Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Εμβόλιο κατά του κορωνοϊού: Απαραίτητες και οι δύο δόσεις λέει ο FDA

Εμβόλιο κατά του κορωνοϊού: Απαραίτητες και οι δύο δόσεις λέει ο FDA

Εμβόλιο κατά του κορωνοϊού: Απαραίτητες και οι δύο δόσεις λέει ο FDA. Όποιος λάβει το εμβόλιο Moderna  ή Pfizer πρέπει να λάβει δύο πλήρεις δόσεις, ανέφεραν δυο ανώτερα στελέχη της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ.

Απέρριψαν επίσης άλλες ιδέες για επέκταση της προσφοράς εμβολίων και είπαν ότι οι άνθρωποι που εικάζουν για την πιθανότητα να κάνουν μόνο μία δόση ή να μειώσουν τις δόσεις στο μισό παρερμηνεύουν τα δεδομένα. Παρακολουθούμε τις συζητήσεις και τα ειδησεογραφικά ρεπορτάζ για τη μείωση του αριθμού των δόσεων, την παράταση του χρονικού διαστήματος μεταξύ των δόσεων, την αλλαγή της δόσης (μισή δόση), ή την ανάμειξη και ταύτιση εμβολίων προκειμένου να ανοσοποιηθούν περισσότεροι άνθρωποι κατά του COVID- 19″, ανέφεραν σε δήλωση ο Επίτροπος του FDA Δρ. Στήβεν Χαν και ο Δρ. Πίτερ Μαρκς, ο οποίος ηγείται στο τμήμα εμβολίων του FDA.

“Όλα αυτά είναι λογικά ερωτήματα που πρέπει να εξεταστούν και να αξιολογηθούν σε κλινικές δοκιμές. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή, η υπόδειξη αλλαγών στη δοσολογία ή στα προγράμματα αυτών των εμβολίων που έχουν εγκριθεί από τον FDA είναι πρόωρη και δεν βασίζεται αποκλειστικά στα διαθέσιμα στοιχεία. Χωρίς κατάλληλα στοιχεία που να υποστηρίζουν τέτοιες αλλαγές στη χορήγηση εμβολίων, διατρέχουμε σημαντικό κίνδυνο να θέσουμε τη δημόσια υγεία σε κίνδυνο, υπονομεύοντας τις προσπάθειες ιστορικού εμβολιασμού για την προστασία του πληθυσμού από την COVID- 19″, πρόσθεσαν.

Βρετανοί αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι θα επιτρέψουν περισσότερες από 21 ημέρες μεταξύ των δόσεων εμβολίων της Pfizer και θα εξετάσουν το ενδεχόμενο να επιτραπεί στους ανθρώπους να εμβολιαστούν με δύο διαφορετικά εμβόλια. Οι Hahn και Marks απέρριψαν αυτές τις ιδέες για τις ΗΠΑ. “Τα διαθέσιμα δεδομένα εξακολουθούν να υποστηρίζουν τη χρήση δύο καθορισμένων δόσεων κάθε εγκεκριμένου εμβολίου σε καθορισμένα χρονικά διαστήματα. Για το εμβόλιο Pfizer/BioNTech, το διάστημα μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης δόσης είναι 21 ημέρες. Και για το εμβόλιο της Moderna, το διάστημα είναι 28 ημέρες μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης δόσης”

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η αμερικανική κυβέρνηση εξετάζει την κατά το ήμισυ χορήγηση της δόσης του εμβολίου της Moderna

Αναβολή για την έγκριση του εμβολίου της Moderna – Στις 6/1 θα συνεχιστεί η συνεδρίαση

Μαρία Θεοδωρίδου Επιτροπή Εμβολιασμών: Ανάγκη για παγκόσμια συμβολική χειραψία [vid]

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να φτιάξετε λιθρίνι και να τους εντυπωσιάσετε όλους;

Λιθρίνι φαγητό: Το λιθρίνι είναι ένα ευέλικτο και νόστιμο ψάρι που μπορεί να παρασκευαστεί χρησιμοποιώντας διάφορες μεθόδους μαγειρέματος, καθεμία από τις οποίες αναδεικνύει τις μοναδικές του γεύσεις και υφές.

Σύνδρομο Lemierre: Συμπτώματα, αιτίες, διάγνωση, θεραπεία 

Σύνδρομο Lemierre: Η πρόγνωση είναι γενικά καλή με έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία. Ωστόσο, η κατάσταση μπορεί να είναι απειλητική για τη ζωή εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία ή εάν εμφανιστούν επιπλοκές όπως σηπτικό σοκ ή αναπνευστική ανεπάρκεια

Πώς να φτιάξετε τον τέλειο ξιφία;

Μαγειρεύοντας ξιφία: Το μαγείρεμα του τέλειου ξιφία απαιτεί προσοχή στη λεπτομέρεια και μερικές βασικές τεχνικές για να διασφαλιστεί ότι παραμένει υγρό και γευστικό.

Νέο εργαλείο μπορεί να βοηθήσει να δοθεί προτεραιότητα σε βρέφη υψηλού κινδύνου για ανοσοποίηση RSV 

RSV: Ένα νέο εργαλείο που αναπτύχθηκε από ερευνητές μπορεί να βοηθήσει τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης να αξιολογήσουν καλύτερα τον κίνδυνο σοβαρής μόλυνσης από RSV σε μεμονωμένα βρέφη, επιτρέποντας στοχευμένες στρατηγικές ανοσοποίησης.

Θρόμβοι αίματος: Κίνδυνοι, συμπτώματα και πρόληψη

Θρόμβοι αίματος: Η έγκαιρη ανίχνευση και θεραπεία είναι ζωτικής σημασίας για τη διαχείριση των θρόμβων αίματος. Εάν υποψιάζεστε θρόμβο αίματος, αναζητήστε άμεση ιατρική βοήθεια για να αποτρέψετε δυνητικά απειλητικές για τη ζωή επιπλοκές.

Πώς να μαγειρέψετε την τέλεια αθερίνα;

Αθερίνα μαγειρική: Το μαγείρεμα της αθερίνας, ενός μικρού και γευστικού ψαριού, είναι σχετικά εύκολο και μπορεί να οδηγήσει σε ένα νόστιμο γεύμα με ελάχιστη προσπάθεια.

Close Icon