Αυτοφροντίδα

Αθλητισμός Οφέλη Υγεία: Μειώστε το άγχος μέσα από την άσκηση πολεμικών τεχνών [vid]

Αθλητισμός Οφέλη Υγεία: Μειώστε το άγχος μέσα από την άσκηση πολεμικών τεχνών [vid]

Αθλητισμός Οφέλη Υγεία: Το άγχος δεν επηρεάζει μόνο την ψυχική σας υγεία, αλλά έχει επίσης ορατές επιπτώσεις στο σώμα. Εάν είστε συνεχώς σε κατάσταση άγχους, οι μύες και το μυαλό σας είναι συνεχώς σε ένταση. Τα καλά νέα είναι πώς μπορείτε να κάνετε κάτι γι' αυτό. Ακολουθούν τρόποι με τους οποίους η εξάσκηση πολεμικών τεχνών μπορεί να σας βοηθήσει να περιορίσετε το άγχος στη ζωή σας.

Η εκπαίδευση πολεμικών τεχνών δεν απευθύνετε μόνο σε αθλητές που θέλουν να ακονίσουν τις δεξιότητές τους και να αγωνιστούν στο ρινγκ. Όλοι όσοι επιθυμούν, μπορούν να ασκήσουν πολεμικές τέχνες ως χόμπι, μεταξύ άλλων, και για να απελευθερώσουν πιεσμένα αισθήματα και εντάσεις, να μειώσουν το άγχος και το καθημερινό sress.

Πώς η άσκηση πολεμικών τεχνών μπορεί να περιορίσει το άγχος

  • Μετατρέπει την αρνητική ενέργεια σε θετική

Ο θυμός “δίνει” στο σώμα υψηλή ποσότητα ενέργειας. Αυτή η ενεργειακή ώθηση τροφοδοτείται από τις ορμόνες που παράγονται από τα συναισθήματά σας. όπως η αδρεναλίνη. Παρόλο που η επίδρασή της μπορεί να είναι βραχύβια, είναι ακόμη ισχυρή. Από την άλλη, η καταστολή των ¨δυσφορικών” συναισθημάτων μπορεί να οδηγήσει σε σωματική και ψυχική κόπωση.

Απελευθερώστε την πιεσμένη ή περίσσεια ενέργειά σας ασκώντας πολεμικές τέχνες. Με αυτόν τον τρόπο, ρυθμίζετε τα συναισθήματά σας και τα χρησιμοποιείτε ως καύσιμο για μια δραστηριότητα που ενισχύει τόσο το μυαλό όσο και το σώμα.

  • Βελτιώνει τις δεξιότητες λήψης αποφάσεων και γρήγορης απόκρισης

Οι αγχωτικές καταστάσεις είναι μέρος της ζωής. Ανεξάρτητα από την ηλικία, το φύλο ή την οικονομική σας κατάσταση, θα συναντήσετε δύσκολες εκδηλώσεις που θα δοκιμάσουν πραγματικά την ψυχική σας δύναμη και αντοχή. Για να αποτρέψετε αυτά τα ζητήματα να επηρεάσουν την υγεία σας, πρέπει να εκπαιδεύσετε τις δεξιότητές σας στη λήψη αποφάσεων και αυτό ακριβώς κάνει η εξάσκηση των πολεμικών τεχνών. Σας διδάσκει να λαμβάνετε γρήγορες, ακριβείς αποφάσεις. Αυτό όχι μόνο ανακουφίζει τα συμπτώματα του στρες, αλλά σας επιτρέπει επίσης να δημιουργήσετε αποτελεσματικές λύσεις γρήγορα.

