Πολιτική Φαρμάκoυ

Κορωνοϊός Εμβόλιο: Έγκριση σε εμβόλιο τοπικής εταιρίας από Ινδία

Κορωνοϊός Εμβόλιο: Έγκριση σε εμβόλιο τοπικής εταιρίας από Ινδία

Κορωνοϊός Εμβόλιο: Η Ινδία έχει εγκρίνει επισήμως την επείγουσα χρήση δύο εμβολίων κορωνοϊού καθώς προετοιμάζεται για μία από τις μεγαλύτερες μονάδες εμβολιασμού στον κόσμο.

Η ρυθμιστική αρχή για τα φάρμακα έδωσε το πράσινο φως στα εμβόλια που αναπτύχθηκαν από την AstraZeneca με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και την τοπική εταιρεία Bharat Biotech. Ο πρωθυπουργός Νάρεντα Μόντι το χαρακτήρισε “αποφασιστικό σημείο καμπής”.

Η Ινδία σκοπεύει να εμβολιάσει περίπου 300 εκατομμύρια άτομα σε λίστα προτεραιότητας φέτος. Έχει καταγράψει τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων στον κόσμο, με περισσότερα από 10,3 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα περιστατικά μέχρι σήμερα. Σχεδόν 150.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει. Το Σάββατο η Ινδία πραγματοποίησε ασκήσεις σε εθνικό επίπεδο για να προετοιμάσει περισσότερους από 90.000 εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης για τη χορήγηση εμβολίων σε ολόκληρη τη χώρα, με πληθυσμό 1,3 δισεκατομμυρίων ανθρώπων.

Ο Γενικός Ελεγκτής Ναρκωτικών της Ινδίας δήλωσε ότι και οι δύο κατασκευαστές είχαν υποβάλει δεδομένα που δείχνουν ότι τα εμβόλια τους ήταν ασφαλή στη χρήση. Το εμβόλιο Oxford / AstraZeneca παράγεται τοπικά από το Serum Institute of India, τον μεγαλύτερο κατασκευαστή εμβολίων στον κόσμο. Λέει ότι παράγει περισσότερες από 50 εκατομμύρια δόσεις το μήνα. Ο Adar Poonawalla, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, δήλωσε το Νοέμβριο ότι σκοπεύει να αυξήσει την παραγωγή σε 100 εκατομμύρια δόσεις το μήνα μετά την έγκριση των κανονιστικών ρυθμίσεων.

Το εμβόλιο, το οποίο είναι γνωστό ως Covishield στην Ινδία, χορηγείται σε δύο δόσεις μεταξύ 4 και 12 εβδομάδων. Μπορεί να αποθηκευτεί με ασφάλεια σε θερμοκρασίες 2C έως 8C, περίπου το ίδιο με ένα οικιακό ψυγείο και μπορεί να παραδοθεί σε υπάρχουσες δομές υγειονομικής περίθαλψης, όπως χειρουργικές επεμβάσεις γιατρών. Αυτό διευκολύνει τη διανομή από ορισμένα από τα άλλα εμβόλια. Το εμβόλιο που αναπτύχθηκε από την Pfizer / BioNTech – το οποίο χρησιμοποιείται επί του παρόντος σε πολλές χώρες – πρέπει να αποθηκευτεί στους -70C και μπορεί να μετακινηθεί μόνο για περιορισμένο αριθμό φορών – μια ιδιαίτερη πρόκληση στην Ινδία, όπου οι θερμοκρασίες του καλοκαιριού μπορούν να φτάσουν τους 50C.

Η Ινδία, η οποία παράγει περίπου το 60% των εμβολίων παγκοσμίως, σχεδιάζει να εμβολιάσει περίπου 300 εκατομμύρια ανθρώπους έως τον Ιούλιο του 2021. Θα δώσει προτεραιότητα στους εργαζομένους στον τομέα της υγείας, στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και σε εκείνους που είναι κλινικά ευάλωτοι λόγω ηλικίας ή προϋπάρχουσας κατάστασης. Το υπάρχον πρόγραμμα εμβολιασμού της Ινδίας φθάνει ήδη περίπου 55 εκατομμύρια ανθρώπους ετησίως, χορηγώντας 390 εκατομμύρια δωρεάν εμβόλια κατά δώδεκα ασθενειών. Αποθηκεύει και παρακολουθεί τα εμβόλια μέσω ενός καλά ρυθμισμένου ηλεκτρονικού συστήματος.

Η Pfizer, της οποίας το εμβόλιο έχει ήδη εγκριθεί για χρήση σε χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, των ΗΠΑ και της ΕΕ, ζητά επίσης άδεια έκτακτης ανάγκης στην Ινδία. Συνολικά, περίπου 30 υποψήφια εμβόλια αναπτύσσονται στην Ινδία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Σε δηλώσεις για τις καθυστερήσεις στους εμβολιασμούς προέβη η Ελληνίδα Επίτροπος Υγείας της ΕΕ

Μάριος Θεμιστοκλέους Υπουργείο Υγείας: Οι εμβολιασμοί συνεχίζονται κανονικά χωρίς διακοπή

Αυτά είναι τα θέματα υγείας που πρέπει να αντιμετωπίσουμε το 2021

Νέες εξελίξεις για τη θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα για τον κορωνοϊό

Κορωνοϊός: Καθώς ο ιός SARS-CoV-2 συνεχίζει να διασπείρεται ραγδαία σε παγκόσμια κλίμακα, τα μονοκλωνικά αντισώματα μελετώνται εκτενέστερα ως πιθανή θεραπευτική στρατηγική έναντι της νόσου COVID-19.

Η Ρωσία θα αιτηθεί να καταχωρηθεί το εμβόλιο Sputnik V στην ΕΕ

Ρωσία: Στον επίσημο λογαριασμό προώθησης του ρωσικού εμβολίου στο Twitter αναφέρεται ότι η ρωσική ομάδα και ομάδα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων είχαν χθες συνάντηση αξιολόγησης του ρωσικού εμβολίου και ότι η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή θα λάβει απόφαση για την έγκριση του με βάση τις αξιολογήσεις.

Νέα έρευνα δίνει περισσότερες επιλογές θεραπείας στους διαβητικούς

Διαβήτης: Για πρώτη φορά, οι επιστήμονες έχουν καταλήξει σε μια ακριβή εξήγηση σχετικά με την αιτία που η γλουλισίνη -ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται συνήθως για τη θεραπεία του διαβήτη- δρα πιο γρήγορα από την ινσουλίνη.

Νέες προτάσεις για τη βελτίωση της εφοδιαστικής αλυσίδας στο COVID-19

Από την αποθήκευση στο απόθεμα και την πρόβλεψη καυτών σημείων για παράδοση και αποθήκευση αποθήκης έως την εξωτερική ανάθεση εφοδιαστικής τρίτων όταν είναι απαραίτητο, πρέπει να βελτιστοποιήσετε την εκπλήρωση της παραγγελίας σας."

Pfizer: Περιορισμός στις καθυστερήσεις του εμβολίου εντός μίας εβδομάδας

Pfizer: «Οι Pfizer και BioNTech ανέπτυξαν ένα σχέδιο που θα επιτρέψει να αυξήσουμε τις ικανότητες κατασκευής στην Ευρώπη και να παράσχουμε πολλές περισσότερες δόσεις στο δεύτερο τρίμηνο», ανακοίνωσαν οι δύο εταιρείες, σε ένα κοινό ανακοινωθέν.