Πολιτική Υγείας

Κορωνοϊός Πανδημία: Η Ινδία επανδρώνει τρίτες χώρες με εργαζομένους υγείας

Κορωνοϊός Πανδημία: Η Ινδία επανδρώνει τρίτες χώρες με εργαζομένους υγείας

Κορωνοϊός Πανδημία: Η ζήτηση είναι υψηλότερη για νοσηλευτές, κοινοτικούς λειτουργούς υγείας και επαγγελματίες υγείας στην Αυστραλία, τον Καναδά, τη Γερμανία, την Ιαπωνία, τη Σουηδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, την Ελβετία και τη Νέα Ζηλανδία.

Η Ινδία ετοιμάζεται να προμηθεύσει περίπου 0,3 εκατομμύρια εργαζομένους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης που χρειάζονται σε εννέα χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γερμανίας και του Καναδά, έως το 2022 για να τους βοηθήσει να προετοιμαστούν καλύτερα για οποιαδήποτε μελλοντική πανδημία.

Η ζήτηση είναι υψηλότερη για νοσηλευτές, κοινοτικούς λειτουργούς υγείας και επαγγελματίες υγείας στην Αυστραλία, τον Καναδά, τη Γερμανία, την Ιαπωνία, τη Σουηδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, την Ελβετία και τη Νέα Ζηλανδία. Η ινδική κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένου του Υπουργείου Ανάπτυξης Δεξιοτήτων και Επιχειρήσεων (MSDE), βρίσκεται σε συνομιλία με τους ομολόγους του σε αυτές τις χώρες για να αξιολογήσει τις συγκεκριμένες απαιτήσεις τους και να δημιουργήσει ρόλους εργασίας ανάλογα με τις ανάγκες τους για ένα εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό.

Περισσότερες χώρες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στη Μέση Ανατολή, προστίθενται στον κατάλογο καθώς αυξάνουν επίσης τη ζήτηση για εργαζομένους στον τομέα της υγείας από τότε που ξέσπασε η πανδημία, ενισχύοντας το όραμα της Ινδίας να γίνει η πρωτεύουσα δεξιοτήτων του κόσμου. Σε αυτά περιλαμβάνονται το Κατάρ, το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας και η Σιγκαπούρη.

«Ακολουθεί μια κεντρική προσέγγιση όσον αφορά την πραγματική ζήτηση της αγοράς, τη διαθεσιμότητα και την προσβασιμότητα για την ινδική αγορά», πρόσθεσε ο αξιωματούχος. Η άσκηση που βρίσκεται σε λειτουργία τους τελευταίους εννέα μήνες ξεκίνησε μετά το υπουργείο ανάπτυξης δεξιοτήτων και επιχειρηματικότητας που πραγματοποίησε χαρτογράφηση χάσματος δεξιοτήτων σε διάφορες χώρες για επαγγελματίες του τομέα της υγείας.

Η κυβέρνηση αξιολογεί ταυτόχρονα τους κανόνες ακινητοποίησης όλων αυτών των χωρών για να κατανοήσει τις πολυπλοκότητες και πώς μπορεί να απλοποιηθούν για να διευκολυνθεί η μετακίνηση εργαζομένων από την Ινδία. Η Ινδία σύντομα θα συγκροτήσει μια κοινή ομάδα εργασίας με αυτά τα έθνη για να καταρτίσει έναν χάρτη πορείας για τη συνεργασία για την κυκλοφορία των εργαζομένων.

Αυτό θα ακολουθηθεί από την υπογραφή συμφωνιών με αυτές τις χώρες που θα ορίζουν σαφώς τους όρους επαφής για αυτούς τους εργαζόμενους, τους ρόλους εργασίας που χρειάζονται και άλλες τεχνικές ακινητοποίησης για να διασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση των εργαζομένων από την Ινδία σε αυτούς τους συγκεκριμένους προορισμούς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς προσδιορίζουν τα μέτρα αποφυγής μιας νέας πανδημίας οι επιστήμονες

Η Ινδία εγκρίνει και δεύτερο εμβόλιο

Ένας στους τρεις ασθενείς που αναρρώνουν από COVID παρουσιάζουν ψυχολογικά προβλήματα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Έρχονται αυστηρότερα  lockdown και  απαγόρευση αναγκαίων  ταξιδιών

Αυστηρότερα  lockdown αλλά και απαγόρευση  στα αναγκαία ταξίδια καθώς και επίσπευση της  παροχής εμβολίων αλλά και μια κοινή προσέγγιση της ΕΕ  για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού , προτείνουν και ζητούν τα μελών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σχετικά με την COVID-19 και την υγεία.

Ο ναυτικός εφιάλτης της μετάδοσης με αερολύματα του SARS-CoV-2 στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess

"Είναι σημαντικό να παρατηρήσουμε ότι όταν χρησιμοποιούμε τις βέλτιστες εκτιμήσεις μας για τις εισόδους μοντέλου, που υπολογίζονται από το έγγραφο PNAS σε άλλα περιβάλλοντα, όπως οι σχολικές αίθουσες, η συμβολή της μετάδοσης του φομίτη είναι περίπου 5 τοις εκατό. Αυτή η συνεισφορά είναι χαμηλή, αλλά δεν είναι μηδενική. Επομένως, δεν συνιστούμε στους ανθρώπους να σταματήσουν να πλένουν τα χέρια τους."

Χαρδαλιάς: Παράταση lockdown στην Αττική μέχρι 8 Μαρτίου

Χαρδαλιάς: Την παράταση του lockdown μέχρι τις 8 Μαρτίου για την Αττική και άλλες 5 περιοχές ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, όπως αναμένονταν λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου που εξακολουθεί να παρατηρείται στη χώρα.

Μαγιορκίνης: Αναμένουμε μικρή αύξηση στις ΜΕΘ και στους θανάτους την επόμενη εβδομάδα

Μαγιορκίνης: Με βάση την αύξηση των εισαγωγών αναμένουμε μια μικρή αύξηση ασθενών στις ΜΕΘ αλλά και στους θανάτους, τόνισε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης όσον αφορά την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα, στη σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας αναφέροντας πως παρατηρήθηκε αύξηση της τάξης του 40% σε διαγνώσεις σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Παπαευαγγέλου: Περιμέναμε ταχύτερη επιπέδωση της καμπύλης αλλά δε συνέβη

Παπαευαγγέλου: Προβληματισμένη για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας εμφανίστηκε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, προειδοποιώντας για μικρή αύξηση θυμάτων τις επόμενες εβδομάδες, καθώς τα περιοριστικά μέτρα έως στιγμής δεν έφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Η ξαφνική ανατροπή στην τακτική εμβολιασμών "ανοίγει" τα εστιατόρια στη Βουλγαρία

Ο Μπορίσοφ, ο οποίος καυχάται για «μια τέλεια οργάνωση» των εμβολιασμών, βλέπει στην πρόσφατη συρροή ένα επιχείρημα για τη χαλάρωση των περιορισμών, οι οποίοι ήταν ήδη «οι λιγότερο αυστηροί στην Ευρώπη», παρά την αύξηση των μολύνσεων αυτές τις τελευταίες εβδομάδες.