Ψυχική Υγεία

Ψυχική υγεία lockdown: Οι δυσκολίες για την επιστροφή στην καθημερινότητα

Ψυχική υγεία lockdown: Οι δυσκολίες για την επιστροφή στην καθημερινότητα

Η πανδημία έχει επηρεάσει την ψυχική υγεία πολλών ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο. Αφού πολλοί αγωνίστηκαν με το άγχος που εμφανίστηκε με το πρώτο κλείδωμα. Γι αυτό και εμείς σου επιστούμε την προσοχή για όταν επανέλθουμε στην καθημερινότητα μας.

Η επιστροφή αρχίζει και φαντάζει όλο και πιο ταχύτατη, από την στιγμή που οι εμβολιασμοί προχωράνε κανονικά και τα κρούσματα αρχίσουν να μειώνονται . Το θέμα είναι σε πόσο είμαστε σε θέση να ξανά γυρίσουμε στην καθημερινότητα σας μετά από τόσους μήνες απραγίας και απόλυτου εγκλεισμού.

  Πλέον οι άνθρωποι αρχίζουν να ταξιδεύουν σε εξωτερικούς χώρους σε εστιατόρια, σπίτια  και σε άλλες δημόσιες συγκεντρώσεις, ειδικοί λένε ότι οι άνθρωποι μπορούν να αντιμετωπίσουν κάποια παρατεταμένα αποτελέσματα ψυχικής υγείας από την επιβίωση της πανδημίας.

Ποιον τομέα έχει επηρεάσει η πανδημία

  • Η πανδημία  επηρέασε σημαντικά την ψυχική υγεία των ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο. Πολλοί ήρθαν αντιμέτωποι με το άγχος και που εμφανίστηκε με το πρώτο lockdown.

Τι δημιούργησε το lockdown

  • Την συναισθηματική απώλεια η οποία προκύπτει από  την απώλεια των αγαπημένων τους αλλά και των φίλων και των γειτόνων τους.
  • Την δυσκολία αντιμετώπισης της απομόνωσης αλλά και της θλίψης.
  • κάποιοι δυσκολεύτηκαν να αντιμετωπίσουν κάποιες  συνέπειες της πανδημίας και των συνοδευτικών κλειδαριών, όπως απώλεια θέσεων εργασίας αλλά και την  οικονομική ανασφάλεια.

Προβλήματα που θα δημιουργηθούν με την επιστροφή στην καθημερινότητα

  • Όσο η δημόσια ζωή επιστρέφει στην καθημερινότητα, οι εμπειρογνώμονες προειδοποιούν ότι μπορεί να υπάρξει , παρατεταμένο αποτέλεσμα για μερικούς ανθρώπους, είτε από την απώλεια αγαπημένων προσώπων λόγω της παρατεταμένης απομόνωσης ή την επιδείνωση των υποκείμενων ζητημάτων της ψυχικής υγείας.

Περίοδος  προσαρμογής στην καθημερινότητα

  • Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι απαιτείται περίοδος προσαρμογής για να αισθανθούν ξανά άνετα αυτές οι καταστάσεις, αν και το χρονικό διάστημα μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με το επίπεδο απομόνωσης κάποιου κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Τι θα ισχύει με τα ανοίγματα

  • Τα νέα ανοίγματα  θα συνοδεύονται από μια περίοδο προσαρμογής, η οποία μπορεί να συνεπάγεται μειωμένη διάθεση λόγω του άγχους της αβεβαιότητας και που πρέπει να λαμβάνουμε αποφάσεις που δεν έχουμε συνηθίσει ή δεν έπρεπε να λάβουμε στο παρελθόν.

Η επιστροφή ωθεί στην εξάντληση

  •  Ακόμη και οι άνθρωποι που αγκαλιάζουν την επανεισδοχή έχουν την πιθανότητα να υπερδιεγερθούν αλλάζοντας τα πράγματα πολύ γρήγορα και αυτός τους ωθεί να νιώθουν εξάντληση.

Ακολουθεί βίντεο για την ψυχική υγεία

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Υπογραφή συμφωνίας για νέο γραφείο του ΠΟΥ στην Αθήνα

Το να είστε δίπλα στο νερό είναι καλό για το σώμα και μυαλό σας

22' Καθημερινής Σωματικής Άσκησης μπορούν να Μειώσουν τον Κίνδυνο Οξείας Covid-19 Νόσου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

5 φράσεις που δεν λένε τα άτομα με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη

Τα άτομα με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη, πέρα από το ότι εντάσσουν κάποιες πολύ συγκεκριμένες φράσεις στο λεξιλόγιο τους, έχουν και κάποιες απαγορευτικές που δεν χρησιμοποιούν σχεδόν ποτέ γιατί θεωρούνται τοξικές.

Τα άτομα με κατάθλιψη διατρέχουν τον υψηλότερο κίνδυνο αυτοκτονίας τις πρώτες 3 ημέρες μετά τη νοσηλεία

Ωστόσο, οι ερευνητικές παρατηρήσεις υπογραμμίζουν τη σημασία της συνέχισης της θεραπείας όταν ένας ασθενής με κατάθλιψη μεταφέρεται από ένα ψυχιατρικό νοσοκομείο σε εξωνοσοκομειακή περίθαλψη.

Η νευρική ανορεξία μπορεί να είναι απειλητική για τη ζωή στους άνδρες

Η θεραπεία με βάση την οικογένεια συνιστάται για εξωτερικούς ασθενείς. Σε αυτήν την προσέγγιση που προτείνεται από τις κατευθυντήριες γραμμές, οι γονείς θεωρούνται ειδικοί στον έφηβο και πρωτοστατούν στην εκ νέου διατροφή του παιδιού τους.