Ψυχική Υγεία

Τηλεκπαίδευση Ψυχολογία: Το εικονικό σχολείο μπορεί να είναι επιβλαβές για την ψυχική υγεία των παιδιών [vid]

Τηλεκπαίδευση Ψυχολογία: Το εικονικό σχολείο μπορεί να είναι επιβλαβές για την ψυχική υγεία των παιδιών [vid]

Τηλεκπαίδευση Ψυχολογία: Μια νέα μελέτη των CDC στις ΗΠΑ αναφέρει ότι η εικονική διδασκαλία ή τηλεκπαίδευση μπορεί να παρουσιάζει σοβαρούς κινδύνους για την ψυχική υγεία των παιδιών, ενώ επηρεάζει αρνητικά και την ευημερία των γονεών.

Η εικονική διδασκαλία ή τηλεκπαίδευση μπορεί να ενέχει περισσότερους κινδύνους για την ψυχική υγεία και ευεξία των παιδιών, καθώς και των γονέων τους – σε σύγκριση με την δια ζώσης μάθηση – σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη (25 Μαρτίου) από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ. Εν μέσω πανδημίας, μπορεί να χρειαστεί περισσότερη υποστήριξη για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της σε όλους τους τομείς της υγείας των πολιτών.

Τι έδειξε η μελέτη

  • Οι γονείς των οποίων τα παιδιά έλαβαν εικονική διδασκαλία ή ένα συνδυασμό εικονικής και δια ζώσης διδασκαλίας ήταν πιο πιθανό να αναφέρουν αυξημένο κίνδυνο δυσφορίας σύμφωνα με τη νέα μελέτη των CDC. Οι ερευνητές εξέτασαν τις απαντήσεις της έρευνας από τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του 2020 1.290 γονέων με παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών.
  • Σχεδόν το 25% των γονέων των οποίων τα παιδιά έλαβαν εικονική ή συνδυαστική διδασκαλία ανέφεραν επιδείνωση της ψυχικής ή συναισθηματικής υγείας των παιδιών τους, σε σύγκριση με το 16% των γονέων των οποίων τα παιδιά έλαβαν δια ζώσης εκπαίδευση.
  • Επίσης γονείς των οποίων τα παιδιά έλαβαν εικονική ή συνδυαστική εκπαίδευση είχαν περισσότες πιθανότητες να αναφέρουν ότι τα παιδιά τους ήταν λιγότερο δραστήρια σωματικά, περνούσαν λιγότερο χρόνο έξω, καθώς και λιγότερο χρόνο με φίλους.

Οι γονείς επηρεάζονται επίσης από την τηλεκπαίδευση

  • Περίπου το 54% των γονέων των οποίων τα παιδιά έλαβαν εικονική διδασκαλία ή τηλεκπαίδευση ανέφεραν συναισθηματική δυσφορία, σε σύγκριση με το 38% των γονέων των οποίων τα παιδιά έλαβαν δια ζώσης εκπαίδευση. Οι γονείς παιδιών που λαμβάνουν εικονική διδασκαλία ήταν επίσης πιο πιθανό να αναφέρουν εργασιακή επισφάλεια, απώλεια εργασίας, προκλήσεις στην φροντίδα των παιδιών, σύγκρουση μεταξύ εργασίας και παροχής παιδικής φροντίδας και δυσκολία στον ύπνο.
  • Οι γονείς παιδιών που έλαβαν συνδυαστική διδασκαλία ήταν πιο πιθανό να αναφέρουν απώλεια εργασίας και σύγκρουση μεταξύ εργασίας και παροχής παιδικής φροντίδας. Περίπου το 43% ανέφερε συναισθηματική δυσφορία.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Επίδομα παιδιού - ΟΠΕΚΑ: Πότε θα καταβληθεί η δόση του α' διμήνου

Τα self test "ξεκλειδώνουν" λιανεμπόριο και σχολεία - Τι προβλέπεται

Εμβολιασμός παιδιά: Τότε θα εμβολιαστούν τα ανήλικα παιδιά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποια τα οφέλη από το εποικοδομητικό άγχος;

Εποικοδομητικό άγχος: Το καλό άγχος, που συχνά αναφέρεται ως "eustress", είναι ένας τύπος άγχους που μπορεί να έχει θετικές επιπτώσεις στην ευημερία, τα κίνητρα και την απόδοση ενός ατόμου.

Τι είναι το οξειδωτικό στρες και πώς επηρεάζει την υγεία μας

Παράγοντες που μπορούν να αυξήσουν το οξειδωτικό στρες περιλαμβάνουν την κακή διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε επεξεργασμένα τρόφιμα και έλλειψη φρούτων και λαχανικών, το κάπνισμα, την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και το χρόνιο στρες.

Μπορεί μια εξέταση αίματος να διαγνώσει κατάθλιψη και διπολική διαταραχή

Προορίζεται για ασθενείς ηλικίας 18 ετών και άνω που λαμβάνουν θεραπεία για ένα μέτριο ή σοβαρό καταθλιπτικό επεισόδιο. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων διαβιβάζονται εντός 4 εβδομάδων στον συνταγογραφούντα ψυχίατρο, ο οποίος θα επιβεβαιώσει τη διάγνωση στον ασθενή κατά τη διάρκεια μιας διαβούλευσης.

Πώς να θωρακίσετε συναισθηματικά το παιδί για να αντιμετωπίσει τον σχολικό εκφοβισμό 

Βοηθήστε το παιδί σας να αποκτήσει αυτοπεποίθηση, αναδεικνύοντας τα δυνατά του σημεία, τα ταλέντα και τις θετικές του ιδιότητες. Ενθαρρύνετέ τα να συμμετέχουν σε δραστηριότητες και χόμπι που τους αρέσουν και στα οποία διαπρέπουν.