ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Κορωνοϊός Εξουδετέρωση: Αποτελεσματικός καθαρισμός σπιτιού έναντι ιών και μικροβίων

Κορωνοϊός Εξουδετέρωση: Αποτελεσματικός καθαρισμός σπιτιού έναντι ιών και μικροβίων

Πώς μπορούμε να μετατρέψουμε τον χώρο που ζούμε σε ένα ασφαλές μέρος, προστατεύοντας την υγεία μας εν μέσω πανδημίας

Κορωνοϊός Εξουδετέρωση: Η εξάπλωση του κορωνοϊού έχει ως αποτέλεσμα να λαμβάνουμε όλοι τα καλύτερα δυνατά μέτρα ασφαλείας, προκειμένου να αναχαιτίσουμε τη δράση του. Θεωρείται ήδη γνωστό πως η κύρια πηγή μετάδοσης του ιού από άνθρωπο σε άνθρωπο είναι τα μικροσκοπικά σταγονίδια από τα σάλια ή άλλα σωματικά υγρά, που εκπέμπονται όταν το άτομο φτερνίζεται, βήχει ή βρίσκεται σε πολύ κοντινή μας απόσταση.

Ωστόσο, ιδιαίτερη σημασία χρειάζεται να δοθεί και στον καθαρισμό των αντικειμένων και των επιφανειών του σπιτιού, προκειμένου να περιορίσουμε τις εστίες μόλυνσης. Πώς, λοιπόν, μπορούμε να μετατρέψουμε τον χώρο που ζούμε σε ένα ασφαλές μέρος, προστατεύοντας την υγεία μας;

Συχνός καθαρισμός των επιφανειών

Δεν παραμελούμε τον σχολαστικό καθαρισμό όλων των επιφανειών του σπιτιού. Οι επιστήμονες εικάζουν πως ο κορωνοϊός επιβιώνει στις επιφάνειες από κάποιες ώρες ως και μέρες, καθώς η διάρκεια ζωής του εξαρτάται άμεσα από το υλικό της επιφάνειας, την υγρασία και τη θερμοκρασία. Για να αποφύγετε να μολύνετε εκ νέου μια ήδη μολυσμένη επιφάνεια ακολουθείτε συγκεκριμένη στρατηγική καθαρισμού και αν χρησιμοποιείτε κάποιο πανί, μην αμελήσετε να το πλύνετε και να το στεγνώσετε ξανά προτού το επαναχρησιμοποιήσετε.

Σωστός τρόπος καθαρισμού

Καθώς ο κορωνοϊός παρουσιάζει ευαισθησία στο περιβάλλον, κάντε σύμμαχό σας τα απορρυπαντικά και την υψηλή θερμοκρασία. Ένα κοινό σαπούνι είναι αρκετό για να εξουδετερώσει τον ιό.

Πλύσιμο των χεριών μετά τον καθαρισμό

Αφού πραγματοποιηθεί ο καθαρισμός οποιασδήποτε επιφάνειας ή χρησιμοποιηθούν μαντηλάκια και αλκοολούχα απολυμαντικά σπρέι, μην παραλείψετε να πλύνετε επιμελώς τα χέρια σας. Θυμηθείτε πως προτού πλύνετε τα χέρια είναι επικίνδυνο να αγγίζετε με αυτά τα μάτια, τη μύτη και το στόμα σας.

Προσοχή στα ρούχα και τα σεντόνια

Επιλέξτε την υψηλότερη θερμοκρασία πλυντηρίου για το πλύσιμο των μολυσμένων ρούχων και στεγνώστε τα πολύ προσεκτικά. Μπορείτε να πλύνετε τα άλλα ρούχα μαζί με τα ρούχα ενός ατόμου που νοσεί από τον ιό, ωστόσο μην προχωράτε στο τίναγμα των τυχόν μολυσμένων ρούχα πριν το πλύσιμο, αφού, με αυτόν τον τρόπο, αυξάνετε το κίνδυνο της μόλυνσης άλλων επιφανειών. Επίσης, μην ξεχνάτε το πλύσιμο των χεριών αμέσως μετά από την επαφή σας με ρούχα που ενδέχεται να είναι μολυσμένα.

