέχεια θα σου γράψουμε, όλους τους τύπους αυτοφροντίδας , οι οποίοι είναι 6 και θα στους αναλύσουμε για να βρεις τύπους που σου ταιριάζουν. Οι τύποι είναι οι ακόλουθοι: Σωματικός, διανοητικός, πνευματικός, και  πρακτικός, φυσική.

Ακολουθεί ανάλυση στους τομείς αυτοφροντίδας

Συναισθηματική αυτοφροντίδα

  • Για να επιτύχετε την συναισθηματική αυτοφροντίδα θα πρέπει να ασχοληθείτε με  τις δραστηριότητες εκείνες που θα σας κάνουν να επεξεργαστείτε, αλλά και να προβληματιστείτε για ένα πλήρες φάσμα συναισθημάτων.

Πρακτική αυτοφροντίδας

  •  Για να επιτύχετε την πρακτική αυτοφροντίδα, θα πρέπει να οδηγηθείτε στην ολοκλήρωση των διαφόρων πτυχών της ζωής σας , που θα σας κάνουν να γλυτώσετε αγχωτικές μελλοντικές καταστάσεις και να βρείτε την ευδαιμονία που θέλετε.

Φυσική αυτοφροντίδα

  • Για να επιτύχετε την φυσική αυτοφροντίδα σας, ψάξτε και βρείτε δραστηριότητες που κάνετε και  είναι υπεύθυνες για την βελτίωση της υγείας και της ευημερίας σας.

Ψυχική αυτοφροντίδα

  •  Για να επιτύχετε την ψυχική αυτοφροντίδα σας, ψάξτε και βρείτε δραστηριότητες, οι οποίες είναι ικανές να διεγείρουν το μυαλό και το σώμα σας αλλά και την διάνοια σας.

Κοινωνική αυτοφροντίδα

  • Για να επιτύχετε την κοινωνική σας αυτοφροντίδα, θα πρέπει να κάνετε για να καλλιεργήσετε και να εμβαθύνετε τις σχέσεις με τους ανθρώπους της ζωής σας.

Πνευματική αυτοεξυπηρέτηση

  • Δραστηριότητες που σας επιτρέπουν να καλλιεργείτε το πνεύμα σας και σας επιτρέπει να σκέφτεστε μεγαλύτερα από τον εαυτό σας. Η πνευματική αυτοεξυπηρέτηση δεν πρέπει να είναι θρησκευτική, αν και για ορισμένους είναι.

Ακολουθεί βίντεο με συμβουλές επίτευξης αυτοφροντίδας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Αυτοφροντίδα: Συμβουλές για να την πετύχεις

Αυτοφροντίδα : Συμβουλές για να την επιτύχετε

Αυτοφροντίδα: Ορισμοί και σημασία της

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η θάλασσα έχει τον τρόπο να μας ηρεμεί

Θάλασσα: Ο εγκέφαλος, ο οποίος βρίσκεται σε ενός είδους «διαυγές, άχρωμο εγκεφαλονωτιαίο υγρό» στο κεφάλι μας, αντιδρά πολύ θετικά με το νερό διότι, όπως γράφει ο Νίκολς, στο CBS News, «οι αρχαίοι πρόγονοί μας βγήκαν από το νερό και εξελίχθηκαν από το κολύμπι στο περπάτημα.

Πρακτικές για να παραμένετε συγκεντρωμένοι

Αυτοσυγκέντρωση: Εάν δυσκολεύεστε να παραμείνετε συγκεντρωμένοι/ες σε ό,τι κάνετε κάθε φορά και αναζητάτε τρόπους να βελτιώσετε την προσοχή σας, σκεφτείτε τις ακόλουθες πρακτικές.

Aυτοφροντίδα : Θεραπευτείτε από την κατάθλιψη

Aυτοφροντίδα : Μια παρέμβαση θεραπείας γνωστικής συμπεριφοράς που στοχεύει τόσο την κατάθλιψη όσο και την αυτο-φροντίδα της καρδιακής ανεπάρκειας είναι το κλειδί για όσους πάσχουν από αυτά.

Ενίσχυσε τα θετικά συναισθήματα με το σχέδιο Μάνταλα

Μάνταλα: Μία νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Frontiers in Psychology διαπίστωσε ότι το ομαδικό διαδραστικό σχέδιο μάνταλα καλλιεργεί θετικά συναισθήματα, ενώ το ατομικό σχέδιο μάνταλα μπορεί να βοηθήσει στην αποτοξίνωση των αρνητικών συναισθημάτων.

Τρόποι να καλλιεργήσετε ευγνωμοσύνη στη ζωή σας

Ευγνωμοσύνη: Η ευγνωμοσύνη είναι ένας τρόπος για τους ανθρώπους να εκτιμούν αυτό που έχουν, αντί να αναζητούν πάντα κάτι καινούργιο με τις ελπίδες ότι θα τους κάνει πιο ευτυχισμένους ή πιστεύοντας ότι δεν μπορούν να αισθάνονται ικανοποιημένοι έως ότου ικανοποιηθεί κάθε φυσική και υλική τους ανάγκη.