Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πολιτική Υγείας

Έρευνα ΗΠΑ: Το κόστος υγειονομικής περίθαλψης συνδέεται με το σωματικό βάρος

Έρευνα ΗΠΑ: Το κόστος υγειονομικής περίθαλψης συνδέεται με το σωματικό βάρος

Αυτό οδηγεί σε μεγάλες οικονομικές επιπτώσεις στο πληθυσμιακό επίπεδο, με το υπερβολικό βάρος και την παχυσαρκία να αντιπροσωπεύουν πάνω από 200 δισεκατομμύρια δολάρια σε επιπλέον κόστος υγειονομικής περίθαλψης κάθε χρόνο στις ΗΠΑ.

Έρευνα ΗΠΑ: Μια νέα ανάλυση δείχνει ότι το υπερβολικό σωματικό βάρος σχετίζεται με υψηλότερο κόστος υγειονομικής περίθαλψης για άτομα σε ένα ευρύ φάσμα επιπέδων δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ) λέει ο Zachary Ward της Σχολής Chan του Harvard της Δημόσιας Υγείας στη Βοστώνη, και οι συνάδελφοί του παρουσιάζουν αυτά τα ευρήματα στο περιοδικό ανοιχτής πρόσβασης PLOS ONE στις 24 Μαρτίου 2021.

Προηγούμενη έρευνα έχει συνδέσει το υπερβολικό βάρος με υψηλότερο κόστος υγειονομικής περίθαλψης.

Ωστόσο, αυτές οι μελέτες επικεντρώθηκαν κυρίως σε ευρείες κατηγορίες, όπως η μέτρια έναντι της σοβαρής παχυσαρκίας.

Ως αποτέλεσμα, μπορούν να ανιχνεύσουν μόνον αλλαγές στο κόστος που μπορεί να προκύψει όταν οι μετατοπίσεις στον ΔΜΣ των ανθρώπων τους  τοποθετούν σε μια νέα κατηγορία – ενώ παραμελούν το πιθανό κόστος που συνδέεται με τις μετατοπίσεις του ΔΜΣ εντός της κατηγορίας.

Για να παράσχει μια πιο ακριβή εικόνα του κόστους που σχετίζεται με το ΔΜΣ, ο Ward και οι συνάδελφοί του ανέλυσαν δεδομένα από 175.726 άτομα που συλλέχθηκαν σε μια έρευνα σχετικά με το κόστος υγειονομικής περίθαλψης από το 2011 έως το 2016.

Έλεγξαν για άλλους παράγοντες που θα μπρούσαν να επηρεάσουν τα κόστη, όπως δυνητικές προκαταλήψεις στους αυτοαναφερόμενους δείκτες ΔΜΣ. Η ανάλυση διαπίστωσε ότι, πάνω από 30 μονάδες ΔΜΣ, κάθε αύξηση μιας μονάδας του ΔΜΣ συσχετίστηκε με μια αύξηση στο ετήσιο κόστος υγειονομικής περίθαλψης 253 $ ανά ενήλικα (σε δολάρια ΗΠΑ το 2019).

Το κόστος ήταν υψηλότερο για ενήλικες γυναίκες και αυξήθηκε με την ηλικία και τον ΔΜΣ για άνδρες και γυναίκες.

Μεταξύ των ενηλίκων με παχυσαρκία (ΔΜΣ 30 και άνω), οι ηλικίας 60 έως 70 ετών είχαν το υψηλότερο κόστος υγειονομικής περίθαλψης.

Το χαμηλότερο κόστος συσχετίστηκε με ΔΜΣ 20,5 για γυναίκες και 23,5 για άνδρες. Ενώ η παχυσαρκία συσχετίστηκε με μια συνολική αύξηση του ετήσιου κόστους των 1.861 $ ανά ενήλικα, στα παιδιά η παχυσαρκία συσχετίστηκε με μια συνολική αύξηση του ετήσιου κόστους των 116 $ ανά παιδί.

Η παχυσαρκία των ενηλίκων συσχετίστηκε με συνολικό κόστος 170 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως στις ΗΠΑ. Η σοβαρή παχυσαρκία ενηλίκων συνδέθηκε με 3.097 δολάρια επιπλέον ετήσιο κόστος ανά άτομο.

Αυτά τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη προώθησης υγιούς βάρους για άτομα όλων των ηλικιών και σε όλη την κλίμακα του ΔΜΣ και θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ενημέρωση πολιτικών και προγραμμάτων για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας. Οι μελλοντικές μελέτες θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη βελτίωση αυτών των εκτιμήσεων και να ενσωματώσουν το έμμεσο κόστος της παχυσαρκίας, όπως χαμένοι μισθοί λόγω αναπηρίας.

