Επιστημονικά Νέα

Θερμοκρασία σώμα κορωνοϊός: ο πυρετός και η πανδημία

Θερμοκρασία σώμα κορωνοϊός: ο πυρετός και η πανδημία

Τα δεδομένα που σχετίζονται με τη μείωση της θερμοκρασίας του σώματος προέρχονται από ενήλικες υγείας και η ανάλυση έχει πραγματοποιηθεί από ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια

Θερμοκρασία σώμα κορωνοϊός: Για σχεδόν 200 χρόνια, η «φυσιολογική» θερμοκρασία του ανθρώπινου σώματος έχει καθοριστεί ως 37,0 βαθμούς Κελσίου (ή 98,6 βαθμοί Φαρενάιτ για όσους συνδέονται με τις ιδιαιτερότητες αυτής της κλίμακας θερμοκρασίας). Η σημασία αυτού του «κανόνα» και της επικαιρότητας σε σχέση με την πανδημία του κορωνοϊού, χρησιμοποιείται με αυτό το σημείο εκκίνησης για τη μέτρηση πυρετών (και, αντίθετα, καταστάσεων όπως η υποθερμία).

Αυτό που φαίνεται να συμβαίνει είναι ότι οι χαμηλότερες θερμοκρασίες σώματος αναφέρονται με συνέπεια σε υγιείς ενήλικες. Επιπλέον, όπου οι 37,0 βαθμοί Κελσίου φαίνεται να είναι ο κανόνας τα τελευταία 180 χρόνια, τα τελευταία 20 χρόνια περίπου, η μέση θερμοκρασία σώματος μειώθηκε. Γενικά αυτό σχετίζεται με δεδομένα που συγκεντρώνονται από το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ, αν και πιο πρόσφατες ιατρικές πληροφορίες σηματοδοτούν τον ίδιο τύπο μείωσης μεταξύ του Tsimane (επίσης γνωστού ως Chimane, οι οποίοι είναι αυτόχθονες πληθυσμοί που κατοικούν στους Βολιβιανούς στο Amazon).

Όσον αφορά τα νέα δεδομένα , σύμφωνα με 35.000 ενήλικες στο Ηνωμένο Βασίλειο, η μέση θερμοκρασία σώματος είναι τώρα χαμηλότερη στους 36,6 βαθμούς Κελσίου (ή 97,9 ° F). Με βάση τα δεδομένα των ΗΠΑ, η πτώση είναι ακόμη πιο έντονη, στους 36,4 βαθμούς Κελσίου (ισοδύναμη με 97,5 ° F).

Ωστόσο, τα δεδομένα που σχετίζονται με τον πληθυσμό Tsiamne επέτρεψαν στους ερευνητές να παρακολουθούν σταδιακά την πτώση της θερμοκρασίας, καθώς ένα έργο έχει λάβει μια σειρά θερμοκρασιών κάθε χρόνο (κατά τη διάρκεια δέκα ετών). Αυτά τα σημεία δεδομένων δείχνουν μια σχετική ταχεία μείωση της μέσης θερμοκρασίας σώματος με ρυθμό 0,2 βαθμούς Κελσίου (ή 0,09 ° F) ετησίως. Αυτό οδήγησε στις τυπικές θερμοκρασίες σώματος Tsimane να ανέρχονται σε μέση τιμή 36,5 βαθμούς Κελσίου (97,7 ° F).

Τι προκάλεσε αυτή τη μετατόπιση της ανθρώπινης φυσιολογίας;

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτή είναι μια προσαρμοστική απάντηση στη σύγχρονη ζωή, όπου η ανθρωπότητα έχει βιώσει χαμηλότερο ποσοστό λοιμώξεων λόγω βελτιωμένης υγιεινής, καθαρού νερού, εμβολιασμών και ευρύτερης κάλυψης της ιατρικής περίθαλψης.

