ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Εμβόλιο κατά του κορωνοϊού: Απαραίτητες και οι δύο δόσεις λέει ο FDA

Εμβόλιο κατά του κορωνοϊού: Απαραίτητες και οι δύο δόσεις λέει ο FDA

Εμβόλιο κατά του κορωνοϊού: Απαραίτητες και οι δύο δόσεις λέει ο FDA. Όποιος λάβει το εμβόλιο Moderna  ή Pfizer πρέπει να λάβει δύο πλήρεις δόσεις, ανέφεραν δυο ανώτερα στελέχη της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ.

Απέρριψαν επίσης άλλες ιδέες για επέκταση της προσφοράς εμβολίων και είπαν ότι οι άνθρωποι που εικάζουν για την πιθανότητα να κάνουν μόνο μία δόση ή να μειώσουν τις δόσεις στο μισό παρερμηνεύουν τα δεδομένα. Παρακολουθούμε τις συζητήσεις και τα ειδησεογραφικά ρεπορτάζ για τη μείωση του αριθμού των δόσεων, την παράταση του χρονικού διαστήματος μεταξύ των δόσεων, την αλλαγή της δόσης (μισή δόση), ή την ανάμειξη και ταύτιση εμβολίων προκειμένου να ανοσοποιηθούν περισσότεροι άνθρωποι κατά του COVID- 19″, ανέφεραν σε δήλωση ο Επίτροπος του FDA Δρ. Στήβεν Χαν και ο Δρ. Πίτερ Μαρκς, ο οποίος ηγείται στο τμήμα εμβολίων του FDA.

“Όλα αυτά είναι λογικά ερωτήματα που πρέπει να εξεταστούν και να αξιολογηθούν σε κλινικές δοκιμές. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή, η υπόδειξη αλλαγών στη δοσολογία ή στα προγράμματα αυτών των εμβολίων που έχουν εγκριθεί από τον FDA είναι πρόωρη και δεν βασίζεται αποκλειστικά στα διαθέσιμα στοιχεία. Χωρίς κατάλληλα στοιχεία που να υποστηρίζουν τέτοιες αλλαγές στη χορήγηση εμβολίων, διατρέχουμε σημαντικό κίνδυνο να θέσουμε τη δημόσια υγεία σε κίνδυνο, υπονομεύοντας τις προσπάθειες ιστορικού εμβολιασμού για την προστασία του πληθυσμού από την COVID- 19″, πρόσθεσαν.

Βρετανοί αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι θα επιτρέψουν περισσότερες από 21 ημέρες μεταξύ των δόσεων εμβολίων της Pfizer και θα εξετάσουν το ενδεχόμενο να επιτραπεί στους ανθρώπους να εμβολιαστούν με δύο διαφορετικά εμβόλια. Οι Hahn και Marks απέρριψαν αυτές τις ιδέες για τις ΗΠΑ. “Τα διαθέσιμα δεδομένα εξακολουθούν να υποστηρίζουν τη χρήση δύο καθορισμένων δόσεων κάθε εγκεκριμένου εμβολίου σε καθορισμένα χρονικά διαστήματα. Για το εμβόλιο Pfizer/BioNTech, το διάστημα μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης δόσης είναι 21 ημέρες. Και για το εμβόλιο της Moderna, το διάστημα είναι 28 ημέρες μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης δόσης”

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Η αμερικανική κυβέρνηση εξετάζει την κατά το ήμισυ χορήγηση της δόσης του εμβολίου της Moderna

Αναβολή για την έγκριση του εμβολίου της Moderna – Στις 6/1 θα συνεχιστεί η συνεδρίαση

Μαρία Θεοδωρίδου Επιτροπή Εμβολιασμών: Ανάγκη για παγκόσμια συμβολική χειραψία [vid]

Πως θα λειάνετε τις "γωνίες" της προσωπικότητάς σας

Δεν είμαστε ανώτεροι ή κατώτεροι από όσους συναντάμε στον δρόμο μας, πιο μορφωμένοι ή πιο έξυπνοι, πιο επιτυχημένοι ή πιο πλούσιοι. Είμαστε ψυχές που περιπλανώνται, πνεύματα που εξελίσσονται και καρδιές που γυρεύουν αγάπη, αποδοχή και συγχώρεση.

Blue Monday 2021: Σήμερα η πιο μελαγχολική μέρα του χρόνου

Blue Monday 2021: Η Δευτέρα 18 Ιανουαρίου θεωρείται παγκοσμίως η πιο καταθλιπτική μέρα του χρόνου, η γνωστή Blue Monday, ωστόσο μην ξεχνάμε, ότι για τη χώρα μας η Blue Monday συμπίπτει με μια σημαντική νίκη απέναντι στην πανδημία του κορωνοϊού, καθώς άνοιξε σήμερα 18 Ιανουαρίου το λιανεμπόριο.   

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει μόνο για σεξ και πώς να το αντιμετωπίσεις

Όταν σε θέλει μόνο για σεξ: Αναγνώριση και πρακτική αντιμετώπιση. Είναι τόσο υπέροχο να γνωρίζεις κάποιον, όπου υπάρχει η χημεία. Νιώθεις τον ενθουσιασμό μιας "σύνδεσης αγάπης". Η ενδιαφέρουσα συζήτηση και παρόμοιες αξίες που μοιράζεστε μαζί τους - σας δίνουν λόγους να πιστεύετε: αυτό είναι ένα άτομο που θα σας άρεσε να γνωρίσετε για μια πιθανή σχέση.

Η ψύχωση ως συνέπεια της πανδημίας

Μπορεί ο κορωνοϊός να προκαλέσει ψύχωση: Ό,τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα. Ο ξηρός βήχας, ο πυρετός, η κόπωση και η δύσπνοια δεν είναι τα μόνα συμπτώματα του κορωνοϊού που πρέπει να αναζητήσετε. Υπάρχουν τώρα αυξανόμενες ανησυχίες για το πώς η ασθένεια μπορεί να επηρεάσει την ψυχική υγεία μετά από γιατρούς από όλο τον κόσμο που ανέφεραν επεισόδια ψύχωσης σε άτομα με COVID- 19.

2εκ. θάνατοι αποδίδονται στην πανδημία του νέου κορωνοϊού

Θάνατοι από τον κορωνοϊό: 2 εκ. άνθρωποι πέθαναν παγκοσμίως. σύμφωνα με το Κέντρο Πόρων του Johns Hopkins. Ο νέος κορωνοϊός έχει προκαλέσει την πιο θανατηφόρα επιδημία από την εμφάνιση του HIV/AIDS πριν από 40 χρόνια, και την πιο θανατηφόρα αναπνευστική πανδημία ενός αιώνα.