ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Ινδία- εκστρατεία εμβολιασμού: Φόβος και ελπίδα για την παρουσία του εμβολίου

Ινδία- εκστρατεία εμβολιασμού: Φόβος και ελπίδα για την παρουσία του εμβολίου

Ινδία- εκστρατεία εμβολιασμού: Φόβος και ελπίδα για την παρουσία του εμβολίου. Από τότε που το Ηνωμένο Βασίλειο έγινε η πρώτη χώρα στις 12 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους που ενέκρινε το εμβόλιο Pfizer-BioNTech Covid-19, οι άνθρωποι δίνουν προσοχή για ειδήσεις σχετικά με πιθανές παρενέργειες.

Η εμπιστοσύνη στα εμβόλια έλαβε μεγάλο πλήγμα όταν νωρίτερα αυτό το μήνα, έγινε γνωστό ότι μια νοσοκόμα στην Πορτογαλία πεθαίνει εντός 48 ωρών από τη λήψη του εμβολίου. Λίγο αργότερα, Βρετανίδα νοσοκόμα δήλωσε ότι είχε µολυνθεί µε κορωνοϊό ενώ περίμενε για τη 2η δόση του εμβολίου.  Με τα σύννεφα παραπληροφόρησης να αιωρούνται στον ορίζοντα του εμβολίου Covid-19, οι Ινδικές αρχές σπεύδουν ενάντια στο χρόνο για να ενισχύσουν την εμπιστοσύνη των ανθρώπων στα δύο εγκεκριμένα εμβόλια. Το Covishield (εμβόλιο Oxford University-AstraZeneca) έχει δείξει πάνω από 70% ασφάλεια, ανοσοποίηση και αποτελεσματικότητα στις δοκιμές του ΗΒ και συγκρίσιμη ασφάλεια σε μια μελέτη γεφύρωσης σε 1.600 Ινδούς.

Η άλλη εγκεκριμένη παρασκευάστρια εμβολίου στην Ινδία, ωστόσο, δεν έχει ολοκληρώσει ακόμη τις δοκιμές φάσης 3, προκαλώντας φόβους για την αποτελεσματικότητά του. Τα σχόλια της κορυφαίας ερευνήτριας Gagandeep Kang ότι δεν θα λάμβανε Covaxin έως ότου τα δεδομένα αποτελεσματικότητας ήταν διαθέσιμα έχουν οξύνει τους φόβους, αναγκάζοντας άλλους επιστήμονες να καλύψουν κενά πληροφόρησης. Ωστόσο, πλήθος εργαζομένων στον τομέα της υγείας και της πρώτης γραμμής, οι οποίοι συμμετείχαν σε δοκιμές Covaxin, εγγυώνται την ασφάλειά του. Έχουν προτρέψει τους ανθρώπους να αποφύγουν τους δισταγμούς.

 

Οι πρώτοι που θα λάβουν τα  εμβόλια κατά του κορωνοϊού, οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας και της πρώτης γραμμής θα είναι απαραίτητοι για την επιτυχία της ινδικής προσπάθειας για το εμβόλιο, την οποία ο πρωθυπουργός Narendra Modi έχει ονομάσει “τη μεγαλύτερη ώθηση στον κόσμο”. Η κυβέρνηση προσπαθεί να καταγράψει τις μαρτυρίες των δικαιούχων στο πλαίσιο της Επικοινωνιακής Στρατηγικής Εμβολίου Covid-19 που προετοιμάστηκε από το υπουργείο Υγείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Η Ινδία θα προμηθεύσει 300 χιλιάδες εργαζόμενους για υγειονομική περίθαλψη σε εννέα χώρες

Η Ινδία εγκρίνει και δεύτερο εμβόλιο

Εγκρίθηκε το εμβόλιο της ΑstraZeneca στην Ινδία

Στην Ινδία εντοπίστηκαν έξι νέες περιπτώσεις μεταλλαγμένου κορωνοϊού

Πως θα λειάνετε τις "γωνίες" της προσωπικότητάς σας

Δεν είμαστε ανώτεροι ή κατώτεροι από όσους συναντάμε στον δρόμο μας, πιο μορφωμένοι ή πιο έξυπνοι, πιο επιτυχημένοι ή πιο πλούσιοι. Είμαστε ψυχές που περιπλανώνται, πνεύματα που εξελίσσονται και καρδιές που γυρεύουν αγάπη, αποδοχή και συγχώρεση.

Blue Monday 2021: Σήμερα η πιο μελαγχολική μέρα του χρόνου

Blue Monday 2021: Η Δευτέρα 18 Ιανουαρίου θεωρείται παγκοσμίως η πιο καταθλιπτική μέρα του χρόνου, η γνωστή Blue Monday, ωστόσο μην ξεχνάμε, ότι για τη χώρα μας η Blue Monday συμπίπτει με μια σημαντική νίκη απέναντι στην πανδημία του κορωνοϊού, καθώς άνοιξε σήμερα 18 Ιανουαρίου το λιανεμπόριο.   

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει μόνο για σεξ και πώς να το αντιμετωπίσεις

Όταν σε θέλει μόνο για σεξ: Αναγνώριση και πρακτική αντιμετώπιση. Είναι τόσο υπέροχο να γνωρίζεις κάποιον, όπου υπάρχει η χημεία. Νιώθεις τον ενθουσιασμό μιας "σύνδεσης αγάπης". Η ενδιαφέρουσα συζήτηση και παρόμοιες αξίες που μοιράζεστε μαζί τους - σας δίνουν λόγους να πιστεύετε: αυτό είναι ένα άτομο που θα σας άρεσε να γνωρίσετε για μια πιθανή σχέση.

Η ψύχωση ως συνέπεια της πανδημίας

Μπορεί ο κορωνοϊός να προκαλέσει ψύχωση: Ό,τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα. Ο ξηρός βήχας, ο πυρετός, η κόπωση και η δύσπνοια δεν είναι τα μόνα συμπτώματα του κορωνοϊού που πρέπει να αναζητήσετε. Υπάρχουν τώρα αυξανόμενες ανησυχίες για το πώς η ασθένεια μπορεί να επηρεάσει την ψυχική υγεία μετά από γιατρούς από όλο τον κόσμο που ανέφεραν επεισόδια ψύχωσης σε άτομα με COVID- 19.

2εκ. θάνατοι αποδίδονται στην πανδημία του νέου κορωνοϊού

Θάνατοι από τον κορωνοϊό: 2 εκ. άνθρωποι πέθαναν παγκοσμίως. σύμφωνα με το Κέντρο Πόρων του Johns Hopkins. Ο νέος κορωνοϊός έχει προκαλέσει την πιο θανατηφόρα επιδημία από την εμφάνιση του HIV/AIDS πριν από 40 χρόνια, και την πιο θανατηφόρα αναπνευστική πανδημία ενός αιώνα.

Πώς μια αγκαλιά πριν το γεύμα βοηθάει στην απώλεια βάρους

Για την παραγωγή ωκυτοκίνης βοηθούν ιδιαίτερα οι σεξουαλικές επαφές ή ο αυνανισμός. Τα χάδια είναι εξίσου αποτελεσματικά. Είναι εντυπωσιακό το πώς κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης, η ωκυτοκίνη απελευθερώνεται με τρομερή ταχύτητα – σαν να πατιέται κάποιο κουμπί! - φέρνοντας άμεσα τα ευεργετικά της αποτελέσματα.