Συνταγές

Ιταλικό Τιραμισού: Συνταγή με ιδιαίτερη γεύση

Ιταλικό Τιραμισού: Συνταγή με ιδιαίτερη γεύση

Όσοι προσέχουν μπορούν να δοκιμάσουν τη συνταγή για τιραμισού χωρίς αυγά, ενώ για τους ερωτευμένους έχουμε και το… τιραμισού καρδιά!

Ιταλικό Τιραμισού: Η κλασική ιταλική συνταγή για τιραμισού. Υπέροχο γλυκό και πολύ εύκολο που θα το φτιάξετε ξανά και ξανά!

Όσοι προσέχουν μπορούν να δοκιμάσουν τη συνταγή για τιραμισού χωρίς αυγά, ενώ για τους ερωτευμένους έχουμε και το… τιραμισού καρδιά!

Κλασική ιταλική συνταγή για τιραμισού

  • Χρόνος Προετοιμασίας 30 Λεπτά
  • Συνολικός Χρόνος 30 Λεπτά
  • Μερίδες 8

Για τη συνταγή για τιραμισού θα χρειαστείτε

  • 4 ‏αυγά
  • 500 γρ. ‏τυρί μασκαρπόνε
  • 200 γρ. ‏ζάχαρη άχνη
  • 1 1/2 πακέτο ‏σαβαγιάρ
  • 1 σφηνάκι ‏κονιάκ
  • 1 δόση ‏βανίλια
  • 1 κούπα ‏καφέ εσπρέσο (ή έστω φίλτρου)
  • ‏κακάο για πασπάλισμα

Εκτέλεση

1

Έχετε βγάλει το μασκαρπόνε από το ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα πριν το χρησιμοποιήσετε. Ξεχωρίζετε τα ασπράδια από τους κρόκους και χτυπάτε τα ασπράδια ώσπου να γίνουν μαρέγκα. Σε διαφορετικό σκεύος χτυπάτε τους κρόκους καλά, στη συνέχεια προσθέστε το μασκαρπόνε και τη βανίλια και ανακατεύετε μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν.

2

Αναμειγνύετε τα δύο μείγματα με ένα κουτάλι με μεγάλες αεράτες κινήσεις για να γίνει η κρέμα μας όσο πιο αφράτη γίνεται. Φτιάχνετε τον καφέ και τον ρίχνετε σε ένα βαθύ πιάτο, προσθέτετε το κονιάκ και ξεκινάτε να βουτάτε ένα-ένα τα σαβαγιάρ. Μοιράζετε μία πρώτη σειρά στα μπολ μας (ή σε ένα μεγάλο) και απλώνετε από πάνω μια πλούσια δόση κρέμας.

3

Προσθέστε 2η σειρά σαβαγιάρ και ακόμα μία δόση κρέμας και τα βάζετε στο ψυγείο όπου τα αφήνετε για τουλάχιστον 2-3 ώρες. Όταν «σφίξει» το πασπαλίζετε με κακάο και είστε έτοιμοι!!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Συνταγή της ημέρας: Αθώο τιραμισού

Συνταγή της ημέρας: Τούρτα τιραμισού με αμύγδαλα κροκάν από την Αργυρώ Μπαρμαρίγου

Συνταγή της ημέρας : Τιραμισού με την διατροφική ανάλυση του Δημήτρη Γρηγοράκη

Γαρίδες σαγανάκι -Νόστιμο και εύκολο πιάτο

Ρίχνετε τμηματικά (για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού) τις γαρίδες με τα κεφάλια τους, μαζί με τις σκελίδες του σκόρδου, κομμένες στη μέση και τις σοτάρετε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα και να γίνουν ροζ (υπολογίστε 1'-2' από κάθε πλευρά).

Ζυμαρικά με άσπρη σάλτσα και μπλε τυρί

Ρίξτε τη σάλτα τυριών στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά, προσθέστε το μπλε τυρί και τα καρύδια, ανακατέψτε (αν χρειαστεί προσθέστε και το νερό που κρατήσατε) και σερβίρετε με το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο (προαιρετικά).

Μακαρόνια: Λάθη που κάνεις συχνά από την αρχή μέχρι το τέλος

Δεν αλατίζουμε συνήθως το νερό όσο πρέπει, αν και το βραστό νερό είναι το μόνο σημείο της διαδικασίας όπου καρυκεύονται ομοιόμορφα τα μακαρόνια. Το νερό πρέπει να είναι πολύ αλμυρό, θυμίζοντας το θαλασσινό νερό που γεύεσαι μετά τη βουτιά. Τα μακαρόνια δεν θα το απορροφήσουν όλο, άνοστα μια φορά δεν θα ξαναβγούν ποτέ...

Χούμους σε τρεις εκδοχές

Τα ρεβίθια είναι μια σπουδαία πηγή φυτικών πρωτεϊνών, σύνθετων υδατανθράκων και φυτικών ινών. Αλλά και το ταχίνι περιέχει υγιεινά λιπαρά και πρωτεΐνη.