Αυτοφροντίδα

Αυτοφροντίδα: Συμβουλές για να την πετύχεις

Αυτοφροντίδα: Συμβουλές για να την πετύχεις

Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε σε καθημερινή βάση την αυτοφροντίδα σας και εσάς θα σας κάνουν να νιώσετε πολύ καλύτερα στην καθημερινότητα σας. Επίσης για να μπορέσετε να το επιτύχετε θα πρέπει πρώτα να βρείτε τις ανάγκες σας και να τα εφαρμόζεται σε καθημερινή βάση.

Σου παρουσιάζουμε κάποιες από τις συμβουλές που θα μπορούσες να ακολουθήσεις για να πετύχεις την καθημερινή σου γαλήνη, αλλά και να σε εμπνεύσουμε για να βρεις τις δικές σου ιδέες που θα σε κάνουν να θές να βάλεις στην καθημερινότητα σου για να την κάνεις πολύ πιο ομαλή.

Πάρτε μέρος σε ένα μάθημα γιόγκα

  • Ο ειδικός σε θέματα αθλητικής ιατρικής αλλά και ο  ορθοπεδικός χειρουργός, λέει ότι η προσαρμοστικότητα είναι σημαντική σε πολύ μεγάλο βαθμό, όταν πρόκειται για φυσική κατάσταση. Η εξάντληση και ο τραυματισμός συμβαίνουν για να καταλάβετε και να αλλάξετε τις προπονήσεις σας και θα δείτε ότι αυτό θα σας κάνει να νιώσετε λιγότερη ασφυξία.

Επιλέξτε νέες διαδρομές για να φτάσετε στον προορισμό σας

  • Αποδεικνύεται ότι, όπως και το υπόλοιπο σώμα σας, έτσι και  ο εγκέφαλός σας υπόκειται στη θεωρία «χρήση ή απώλεια»,  ιδρυτής του Κέντρου Αθλητικής Νευρολογίας και Ιατρικής του Πόνου στο Cedars-Sinai Kerlan- Ινστιτούτο Jobe τονίζει ότι πρέπει να φροντίσουμε τον εγκέφαλό μας  με το να του  προκαλέσουμε μία φανταστική εφαρμογή. Ο Ουίλιαμς σας προτείνει είτε να μάθετε μια ξένη γλώσσα,  είτε να δοκιμάσετε ένα νέο άθλημα, ή είτε απλά να ακολουθήσετε μια διαφορετική διαδρομή για να φτάσετε στον προορισμό σας.

Βάλτε τον χορό στην ζωή σας

  • Η καθημερινότητα μας , απαιτεί να βρισκόμαστε σε μία εγγρήγορση, αφού πάντα είμαστε πάρα πολλοί  απασχολημένοι. Γι αυτο τον λόγο θα έπρεπε να καταλάβουμε ότι  αυτές τις μέρες είναι σημαντικό να θυμάστε να διασκεδάζουμε για  να συνδεθούμε με τους αγαπημένους μας.

Ακολουθεί βίντεο με συμβουλές για να εισχωρήσεις την αυτοφροντίδα στην καθημερινότητα σου

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Αυτοφροντίδα : Συμβουλές για να την επιτύχετε

Αυτοφροντίδα: Ορισμοί και σημασία της

Φροντίδα εαυτός: Πρακτικές για να σε φροντίσεις

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η θάλασσα έχει τον τρόπο να μας ηρεμεί

Θάλασσα: Ο εγκέφαλος, ο οποίος βρίσκεται σε ενός είδους «διαυγές, άχρωμο εγκεφαλονωτιαίο υγρό» στο κεφάλι μας, αντιδρά πολύ θετικά με το νερό διότι, όπως γράφει ο Νίκολς, στο CBS News, «οι αρχαίοι πρόγονοί μας βγήκαν από το νερό και εξελίχθηκαν από το κολύμπι στο περπάτημα.

Πρακτικές για να παραμένετε συγκεντρωμένοι

Αυτοσυγκέντρωση: Εάν δυσκολεύεστε να παραμείνετε συγκεντρωμένοι/ες σε ό,τι κάνετε κάθε φορά και αναζητάτε τρόπους να βελτιώσετε την προσοχή σας, σκεφτείτε τις ακόλουθες πρακτικές.

Aυτοφροντίδα : Θεραπευτείτε από την κατάθλιψη

Aυτοφροντίδα : Μια παρέμβαση θεραπείας γνωστικής συμπεριφοράς που στοχεύει τόσο την κατάθλιψη όσο και την αυτο-φροντίδα της καρδιακής ανεπάρκειας είναι το κλειδί για όσους πάσχουν από αυτά.

Ενίσχυσε τα θετικά συναισθήματα με το σχέδιο Μάνταλα

Μάνταλα: Μία νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Frontiers in Psychology διαπίστωσε ότι το ομαδικό διαδραστικό σχέδιο μάνταλα καλλιεργεί θετικά συναισθήματα, ενώ το ατομικό σχέδιο μάνταλα μπορεί να βοηθήσει στην αποτοξίνωση των αρνητικών συναισθημάτων.

Τρόποι να καλλιεργήσετε ευγνωμοσύνη στη ζωή σας

Ευγνωμοσύνη: Η ευγνωμοσύνη είναι ένας τρόπος για τους ανθρώπους να εκτιμούν αυτό που έχουν, αντί να αναζητούν πάντα κάτι καινούργιο με τις ελπίδες ότι θα τους κάνει πιο ευτυχισμένους ή πιστεύοντας ότι δεν μπορούν να αισθάνονται ικανοποιημένοι έως ότου ικανοποιηθεί κάθε φυσική και υλική τους ανάγκη.