Πολιτική Φαρμάκoυ

Κορωνοϊός Εμβόλιο: Έγκριση σε εμβόλιο τοπικής εταιρίας από Ινδία

Κορωνοϊός Εμβόλιο: Έγκριση σε εμβόλιο τοπικής εταιρίας από Ινδία

Κορωνοϊός Εμβόλιο: Η Ινδία έχει εγκρίνει επισήμως την επείγουσα χρήση δύο εμβολίων κορωνοϊού καθώς προετοιμάζεται για μία από τις μεγαλύτερες μονάδες εμβολιασμού στον κόσμο.

Η ρυθμιστική αρχή για τα φάρμακα έδωσε το πράσινο φως στα εμβόλια που αναπτύχθηκαν από την AstraZeneca με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και την τοπική εταιρεία Bharat Biotech. Ο πρωθυπουργός Νάρεντα Μόντι το χαρακτήρισε “αποφασιστικό σημείο καμπής”.

Η Ινδία σκοπεύει να εμβολιάσει περίπου 300 εκατομμύρια άτομα σε λίστα προτεραιότητας φέτος. Έχει καταγράψει τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων στον κόσμο, με περισσότερα από 10,3 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα περιστατικά μέχρι σήμερα. Σχεδόν 150.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει. Το Σάββατο η Ινδία πραγματοποίησε ασκήσεις σε εθνικό επίπεδο για να προετοιμάσει περισσότερους από 90.000 εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης για τη χορήγηση εμβολίων σε ολόκληρη τη χώρα, με πληθυσμό 1,3 δισεκατομμυρίων ανθρώπων.

Ο Γενικός Ελεγκτής Ναρκωτικών της Ινδίας δήλωσε ότι και οι δύο κατασκευαστές είχαν υποβάλει δεδομένα που δείχνουν ότι τα εμβόλια τους ήταν ασφαλή στη χρήση. Το εμβόλιο Oxford / AstraZeneca παράγεται τοπικά από το Serum Institute of India, τον μεγαλύτερο κατασκευαστή εμβολίων στον κόσμο. Λέει ότι παράγει περισσότερες από 50 εκατομμύρια δόσεις το μήνα. Ο Adar Poonawalla, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, δήλωσε το Νοέμβριο ότι σκοπεύει να αυξήσει την παραγωγή σε 100 εκατομμύρια δόσεις το μήνα μετά την έγκριση των κανονιστικών ρυθμίσεων.

Το εμβόλιο, το οποίο είναι γνωστό ως Covishield στην Ινδία, χορηγείται σε δύο δόσεις μεταξύ 4 και 12 εβδομάδων. Μπορεί να αποθηκευτεί με ασφάλεια σε θερμοκρασίες 2C έως 8C, περίπου το ίδιο με ένα οικιακό ψυγείο και μπορεί να παραδοθεί σε υπάρχουσες δομές υγειονομικής περίθαλψης, όπως χειρουργικές επεμβάσεις γιατρών. Αυτό διευκολύνει τη διανομή από ορισμένα από τα άλλα εμβόλια. Το εμβόλιο που αναπτύχθηκε από την Pfizer / BioNTech – το οποίο χρησιμοποιείται επί του παρόντος σε πολλές χώρες – πρέπει να αποθηκευτεί στους -70C και μπορεί να μετακινηθεί μόνο για περιορισμένο αριθμό φορών – μια ιδιαίτερη πρόκληση στην Ινδία, όπου οι θερμοκρασίες του καλοκαιριού μπορούν να φτάσουν τους 50C.

Η Ινδία, η οποία παράγει περίπου το 60% των εμβολίων παγκοσμίως, σχεδιάζει να εμβολιάσει περίπου 300 εκατομμύρια ανθρώπους έως τον Ιούλιο του 2021. Θα δώσει προτεραιότητα στους εργαζομένους στον τομέα της υγείας, στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και σε εκείνους που είναι κλινικά ευάλωτοι λόγω ηλικίας ή προϋπάρχουσας κατάστασης. Το υπάρχον πρόγραμμα εμβολιασμού της Ινδίας φθάνει ήδη περίπου 55 εκατομμύρια ανθρώπους ετησίως, χορηγώντας 390 εκατομμύρια δωρεάν εμβόλια κατά δώδεκα ασθενειών. Αποθηκεύει και παρακολουθεί τα εμβόλια μέσω ενός καλά ρυθμισμένου ηλεκτρονικού συστήματος.