  • Σας βοηθά να ξεπεράσετε τον φόβο

Ο φόβος είναι ένας παράγοντας που οδηγεί στο άγχος. Το μυαλό τείνει να σκέφτεται υπερβολικά τα ζητήματα σε μια προσπάθεια να βρει λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζετε κάθε στιγμή. Ενώ η προσεκτική ανάλυση είναι σημαντική για την αντιμετώπιση διαφόρων προκλήσεων, η υπερβολική σκέψη μπορεί να οδηγήσει σε περιττές, αρνητικές ιδέες που θολώνουν τις σκέψεις και τις πράξεις σας. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο καταλήγετε να αισθάνεστε άγχος, αλλά καθίσταται επίσης όλο και πιο δύσκολο να βρείτε τελικά μια λύση. Αξιοποιήστε την εκπαίδευση στις πολεμικές τέχνες για να αναπτύξετε την ψυχική σας δύναμη κι ανθεκτικότητα και αυτο-βοηθηθείτε προκειμένου να ξεπεράσετε τους φόβους σας.

Συμβουλή: Η αντιμετώπιση των πραγμάτων/καταστάσεων που σας φοβίζουν είναι υπέροχη ιδέα, αλλά μην αναγκάζετε τον εαυτό σας να κάνει οτιδήποτε σας δημιουργεί ανασφάλεια ή αμηχανία. Θυμηθείτε ότι, ο φόβος υπάρχει για να σας προστατεύσει από επιβλαβείς και επικίνδυνες καταστάσεις, οπότε μην αγνοείτε τις αισθήσεις σας.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Sea Moss: Το superfood που δεν πρέπει να λείπει από τη διατροφή σας

Μπορεί το τέλος της πανδημίας να μη σημάνει και το τέλος της μοναξιάς

Αφρόλουτρο επιδερμίδα: Διάλεξε το κατάλληλο αφρόλουτρο για εσένα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η θάλασσα έχει τον τρόπο να μας ηρεμεί

Θάλασσα: Ο εγκέφαλος, ο οποίος βρίσκεται σε ενός είδους «διαυγές, άχρωμο εγκεφαλονωτιαίο υγρό» στο κεφάλι μας, αντιδρά πολύ θετικά με το νερό διότι, όπως γράφει ο Νίκολς, στο CBS News, «οι αρχαίοι πρόγονοί μας βγήκαν από το νερό και εξελίχθηκαν από το κολύμπι στο περπάτημα.

Πρακτικές για να παραμένετε συγκεντρωμένοι

Αυτοσυγκέντρωση: Εάν δυσκολεύεστε να παραμείνετε συγκεντρωμένοι/ες σε ό,τι κάνετε κάθε φορά και αναζητάτε τρόπους να βελτιώσετε την προσοχή σας, σκεφτείτε τις ακόλουθες πρακτικές.

Aυτοφροντίδα : Θεραπευτείτε από την κατάθλιψη

Aυτοφροντίδα : Μια παρέμβαση θεραπείας γνωστικής συμπεριφοράς που στοχεύει τόσο την κατάθλιψη όσο και την αυτο-φροντίδα της καρδιακής ανεπάρκειας είναι το κλειδί για όσους πάσχουν από αυτά.

Ενίσχυσε τα θετικά συναισθήματα με το σχέδιο Μάνταλα

Μάνταλα: Μία νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Frontiers in Psychology διαπίστωσε ότι το ομαδικό διαδραστικό σχέδιο μάνταλα καλλιεργεί θετικά συναισθήματα, ενώ το ατομικό σχέδιο μάνταλα μπορεί να βοηθήσει στην αποτοξίνωση των αρνητικών συναισθημάτων.

Τρόποι να καλλιεργήσετε ευγνωμοσύνη στη ζωή σας

Ευγνωμοσύνη: Η ευγνωμοσύνη είναι ένας τρόπος για τους ανθρώπους να εκτιμούν αυτό που έχουν, αντί να αναζητούν πάντα κάτι καινούργιο με τις ελπίδες ότι θα τους κάνει πιο ευτυχισμένους ή πιστεύοντας ότι δεν μπορούν να αισθάνονται ικανοποιημένοι έως ότου ικανοποιηθεί κάθε φυσική και υλική τους ανάγκη.