Οι συγγραφείς προσθέτουν: “Το υπερβολικό σωματικό βάρος σχετίζεται με υψηλότερο κόστος υγειονομικής περίθαλψης σε ένα ευρύ φάσμα ηλικιών και επίπεδα ΔΜΣ, με ιδιαίτερα υψηλό υπερβολικό κόστος για άτομα με σοβαρή παχυσαρκία – πάνω από 3.000 $ ετησίως.

Αυτό οδηγεί σε μεγάλες οικονομικές επιπτώσεις στο πληθυσμιακό επίπεδο, με το υπερβολικό βάρος και την παχυσαρκία να αντιπροσωπεύουν πάνω από 200 δισεκατομμύρια δολάρια σε επιπλέον κόστος υγειονομικής περίθαλψης κάθε χρόνο στις ΗΠΑ.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Υγεία και Διατροφή: Η παχυσαρκία είναι ισχυρός σύμμαχος του Κορωνοιού

Διαβήτης τύπου 2: Νέα στοιχεία υπογραμμίζουν το ρόλο της παχυσαρκίας σε καθυστερημένες επιπλοκές

Η Παχυσαρκία έχει πάρει διαστάσεις πανδημίας

Η παχυσαρκία σχετίζεται με οκτώ είδη καρκίνου

Η κατανομή του λίπους παρέχει ενδείξεις για τον κίνδυνο εμφράγματος

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Άδωνις Γεωργιάδης: Στα Γρεβενά και στην Κοζάνη ο Υπουργός Υγείας

Άδωνις Γεωργιάδης: Στο πλαίσιο της περιοδείας του στα Γρεβενά, ο Άδωνις Γεωργιάδης επισκέφθηκε την Κιβωτό, όπου δεσμεύτηκε για την περαιτέρω αναβάθμιση των υγειονομικών δομών της περιοχής.

Αγαπηδάκη: Αλλάζουμε το μοντέλο με το οποίο λειτουργεί το ΕΣΥ

Αγαπηδάκη: Στόχος μας με αυτές τις δράσεις, αλλά και με τις προληπτικές εξετάσεις, είναι να αλλάξουμε το μοντέλο με το οποίο λειτουργεί το ΕΣΥ: από το να περιμένουμε να έρθει ο πολίτης στο γιατρό, πάμε εμείς στον πολίτη.

Γεωργιάδης: Ελάχιστη αναμονή για αιματολογικές εξετάσεις με τα online ραντεβού

Γεωργιάδης: Μέσα από την πλατφόρμα μπορούν όλοι οι πολίτες εύκολα και γρήγορα να κλείνουν το ραντεβού τους για αιματολογικές εξετάσεις χωρίς καμία χρέωση, χωρίς τις αναμονές που πράγματι στο παρελθόν υπήρξαν αποτρεπτικές ως προς την πραγματοποίηση των συγκεκριμένων ραντεβού. 

Επισημάνσεις για τις ελλείψεις γιατρών στο σύστημα Υγείας της Περιφέρειας σε εκδήλωση του ΙΣΑ

Καταλήγοντας ο πρόεδρος του ΙΣΑ ανέφερε τα εξής: «Θέλουμε να δημιουργήσουμε το γραφείο δικτύωσης των Ιατρικών Συλλόγων όπου θα υπάρχει αμφίδρομη σχέση των προβλημάτων και των λύσεων. Χρειαζόμαστε ενωμένους, δυνατούς Ιατρικούς Συλλόγους».

Η Λουιζιάνα ψηφίζει να κάνει τα χάπια για την άμβλωση ελεγχόμενες ουσίες

Ωστόσο, η Michelle Erenberg, εκτελεστική διευθύντρια του Lift Louisiana, μιας οργάνωσης για τα δικαιώματα της αναπαραγωγής, είπε ότι οι ομάδες για τα δικαιώματα των αμβλώσεων θα διερευνήσουν μια νομική αμφισβήτηση του νομοσχεδίου. «Σίγουρα έχω ανησυχίες για το ότι αυτό επαναλαμβάνεται και σε άλλες πολιτείες», είπε στους Times.

Αγαπηδάκη Κάρπαθος: Να αναπτύξουμε τις υποδομές για ένα βιώσιμο και αποτελεσματικό σύστημα πρόληψης

Αγαπηδάκη Κάρπαθος: "Το μεγάλο στοίχημα για εμάς είναι να σταματήσουμε να μιλάμε για το πως θα μειώσουμε τις επιπτώσεις της νόσου και να χτίσουμε έναν υγιή πληθυσμό".

Κικίλιας: "Με τους εμπρηστές θα είμαστε αμείλικτοι"

Κικίλιας: Σήμερα συνελήφθη ο υπαίτιος εμπρηστής, Τούρκος υπήκοος, που ομολόγησε την εγκληματική του πράξη. Θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη βάσει του νέου νόμου. Το έχουμε πει πολλές φορές: Με τους εμπρηστές θα είμαστε αμείλικτοι.

Close Icon