Πολιτική Φαρμάκoυ

ΕΜΑ: Αναβάλλεται για τις 6/1 η συνεδρίαση για την έγκριση του εμβολίου της Moderna

ΕΜΑ: Αναβάλλεται για τις 6/1 η συνεδρίαση για την έγκριση του εμβολίου της Moderna

EMA: Όπως ανέφερε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων σε ανάρτησή του στο twitter δε θα εκδοθεί περαιτέρω ανακοίνωση σήμερα από τον EMA, καθώς η συζήτηση για την έγκριση του εμβολίου της Moderna θα συνεχιστεί την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2021.

Αναβάλλεται για τις 6 Ιανουαρίου η συζήτηση των στελεχών του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) σχετικά με την έγκριση του εμβολίου της Moderna κατά του κορωνοϊού, παρά τη συνεδρίαση που έλαβε χώρα σήμερα, καθώς, όπως ανακοίνωσε ο EMA με ανάρτηση στο twitter: «η συζήτηση της επιτροπής για το εμβόλιο COVID-19 της Moderna δεν έχει ολοκληρωθεί σήμερα. Θα συνεχιστεί την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2021. Δε θα εκδοθεί περαιτέρω ανακοίνωση σήμερα από τον EMA».

Σημειώνεται ότι η επιτροπή του Οργανισμού για τα φάρμακα για ανθρώπινη χρήση (CHMP) συνεδρίασε εσπευσμένα σήμερα το απόγευμα για να συζητήσει για το εμβόλιο της Moderna, δύο ημέρες νωρίτερα από την αρχικά προγραμματισμένη ημερομηνία συνεδρίασης.


Υπενθυμίζεται ότι η αμερικανική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να χορηγήσει τη μισή δόση του εμβολίου της Moderna σε μερικούς ανθρώπους, προκειμένου να επιταχύνει τους εμβολιασμούς, όπως δήλωσε ομοσπονδιακός αξιωματούχος την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Reuters, ο Moncef Slaoui, επικεφαλής της Επιχείρησης Warp Speed, του ομοσπονδιακού προγράμματος εμβολίων, δήλωσε στο CBS ότι αξιωματούχοι συζητούν με τη Moderna και τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων σχετικά με αυτή την προοπτική, παρόλο που το εμβόλιο της εταιρείας απαιτεί δύο δόσεις.

Ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Γνωρίζουμε ότι για το εμβόλιο της Moderna, δίνοντας το ήμισυ της δόσης σε άτομα ηλικίας από 18 έως 55 ετών, θα επιτύχουμε τον στόχο της ανοσοποίησης του διπλάσιου αριθμού ατόμων, με τις δόσεις που έχουμε», ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «γνωρίζουμε πως προκαλεί την ίδια ανοσοαπόκριση» στην πλήρη δόση.

Τέλος, σημειώνεται ότι τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ δήλωσαν πως είχαν χορηγήσει 4.255.756 πρώτες δόσεις των εμβολίων COVID-19 στη χώρα το Σάββατο το πρωί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Αλλεργικές αντιδράσεις στο εμβόλιο των Pfizer/BioNTech  έναντι του SARS-CoV-2

Μάριος Θεμιστοκλέους Υπουργείο Υγείας: Διαχειριζόμαστε ένα εμβόλιο χωρίς προηγούμενη εμπειρία [vid]

Προειδοποίηση BioNTech για κενά στις παραδόσεις του εμβολίου της

Νέες εξελίξεις για τη θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα για τον κορωνοϊό

Κορωνοϊός: Καθώς ο ιός SARS-CoV-2 συνεχίζει να διασπείρεται ραγδαία σε παγκόσμια κλίμακα, τα μονοκλωνικά αντισώματα μελετώνται εκτενέστερα ως πιθανή θεραπευτική στρατηγική έναντι της νόσου COVID-19.

Η Ρωσία θα αιτηθεί να καταχωρηθεί το εμβόλιο Sputnik V στην ΕΕ

Ρωσία: Στον επίσημο λογαριασμό προώθησης του ρωσικού εμβολίου στο Twitter αναφέρεται ότι η ρωσική ομάδα και ομάδα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων είχαν χθες συνάντηση αξιολόγησης του ρωσικού εμβολίου και ότι η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή θα λάβει απόφαση για την έγκριση του με βάση τις αξιολογήσεις.

Νέα έρευνα δίνει περισσότερες επιλογές θεραπείας στους διαβητικούς

Διαβήτης: Για πρώτη φορά, οι επιστήμονες έχουν καταλήξει σε μια ακριβή εξήγηση σχετικά με την αιτία που η γλουλισίνη -ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται συνήθως για τη θεραπεία του διαβήτη- δρα πιο γρήγορα από την ινσουλίνη.

Νέες προτάσεις για τη βελτίωση της εφοδιαστικής αλυσίδας στο COVID-19

Από την αποθήκευση στο απόθεμα και την πρόβλεψη καυτών σημείων για παράδοση και αποθήκευση αποθήκης έως την εξωτερική ανάθεση εφοδιαστικής τρίτων όταν είναι απαραίτητο, πρέπει να βελτιστοποιήσετε την εκπλήρωση της παραγγελίας σας."

Pfizer: Περιορισμός στις καθυστερήσεις του εμβολίου εντός μίας εβδομάδας

Pfizer: «Οι Pfizer και BioNTech ανέπτυξαν ένα σχέδιο που θα επιτρέψει να αυξήσουμε τις ικανότητες κατασκευής στην Ευρώπη και να παράσχουμε πολλές περισσότερες δόσεις στο δεύτερο τρίμηνο», ανακοίνωσαν οι δύο εταιρείες, σε ένα κοινό ανακοινωθέν.