Επιστημονικά Νέα

Κορονοϊός Πυρετός: Γιατί τα δέκατα δεν πρέπει να σε ανησυχούν

Κορονοϊός Πυρετός: Γιατί τα δέκατα δεν πρέπει να σε ανησυχούν

Κορονοϊός Πυρετός: Δεδομένου ότι ένα κοινό σύμπτωμα του Covid-19 είναι ο πυρετός, ορισμένοι μπορεί να παίρνουν τις θερμοκρασίες τους πιο συχνά αυτές τις μέρες. Εάν αισθάνεστε πανικό όταν το θερμόμετρο σας ηχεί και δείχνει κάτι τι ψηλότερη θερμοκρασία από 37 βαθμούς Κελσίου, ίσως και να κάνετε λάθος.

Οποιαδήποτε μέτρηση άνω των 37 βαθμούς Κελσίου μπορεί να φαίνεται ανησυχητική, αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Υπάρχουν πολλοί προσωπικοί, περιβαλλοντικοί και ιατρικοί παράγοντες που επηρεάζουν τη θερμοκρασία του σώματος και καθορίζουν εάν ένα άτομο έχει πυρετό.

Η έννοια της τυπικής θερμοκρασίας σώματος πιστώνεται στον αείμνηστο Γερμανό γιατρό Carl Wunderlich, ο οποίος, στα μέσα του 1800, ανέλυσε πάνω από 1 εκατομμύριο θερμοκρασίες μασχάλης περίπου 25.000 ασθενών. Από αυτές τις μετρήσεις, έφτασε στον μέσο όρο των 37 βαθμούς Κελσίου και έκτοτε έχει επικρατήσει το πρότυπο του – τουλάχιστον στο μυαλό πολλών ανθρώπων που δεν είναι γιατροί.

“Θα έλεγα ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που μπορεί να μην γνωρίζουν ότι η κανονική θερμοκρασία είναι ένα εύρος, όχι ένας σταθερός αριθμός”, δήλωσε ο Δρ Donald Ford, ιατρός οικογενειακής ιατρικής στο Cleveland Clinic στο Οχάιο. “Πιο πρόσφατες μεγάλες μελέτες δείχνουν ότι οι φυσιολογικές θερμοκρασίες κυμαίνονται σε ένα εύρος τιμών και πολλά άτομα μπορεί να πέσουν εκτός αυτής της περιοχής και να είναι απόλυτα καλά”.

“Μπορεί να γνωρίζετε τη φυσιολογική σας αρτηριακή πίεση, τον καρδιακό ρυθμό ή το επίπεδο σακχάρου στο αίμα σας, αλλά δεν είναι πολλοί άνθρωποι σε αυτόν τον κόσμο που γνωρίζουν ποια είναι η φυσιολογική θερμοκρασία του σώματός τους ή πόσο ποικίλλει κανονικά”, δήλωσε ο Δρ Waleed Javaid, διευθυντής πρόληψης και ελέγχου λοιμώξεων στο Mount Sinai Downtown στην πολιτεία της Νέας Υόρκης. “Τώρα πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τη φυσιολογική θερμοκρασία του σώματος: Τι είναι, τι σημαίνει και ούτω καθεξής”.

Καθώς η εποχή της γρίπης συμπίπτει με την αύξηση των κρουσμάτων Covid-19, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τι είναι ο πυρετός και το προσωπικό εύρος θερμοκρασίας. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Οι ενδείξεις της τροφικής δηλητηρίασης - Τι να προσέξεις

Κοροναϊός: 31 νέα κρούσματα – η γεωγραφική κατανομή τους

Πότε ο πυρετός αρχίζει να μας ανησυχεί;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι δεσμοί μεταξύ σκληρών γονεϊκών πρακτικών, παιδικού άγχους και ανατομίας του εγκεφάλου

Ανάπτυξη παιδιού: "Νομίζω ότι αυτό που είναι σημαντικό είναι να καταλάβουν οι γονείς και η κοινωνία ότι η συχνή χρήση σκληρών γονικών πρακτικών μπορεί να βλάψει την ανάπτυξη ενός παιδιού", δήλωσε η Suffren, επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης. "Μιλάμε για την κοινωνική και συναισθηματική τους ανάπτυξη, καθώς και για την ανάπτυξη του εγκεφάλου τους".

Καρκίνος: Η υγιεινή ζωή μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου, ακόμη και σε άτομα με υψηλή γενετική προδιάθεση

Καρκίνος: Yγιεινοί τρόποι ζωής όπως η αποχή από το κάπνισμα και το αλκοόλ, ο χαμηλός δείκτης μάζας σώματος και η άσκηση συσχετίζονται με μειωμένη συχνότητα εμφάνισης καρκίνου, ακόμη και σε άτομα με υψηλό γενετικό κίνδυνο.

Μνήμη : Την διαμορφώνουν οι θετικές και αρνητικές καταστάσεις που βιώνει το άτομο

Μνήμη : Στο παρόν άρθρο θα κατανοήσετε πως το συναίσθημα που μας δημιουργήθηκε και το μέρος που διεξάχθηκε ένα συγκεκριμένο περιστατικό μπορεί να καθορίσει πόσο καλά θα το θυμόμαστε.

Τριπλάσιες περιπτώσεις άνοιας αναμένονται ως το 2050

Άνοια: Ερευνητές από το Institute for Health Metrics and Evaluation της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον εκτιμούν ότι ο αριθμός των ατόμων με άνοια θα τριπλασιαστεί: σχεδόν περισσότερα από 152 εκατομμύρια άτομα θα έχουν άνοια έως το 2050. Ο επιπολασμός προβλέπεται να είναι υψηλότερος στην ανατολική υποσαχάρια Αφρική, τη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

Νέα πιθανή ανοσοθεραπεία ενισχύει την ικανότητα του οργανισμού να καταστρέψει τα καρκινικά κύτταρα

Καρκίνος: Eπιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον και το Εθνικό Ινστιτούτο Μοριακής Γενετικής στο Μιλάνο ανακάλυψαν έναν τρόπο περιορισμού της δραστηριότητας μιας ομάδας κυττάρων που ρυθμίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα, το οποίο με τη σειρά του μπορεί να απελευθερώσει άλλα ανοσοκύτταρα για να επιτεθεί σε καρκινικούς όγκους.