Επιστημονικά Νέα

ΗΠΑ Έρευνα: Η νομιμοποίηση της μαριχουάνας στις πολιτείες μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της κατανάλωσης αλκοόλ

ΗΠΑ Έρευνα: Η νομιμοποίηση της μαριχουάνας στις πολιτείες μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της κατανάλωσης αλκοόλ

Οι ερευνητές διαπίστωσαν μια μέση αύξηση της χρήσης αλκοόλ κατά 0,9% στις πολιτείες κατά το έτος που ακολούθησε τη νομιμοποίηση της χρήσης μαριχουάνας για αναψυχή. Σημειώνουν ότι, παρά την αύξηση, δεν είδαν αύξηση της βαριάς ή της κραιπάλης κατανάλωσης αλκοόλ. Σημείωσαν επίσης ότι η αύξηση εντοπίστηκε μόνο σε νέους ηλικίας μεταξύ 18 και 24 ετών και ήταν πιο διαδεδομένη στους λευκούς άνδρες που δεν φοιτούσαν σε πανεπιστήμιο.

ΗΠΑ Έρευνα: Μια τριάδα ερευνητών, οι δύο από το Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ και ο άλλος από το Πανεπιστήμιο William Patterson, βρήκαν στοιχεία που δείχνουν ότι η κατανάλωση αλκοόλ αυξάνεται μεταξύ των νέων στις Ηνωμένες Πολιτείες όταν νομιμοποιείται η χρήση της μαριχουάνας. Στην εργασία τους που δημοσιεύθηκε στο JAMA Heath Forum, οι Vandana Macha, Coleman Drake και Rahi Abouk, περιγράφουν τη μελέτη δεδομένων στη βάση δεδομένων του Συστήματος Επιτήρησης Παραγόντων Κινδύνου Συμπεριφοράς (Behavioral Risk Factor Surveillance System). Την τελευταία δεκαετία, 20 πολιτείες των ΗΠΑ έχουν ανατρέψει τους νόμους που απαγορεύουν την ψυχαγωγική χρήση μαριχουάνας. Τέτοιες ανατροπές προέκυψαν εν μέρει καθώς οι υποστηρικτές επεσήμαναν ότι η νομιμοποίηση της μαριχουάνας θα μείωνε την ποσότητα αλκοόλ που καταναλώνουν οι άνθρωποι σε ολόκληρη τη χώρα.

Έχει αποδειχθεί ότι η ψυχαγωγική χρήση αλκοόλ είναι πιο προβληματική από τη χρήση μαριχουάνας – το αλκοόλ έχει περισσότερες αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία, για παράδειγμα, και οδηγεί επίσης σε πιο ανεπιθύμητες συμπεριφορές, όπως η συμμετοχή σε μια ευρεία ποικιλία εγκλημάτων, συμπεριλαμβανομένης της οδήγησης υπό την επήρεια μέθης. Αλλά αυτά τα επιχειρήματα μπορεί να ήταν λανθασμένα, καθώς οι ερευνητές με τη νέα αυτή προσπάθεια πραγματοποίησαν τη μεγαλύτερη αξιολόγηση που έχει γίνει ποτέ σχετικά με τις επιπτώσεις στην κατανάλωση αλκοόλ μετά τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας και κατέληξαν στο αντίθετο συμπέρασμα. Οι ερευνητές ανέλυσαν έρευνες που έλαβαν άνθρωποι όλων των ηλικιών για το Σύστημα Παρακολούθησης Παραγόντων Συμπεριφορικού Κινδύνου – ένα έργο που εκτελείται από το CDC των ΗΠΑ ως μέσο για να μάθουν περισσότερα για τους κινδύνους που αναλαμβάνουν οι άνθρωποι. Συνολικά, οι ερευνητές εξέτασαν στοιχεία για 4 εκατομμύρια ανθρώπους που ανέφεραν τη χρήση αλκοόλ ή/και μαριχουάνας τόσο πριν όσο και μετά τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας στην πολιτεία όπου ζούσαν.

FILE – A demonstrator waves a flag with marijuana leaves depicted on it during a protest calling for the legalization of marijuana, outside of the White House on April 2, 2016, in Washington. Voters in five states are deciding on Election Day whether to approve recreational marijuana. The proposals going before voters in Arkansas, Maryland, Missouri, North Dakota and South Dakota on Tuesday could signal a major shift toward legalization in even the most conservative parts of the country. (AP Photo/Jose Luis Magana, File)

Οι ερευνητές διαπίστωσαν μια μέση αύξηση της χρήσης αλκοόλ κατά 0,9% στις πολιτείες κατά το έτος που ακολούθησε τη νομιμοποίηση της χρήσης μαριχουάνας για αναψυχή. Σημειώνουν ότι, παρά την αύξηση, δεν είδαν αύξηση της βαριάς ή της κραιπάλης κατανάλωσης αλκοόλ. Σημείωσαν επίσης ότι η αύξηση εντοπίστηκε μόνο σε νέους ηλικίας μεταξύ 18 και 24 ετών και ήταν πιο διαδεδομένη στους λευκούς άνδρες που δεν φοιτούσαν σε πανεπιστήμιο. Οι ερευνητές σημειώνουν ότι τα ευρήματά τους συμφωνούν με τα αποτελέσματα που βρήκαν άλλες ομάδες, οι οποίες διαπίστωσαν ότι οι αριθμοί των πωλήσεων αλκοολούχων ποτών αυξάνονται ελαφρώς στις πολιτείες μετά τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το δικαστήριο του Μεξικό έκρινε ότι η απαγόρευση της μαριχουάνας είναι αντισυνταγματική

Ποια επαγγέλματα κάνουν συχνή χρήση κάνναβης (πίνακας)

Αυξημένος κίνδυνος θανάτου από υπέρταση για τους χρήστες μαριχουάνας

Οι χρήστες μαριχουάνας έχουν χαμηλή ροή αίματος προς τον εγκέφαλο

Η χρήση μαριχουάνας ξεπέρασε το κάπνισμα

ΗΠΑ: Δηλητηριάσεις από ιατρική μαριχουάνα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν παίρνετε υπερβολική βιταμίνη Β;

Υπερδοσολογία βιταμίνης Β: Το ανθρώπινο σώμα συχνά παρουσιάζει έλλειψη σε ορισμένα θρεπτικά συστατικά κατά τη διάρκεια των οποίων οι γιατροί μας συστήνουν να λαμβάνουμε κατάλληλες δόσεις συμπληρωμάτων. 

Έρευνα εξετάζει 700 τροφές φυτικής προέλευσης για να δει πόσο υγιεινές είναι πραγματικά

Αν ψάχνετε για μια επιλογή με χαμηλότερα κορεσμένα λιπαρά, οι εναλλακτικές ποικιλίες γάλακτος και γιαουρτιού αμύγδαλου, σόγιας, ρυζιού και βρώμης έχουν πολύ χαμηλότερη περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά από τις επιλογές καρύδας. Επιλέξτε εκείνα με λιγότερα από 3g ανά 100g.

Ανθρώπινο αντίσωμα που εξουδετερώνει το τοξικό δηλητήριο φιδιών

Δηλητήριο φίδια: Σε περιοχές όπως η Ινδία και η υποσαχάρια Αφρική, τα δαγκώματα φιδιών είναι πολύ συνηθισμένα και λόγω της έλλειψης αντιδότου, μπορεί επίσης να είναι θανατηφόρα σε πολύ αγροτικά χωριά και περιοχές όπου η επείγουσα ιατρική περίθαλψη είναι δύσκολη.