Μέτρα προστασίας, εάν υπάρχει άρρωστος στο σπίτι

Το άτομο χρειάζεται να απομονωθεί σε ένα δωμάτιο, εάν αυτό καθίσταται δυνατό. Κάποιο μέλος της οικογένειας, που δεν ανήκει στις ευπαθείς ομάδες, είναι καλύτερο να αναλάβει αποκλειστικά τη φροντίδα του αρρώστου, λαμβάνοντας φυσικά όλα τα προληπτικά μέσα. Ο ασθενής πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο απομακρυσμένος από τα άλλα μέλη της οικογένειας και να διαθέτει ξεχωριστό μπάνιο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Οδηγίες ΙΣΑ για απολύμανση κατά την επιστροφή στο σπίτι μας

Έξι αντικείμενα που πρέπει να απολυμαίνετε πιο συχνά

Τα 5 πιο βρώμικα σημεία που αγγίζουμε καθημερινά

Πως θα εξαφανίσετε τα μικρόβια από το μπάνιο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πότε παίρνει έγκριση το εμβόλιο της Johnson & Johnson - Πόσες δόσεις περιμένει η Ελλάδα

Οι Αμερικανοί θα μπορούν να λάβουν το εμβόλιο της Johnson & Johnson κατά της Covid εντός των επόμενων 24 – 48 ωρών, όπως ενημέρωσε ο γενικός διευθυντής της εταιρείας σήμερα Δευτέρα, αφότου οι ρυθμιστικές αρχές ενέκριναν το εμβόλιο, κάνοντάς το έτσι το τρίτο εμβόλιο Covid που καθίσταται διαθέσιμο στη χώρα.

Η υγεία του εντέρου και η διάθεση είναι γενετικά συνυφασμένες

Ψυχική υγεία: Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κουίνσλαντ επιβεβαίωσαν τη σχέση μεταξύ κατάθλιψης και έλκους στομάχου, στη μεγαλύτερη μελέτη στον κόσμο για γενετικούς παράγοντες στη νόσο του πεπτικού έλκους.

Πώς να εντάξεις το λιναρόσπορο στη διατροφή σου

Λιναρόσπορος: Τα superfoods και οι σπόροι έχουν μονοπωλήσει το ενδιαφέρον όλων όσοι αγαπούν την υγιεινή διατροφή και όχι άδικα, καθώς αποτελούν μια από τις πιο υγιεινές κατηγορίες τροφίμων για να εντάξεις στο καθημερινό σου διαιτολόγιο.

Κορωνοϊός: Η πανδημία επιβαρύνει την ψυχική υγεία 85% των φοιτητών στις ΗΠΑ

Επιστήμη Κορωνοϊός Ψυχική Υγεία: Σύμφωνα με νέα μελέτη, η πανδημία του κορωνοϊού είχε αρνητικές επιδράσεις στην ψυχική υγεία των φοιτητών στις ΗΠΑ. Οι σπουδαστές που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης προβλημάτων ψυχικής υγείας που οφείλονται στην πανδημία περιλαμβάνουν γυναίκες, ασιατικής καταγωγής, ηλικίας κάτω των 25 ετών, άτομα που γνώριζαν κάποιον με λοίμωξη COVID-19 και είναι χαμηλού εισοδηματικού προφίλ, ανέφεραν οι ερευνητές - που συνέταξαν τη μελέτη - στο επιστημονικό περιοδικό PLOS ONE.

Κορωνοϊός ΗΠΑ: Πάνω από 51.000 κρούσματα κατεγράφησαν χθες στη χώρα

Κορωνοϊός ΗΠΑ: Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανέφεραν 51.204 νέα περιστατικά Covid-19 και 1.097 σχετικούς θανάτους την Κυριακή, 28/02, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Πανεπιστημίου Johns Hopkins. Αυτό αυξάνει το συνολικό αριθμό κρουσμάτων σε τουλάχιστον 28.605.669, ενώ έχουν καταγραφεί συνολικά 513.091 θάνατοι από την έναρξη της πανδημίας. Μέχρι αυτή τη στιγμή, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής έχουν αναφέρει τουλάχιστον 2.463 καταγεγραμμένες περιπτώσεις παραλλαγών του κορωνοϊού εντός της επικράτειας της χώρας.

Συσκευή που "κόβει" τα αντιπηκτικά και εξαλείφει τον κίνδυνο εγκεφαλικού

Αυτή η τεχνική δεν είναι πολύ καινούργια στο εξωτερικό, αλλά δεν είναι ευρέως διαδεδομένη για τον λόγο ότι η προηγούμενη συσκευή που χρησιμοποιούσαν οι γιατροί δεν ήταν τόσο εύκαμπτη και ήταν τραυματική. Με την καινούργια συσκευή, όμως, που υπάρχει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, στην Ελλάδα έχουν αντιμετωπιστεί τους τελευταίους μήνες 5 περιστατικά.