Πολιτική Φαρμάκoυ

ΗΠΑ εμβόλιο: Σε ποιους θα χορηγείται μόνο η μισή δόση του εμβολίου της Moderna

ΗΠΑ εμβόλιο: Σε ποιους θα χορηγείται μόνο η μισή δόση του εμβολίου της Moderna

ΗΠΑ εμβόλιο: Τη μισή δόση του εμβολίου της Moderna κατά του κορωνοϊού εξετάζει να χορηγήσει η αμερικανική κυβέρνηση σε μερικούς ανθρώπους, προκειμένου να επιταχύνει τους εμβολιασμούς, όπως δήλωσε ομοσπονδιακός αξιωματούχος την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021.

Συγκεκριμένα, ο Moncef Slaoui, επικεφαλής της Επιχείρησης Warp Speed, του ομοσπονδιακού προγράμματος εμβολίων, δήλωσε στο CBS ότι αξιωματούχοι συζητούν με τη Moderna και τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων σχετικά με αυτή την προοπτική, παρόλο που το εμβόλιο της εταιρείας απαιτεί δύο δόσεις: «Γνωρίζουμε ότι για το εμβόλιο της Moderna, δίνοντας το ήμισυ της δόσης σε άτομα ηλικίας από 18 έως 55 ετών, θα επιτύχουμε τον στόχο της ανοσοποίησης του διπλάσιου αριθμού ατόμων, με τις δόσεις που έχουμε», ενώ πρόσθεσε ότι «γνωρίζουμε ότι προκαλεί την ίδια ανοσοαπόκριση» στην πλήρη δόση.

Σημειώνεται ότι τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ δήλωσαν ότι είχαν χορηγήσει 4.255.756 πρώτες δόσεις εμβολίων COVID-19 στη χώρα το Σάββατο το πρωί.

Επίσης, οι ΗΠΑ έχουν εγκρίνει το εμβόλιο της Pfizer, το οποίο όπως και της Moderna, απαιτεί δύο δόσεις. Οι εμβολιασμοί υπολείπονται των πρώτων στόχων, καθώς οι αξιωματούχοι ήλπιζαν να εμβολιαστούν 20 εκατομμύρια άτομα μέχρι το τέλος του 2020, ενώ ο επικεφαλής του ομοσπονδιακού προγράμματος εμβολίων ανέφερε πως ήταν αισιόδοξος ότι οι εμβολιασμοί θα συνεχίσουν να επιταχύνονται, ενώ απέρριψε την πρόταση ότι οι αξιωματούχοι θα έπρεπε να εστιάσουν στο να δοθεί μεγαλύτερη δόση σε περισσότερους ανθρώπους, αντί να κρατήσουν τις δόσεις για τη δεύτερη λήψη, λέγοντας ότι η μείωση των δόσεων του εμβολίου της Moderna στο μισό ήταν «μια πιο υπεύθυνη προσέγγιση που βασίζεται σε γεγονότα και δεδομένα».

Εν κατακλείδι, σημείωσε ότι πιθανότατα δε θα είναι γνωστό μέχρι τα τέλη της άνοιξης εάν οι εμβολιασμένοι άνθρωποι μπορούν ακόμα να μεταδώσουν την ασθένεια σε άλλους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Αναβολή για την έγκριση του εμβολίου της Moderna – Στις 6/1 θα συνεχιστεί η συνεδρίαση

Χαμηλότερος από όσο περίμεναν ο αριθμός όσων έλαβαν το εμβόλιο, στις Η.Π.Α

Πόσο ασφαλής και αποτελεσματικό είναι το εμβόλιο της Moderna κατά του κορωνοϊού

Νέες εξελίξεις για τη θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα για τον κορωνοϊό

Κορωνοϊός: Καθώς ο ιός SARS-CoV-2 συνεχίζει να διασπείρεται ραγδαία σε παγκόσμια κλίμακα, τα μονοκλωνικά αντισώματα μελετώνται εκτενέστερα ως πιθανή θεραπευτική στρατηγική έναντι της νόσου COVID-19.

Η Ρωσία θα αιτηθεί να καταχωρηθεί το εμβόλιο Sputnik V στην ΕΕ

Ρωσία: Στον επίσημο λογαριασμό προώθησης του ρωσικού εμβολίου στο Twitter αναφέρεται ότι η ρωσική ομάδα και ομάδα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων είχαν χθες συνάντηση αξιολόγησης του ρωσικού εμβολίου και ότι η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή θα λάβει απόφαση για την έγκριση του με βάση τις αξιολογήσεις.

Νέα έρευνα δίνει περισσότερες επιλογές θεραπείας στους διαβητικούς

Διαβήτης: Για πρώτη φορά, οι επιστήμονες έχουν καταλήξει σε μια ακριβή εξήγηση σχετικά με την αιτία που η γλουλισίνη -ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται συνήθως για τη θεραπεία του διαβήτη- δρα πιο γρήγορα από την ινσουλίνη.

Νέες προτάσεις για τη βελτίωση της εφοδιαστικής αλυσίδας στο COVID-19

Από την αποθήκευση στο απόθεμα και την πρόβλεψη καυτών σημείων για παράδοση και αποθήκευση αποθήκης έως την εξωτερική ανάθεση εφοδιαστικής τρίτων όταν είναι απαραίτητο, πρέπει να βελτιστοποιήσετε την εκπλήρωση της παραγγελίας σας."

Pfizer: Περιορισμός στις καθυστερήσεις του εμβολίου εντός μίας εβδομάδας

Pfizer: «Οι Pfizer και BioNTech ανέπτυξαν ένα σχέδιο που θα επιτρέψει να αυξήσουμε τις ικανότητες κατασκευής στην Ευρώπη και να παράσχουμε πολλές περισσότερες δόσεις στο δεύτερο τρίμηνο», ανακοίνωσαν οι δύο εταιρείες, σε ένα κοινό ανακοινωθέν.