ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Ινδία covid-19: Έξι νέες περιπτώσεις μεταλλαγμένου ιού εντοπίστηκαν [pic,vid]

Ινδία covid-19: Έξι νέες περιπτώσεις μεταλλαγμένου ιού εντοπίστηκαν [pic,vid]

Ινδία covid-19: Έξι νέες περιπτώσεις μεταλλαγμένου ιού εντοπίστηκαν Οι ινδικές υγειονομικές αρχές αναφέρουν ότι βρήκαν 6 άτομα που επέστρεψαν από τη Βρετανία τις τελευταίες εβδομάδες θετικά sτο νέο, πιο μολυσματικό στέλεχος του κορωνοϊού, εξαιτίας του οποίου  έχει προκληθεί κύμα πανικού και κλείσιμο των συνόρων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Οι 6 ασθενείς έχουν απομονωθεί, ανέφερε το υπουργείο Υγείας της Ινδίας σε δήλωσή του. “Οι στενές επαφές τους έχουν τεθεί και αυτές σε καραντίνα”, ανέφερε η δήλωση. Με περισσότερα από 10 εκατομμύρια κρούσματα, η Ινδία είναι η δεύτερη χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από τον ιό μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες. Περίπου 150.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο δεύτερο δημοφιλέστερο έθνος του κόσμου. 16,432 νέες περιπτώσεις καταγράφηκαν μέσα σε μία ημέρα.

Η Ινδία έχει αναστείλει όλες τις πτήσεις από τη Βρετανία μέχρι το τέλος του μήνα αλλά περίπου 33.000 επιβάτες είχαν πραγματοποιήσει πτήσεις από τα τέλη Νοεμβρίου, προτού τεθεί σε εφαρμογή η απαγόρευση, ανέφερε το υπουργείο. Από αυτές τις αφίξεις, 114 άτομα βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό και τα δείγματά τους ελέγχονταν για τη νέα παραλλαγή, η οποία έχει εντοπιστεί σε μέρη της Ευρώπης και της Ασίας, ανέφερε το υπουργείο.

Οι υγειονομικές αρχές αναμένουν να ξεκινήσουν εκστρατεία εμβολιασμού για περίπου 300 εκατομμύρια ανθρώπους στις αρχές του επόμενου μήνα. Η Ινδία είναι πιθανό να εγκρίνει το εμβόλιο που αναπτύσσεται από την AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης για χρήση σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Ο Κεντρικός Οργανισμός Ελέγχου Φαρμάκων της Ινδίας (CDSCO) εξέτασε για πρώτη φορά τις 3 αιτήσεις στις 9 Δεκεμβρίου και αναζήτησε πληροφορίες από όλες τις εταιρείες, συμπεριλαμβανομένου του Ινστιτούτου Ορού της Ινδίας (SII).

Η Ινδία, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής εμβολίων στον κόσμο, θα ξεκινήσει τον εμβολιασμό των πολιτών του τον επόμενο μήνα και εξετάζει επίσης αιτήσεις χορήγησης άδειας για χρήση σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης για εμβόλια από την Pfizer και την τοπική εταιρεία Bharat Biotech.

Έξι νέες περιπτώσεις εντοπίστηκαν στην  Ινδία 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Η Γαλλία επιβεβαιώνει την πρώτη περίπτωση νέας μετάλλαξης

Στη Νιγηρία εντοπίστηκε νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού

Απαγόρευση ταξιδιών από Αφρική προς Βρετανία λόγω μετάλλαξης ιού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

10 σημάδια για να αναγνωρίσεις του τοξικούς ανθρώπους γύρω σου

Τοξικοί Άνθρωποι: Πρόκειται για ανθρώπους που εκδηλώνουν την τάση να δυσαρεστούν και να απογοητεύουν με τη συμπεριφορά τους, τους άλλους, με αποτέλεσμα να μη λειτουργούν μέσα σε σχέσεις και να προκαλούν συναισθηματική ή ψυχολογική φθορά σε όσους τους έχουν στη ζωή τους.

Σκεφτείτε το δύο φορές πριν τρέξετε να ξεπλύνετε το δέρμα σας από το θαλασσινό αλάτι

Μπορεί το αλάτι από το νερό της θάλασσας να σας ενοχλεί, αλλά δεν φαίνεται πως συμφωνούν ούτε οι σύγχρονοι επιστήμονες, ούτε και ο Ιπποκράτης που πρώτος αναφέρθηκε στις ευεργετικές ιδιότητες του θαλασσινού νερού.

Τρία καταπληκτικά tips για μία low carb διατροφή

Διατροφή υδατάνθρακες: Οι δίαιτες με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες περιορίζουν τον αριθμό των υδατανθράκων που τρώει ένα άτομο. Έτσι, αντί για υδατάνθρακες, οι άνθρωποι επικεντρώνονται στην κατανάλωση πρωτεϊνών, υγιεινών λιπών και λαχανικών.

Τα παιδιά και οι νέοι εν πρέπει να παραλείπουν τις ιατρικές εξετάσεις ρουτίνας, προειδοποιούν οι γιατροί.

Οι εξετάσεις μαστογράφου και Παπανικολάου είναι σημαντικές σε νεαρή ηλικία. Οι ανεπάρκειες στο σώμα όπως η βιταμίνη Β12 και D και το ασβέστιο πρέπει να αξιολογηθούν για να αποφευχθούν μακροπρόθεσμα ζητήματα όπως αρθρίτιδα, άνοια, μειωμένη συγκέντρωση και μνήμη.

Διάλογος με τον ιδιωτικό τομέα φαρμάκου για τη φροντίδα του διαβήτη και άλλων μη μεταδοτικών νοσημάτων

Η βελτίωση της πρόσβασης σε φάρμακα και προϊόντα τεχνολογίας υγείας για τη διάγνωση, τη διαχείριση και τη θεραπεία του διαβήτη είναι πολύπλευρη και αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης πρόκλησης της εξασφάλισης πρόσβασης στην υγειονομική περίθαλψη.

Μάθετε πώς να διαχειρίζεστε τα σκαμπανεβάσματα στην καμπύλη της σεξουαλικής επιθυμίας

Σεξ: Γνωρίζετε την περίοδο που λέμε «μήνα του μέλιτος» σε μία σχέση; Είναι αυτή η εκστατική, τρελά ερωτική περίοδος μιας καινούργιας σχέσης, που το μόνο που θέλετε να κάνετε είναι να σκίζετε τα ρούχα του άλλου και να κάνετε έρωτα 24/7;