Η Pfizer, της οποίας το εμβόλιο έχει ήδη εγκριθεί για χρήση σε χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, των ΗΠΑ και της ΕΕ, ζητά επίσης άδεια έκτακτης ανάγκης στην Ινδία. Συνολικά, περίπου 30 υποψήφια εμβόλια αναπτύσσονται στην Ινδία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Σε δηλώσεις για τις καθυστερήσεις στους εμβολιασμούς προέβη η Ελληνίδα Επίτροπος Υγείας της ΕΕ

Μάριος Θεμιστοκλέους Υπουργείο Υγείας: Οι εμβολιασμοί συνεχίζονται κανονικά χωρίς διακοπή

Αυτά είναι τα θέματα υγείας που πρέπει να αντιμετωπίσουμε το 2021

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πειραματικό φάρμακο της Merck που θα μπορούσε να μείνει στην ιστορία ως το πρώτο από του στόματος αντιικό φάρμακο για τη θεραπεία της covid

Φαρμακευτική Merck:Η αμερικανική κυβέρνηση δεσμεύτηκε να αγοράσει αρκετά χάπια για τη θεραπεία 1,7 εκατομμυρίων ανθρώπων, υποθέτοντας ότι ο FDA εγκρίνει το φάρμακο. Εν αναμονή της ομοσπονδιακής έγκρισης, η Merck αναμένει να παράγει 10 εκατομμύρια δόσεις θεραπείας έως το τέλος του 2021. Έχει επίσης συμβάσεις με κυβερνήσεις παγκοσμίως.

Τρεις μεγάλες ομάδες φαρμάκων για την θεραπεία της σκλήρυνσης κατά πλάκας

Σκλήρυνση κατά πλάκας θεραπεία: Η Σκλήρυνση κατά πλάκας Σκλήρυνση κατά πλάκας (ΣΚΠ) είναι η πιο συχνή αυτοάνοση νόσος του κεντρικού νευρικού συστήματος και υπολογίζεται οτι σε όλο τον κόσμο πάσχουν περίπου 2.8 εκατομμύρια άτομα, με το 1 εκατομμύριο  να ζει στις Η.Π.Α.

Νέοι κλειστοί προϋπολογισμοί σε φάρμακα

Κλειστός προϋπολογισμός φαρμάκων: Σας παρουσιάζουμε τα φάρμακα που θεσπίστηκε κλειστός προϋπολογισμός και τα οποία θα διατεθούν στα νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Ο Θάνος Πλεύρης αναφέρθηκε στο πότε θα ξεκινήσει η θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα στην Ελλάδα

Θάνος Πλεύρης Μονοκλωνικά: Ο Υπουργός Υγείας αναφέρθηκε σε πρόσφατα σχόλια εκ μέρους της αντιπολίτευσης, εξηγώντας πού βρισκόμαστε σε σχέση με τη θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα στην Ελλάδα.

Έγκριση FDA για χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου Pfizer-BioNTech στους άνω των 65 κι ευπαθείς

FDA τρίτη δόση: Ο FDA ενέκρινε χθες τη χορήγηση ενισχυτικής δόσης του εμβολίου έναντι της νόσου COVID-19 της Pfizer-BioNTech σε άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω και σε νεότερα άτομα υψηλού κινδύνου.

Νέες Οδηγίες για θεραπεία ασθενών με χρόνια καρδιακή ανεπάρκεια

Bayer: Νέες Οδηγίες της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας συμπεριλαμβάνουν την αγωγή με βερισιγουάτη της Bayer για ασθενείς με χρόνια συμπτωματική καρδιακή ανεπάρκεια και μειωμένο κλάσμα εξώθησης.