ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Μαριχουάνα εξαρτημένοι: Η μαριχουάνα αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής σε εξαρτημένους

Μαριχουάνα εξαρτημένοι: Η μαριχουάνα αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής σε εξαρτημένους

Μαριχουάνα εξαρτημένοι: Μερικοί άνθρωποι παίρνουν μαριχουάνα περιστασιακά και έτσι καταπολεμούν το άγχος ενώ για άλλους είναι ελαφρώς διαφορετικό. 

Η μαριχουάνα είναι παράνομη ουσία σε πολλές χώρες, αλλά αυτό δεν εμποδίζει τους ανθρώπους να την καπνίζουν. Μερικοί άνθρωποι το παίρνουν περιστασιακά και έτσι καταπολεμούν το άγχος ενώ για άλλους είναι ελαφρώς διαφορετικό. Ουσίες όπως το αλκοόλ, η μαριχουάνα ή τα ναρκωτικά ενέχουν πάντα τον κίνδυνο εθισμού. Στη γλώσσα Gen Z, τα άτομα που είναι εθισμένα στη μαριχουάνα ονομάζονται «stoner». Μην το μπερδεύετε με ένα πολύ ωραίο πράγμα ή μια δροσερή λέξη για να ορίσετε τον εαυτό σας, επειδή υπάρχουν πολλαπλές συνέπειες για την υγεία του να είσαι πετραδάκι. Μια νέα μελέτη υπογραμμίζει το γεγονός ότι η αυξημένη χρήση μαριχουάνας θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής και άλλων καρδιαγγειακών προβλημάτων στους ανθρώπους. Μπορεί επίσης να προκαλέσει εγκεφαλικό. Αυτή η μελέτη δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Addiction». Σύμφωνα με την έκθεσή της, οι ενήλικες που κάνουν κατάχρηση κάνναβης έχουν 60 τοις εκατό κίνδυνο να εμφανίσουν καρδιαγγειακά προβλήματα. 

Σχετικά με τη Μελέτη

Αυτή η έρευνα διεξήχθη με ανάλυση των δεδομένων για περισσότερα από οκτώ χρόνια. Περιλάμβανε σχεδόν 60.000 Καναδούς που ήταν εθισμένοι στη μαριχουάνα. Ανακάλυψαν ότι αυτοί οι άνθρωποι είχαν πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο καρδιακών προβλημάτων σε σύγκριση με τους μη εθισμένους. Και η αιτία μπορεί να ήταν αποκλειστικά ο εθισμός στη μαριχουάνα. Υπάρχει ένα μικρό ερευνητικό κενό στη μελέτη που δεν λέει περισσότερα για τις συνθήκες υγείας αυτών των ανθρώπων. Ωστόσο, η καθιερωμένη σχέση μεταξύ μαριχουάνας και καρδιακών παθήσεων είναι αρκετά πειστική και προφανής. Αυτή η έρευνα κατέληξε επίσης στο συμπέρασμα ότι η χρήση μαριχουάνας μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου και αυτός ο κίνδυνος μπορεί να είναι υψηλότερος για τους εθισμένους σε σύγκριση με άλλους ανθρώπους.

Τι κάνει η μαριχουάνα στην καρδιά μας;

Δείτε τι κάνει ο εθισμός στη μαριχουάνα στην υγεία της καρδιάς σας:

  • Κάνει την καρδιά να χτυπά πιο γρήγορα από το κανονικό
  • Ο ταχύτερος καρδιακός παλμός μπορεί να οδηγήσει σε υψηλή αρτηριακή πίεση
  • Η υψηλή αρτηριακή πίεση θα αυξήσει τελικά τον κίνδυνο εγκεφαλικού
  • Μπορεί επίσης να προκαλέσει καρδιακή προσβολή
  • Μπορεί να προκαλέσει πολλαπλές καρδιακές παθήσεις και προβλήματα

Σύμφωνα με αναφορές, ο κίνδυνος καρδιακής προσβολής από μαριχουάνα αυξήθηκε μόνο για άτομα που την κάπνιζαν αντί να χρησιμοποιούν άλλες μεθόδους όπως για παράδειγμα την κατάποσή της. Ο καπνός της μαριχουάνας είναι πολύ επικίνδυνος. Περιέχει επίσης τετραϋδροκανναβινόλη (THC) και άλλα κανναβινοειδή που φτάνουν στο σώμα και προκαλούν τεράστια βλάβη στους πνεύμονες καθώς και στο καρδιαγγειακό σύστημα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς το κάπνισμα επηρεάζει τον εγκέφαλο των εφήβων;

Κανναβιδιόλη (CBD) για το άγχος: Μπορεί να βοηθήσει;

Πρίγκιπας Χάρι: Η μαριχουάνα βοήθησε πραγματικά την ψυχική μου υγεία

Πώς το κάπνισμα αυξάνει τα ποσοστά του καρκίνου της ουροδόχου κύστης;

Η νομιμοποίηση της μαριχουάνας στις ΗΠΑ μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της κατανάλωσης αλκοόλ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μπορείτε να πίνετε κρασί κάθε μέρα;

Κρασί: Η απόφαση να πίνουμε κρασί κάθε μέρα θα πρέπει να λαμβάνεται με βάση προσωπικές εκτιμήσεις υγείας, τον τρόπο ζωής και τις ατομικές προτιμήσεις.

Τι πρέπει να προσέχετε όταν κάνετε σεξ σε δημόσιο χώρο;

Δημόσιος χώρος συνουσία: Η ενασχόληση με σεξουαλικές δραστηριότητες εκτός σπιτιού, συνοδεύεται από το δικό της σύνολο εκτιμήσεων για τη διασφάλιση της ασφάλειας, της ιδιωτικής ζωής και της συναινετικής συμμετοχής.

Ποιες προκλήσεις αντιμετωπίζουν τα παιδιά με αυτισμό στην εφηβεία;

ΔΑΦ: Στην πλοήγηση στον αυτισμό κατά την εφηβεία, μια συλλογική και διεπιστημονική προσέγγιση που περιλαμβάνει γονείς, εκπαιδευτικούς, επαγγελματίες υγείας και τον ίδιο τον έφηβο είναι ζωτικής σημασίας

Πώς μπορείτε να πείτε όχι στις υπερβολικές θερμίδες;

Διατροφή: Ενσωματώνοντας αυτές τις στρατηγικές στην καθημερινότητά σας, μπορείτε να αναπτύξετε μια θετική σχέση με το φαγητό, να κάνετε συνειδητές επιλογές και να πείτε όχι στις περιττές θερμίδες.

Τι μπορείτε να φάτε μετά από μία επέμβαση;

Επέμβαση: Η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη για την επισκευή και την ανάκτηση των ιστών. Συμπεριλάβετε άπαχες πηγές πρωτεΐνης στη διατροφή σας, όπως κοτόπουλο, γαλοπούλα, ψάρι, αυγά, τόφου και όσπρια.

Η κακή στοματική υγεία μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο διαβήτη

Στοματική υγεία: Η κακή στοματική υγεία μπορεί να οδηγήσει σε τερηδόνα και νόσο των ούλων. Ωστόσο, αναδυόμενες έρευνες έχουν δείξει ότι η μη φροντίδα της στοματικής σας υγιεινής συνδέεται με συστηματικά προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένου του αυξημένου κινδύνου διαβήτη.