Ωστόσο, καθώς τα ποσοστά μόλυνσης είναι υψηλότερα στη Βολιβία από το Ηνωμένο Βασίλειο ή τις ΗΠΑ, η μείωση των ποσοστών μόλυνσης δεν μπορεί να είναι η μόνη εξήγηση. Αυτό σημαίνει ότι απαιτείται περισσότερη μελέτη για την κατανόηση του φαινομένου, βασιζόμενο σε επιδημιολογικά και κοινωνικοοικονομικά δεδομένα. Η έρευνα έχει δημοσιευτεί στο περιοδικό Science Advances , με το άρθρο με τίτλο “Ταχεία πτώση της θερμοκρασίας του σώματος σε έναν τροπικό ανθρώπινο πληθυσμό”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μυστικά καθαρισμού του σπιτιού εν μέσω πανδημίας

Η υγρασία κρίσιμος παράγοντας μετάδοσης του κορωνοϊού

Κοροναϊός: Μειώνεται η μεταδοτικότητα με την αύξηση της θερμοκρασίας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι εκπαιδευτικοί χρειάζονται περισσότερες μέρες ασθενείας

Covid-19 burnout: Υπάρχει πραγματική ανησυχία ότι οι δάσκαλοι που προσπαθούν να κάνουν ό,τι μπορούν για τους μαθητές τους θα εξοντώσουν τους εαυτούς τους και αυτό θα έχει τεράστιες επιπτώσεις στην πορεία.

Πότε θα σταματήσει το μωρό μου να κλαίει τόσο πολύ;

Καμπύλη κλάματος: Το κλάμα είναι μια από τις πρώτες μορφές επικοινωνίας που χρησιμοποιούν τα βρέφη για να τραβήξουν την προσοχή των γονιών τους. Η γνωστική και συναισθηματική ανάπτυξη του βρέφους διεγείρεται όταν οι γονείς αντιδρούν κατάλληλα στα σήματα του παιδιού. 

Η κλιματική αλλαγή είναι πιθανό να μειώσει την ποσότητα του ύπνου ετησίως

Ποιότητα ύπνου: Στην τρέχουσα μελέτη, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι υπό κανονικές συνήθειες διαβίωσης, οι άνθρωποι φαίνονται πολύ καλύτεροι στο να προσαρμόζονται σε ψυχρότερες εξωτερικές θερμοκρασίες από ό,τι πιο ζεστές συνθήκες.

Νέα στοιχεία για την καταπολέμηση των θανατηφόρων βακτηρίων

Βακτηριακές λοιμώξεις: Η ομάδα ανακάλυψε ότι το Clostridium septicum μπορεί να σκοτώσει γρήγορα τα κύτταρα απελευθερώνοντας μια τοξίνη που δρα σαν σφυρί ανοίγοντας τρύπες στην επιφάνεια του κυττάρου.

Οι επιδόσεις των μαθητών της Βιρτζίνια υποχωρούν μετά το κλείσιμο της COVID, σύμφωνα με έκθεση

Οι γονείς της Βιρτζίνια απογοητεύτηκαν με μια πληθώρα ζητημάτων που σχετίζονται με την εκπαίδευση, συμπεριλαμβανομένων των εντολών μάσκας, του κλεισίματος σχολείων, του ακατάλληλου περιεχομένου μαθημάτων και αμφιλεγόμενων θεμάτων όπως η ρητορική των φύλων και η κριτική θεωρία των φυλών και έφεραν την απογοήτευσή τους στις κάλπες στις εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου.

Πιθανή ανακάλυψη μηχανισμού πίσω από τα μυστηριώδη συμπτώματα της COVID-19

Κορωνοϊός: Μπορούμε να δούμε ότι η πρωτεΐνη ακίδας, όταν επηρεάζεται από το δικό μας ανοσοποιητικό σύστημα, μπορεί να παράγει αμυλοειδείς δομές και ότι αυτό μπορεί να επηρεάσει δυνητικά την πήξη του αίματός μας.