Συνταγές

Ιταλικό Τιραμισού: Συνταγή με ιδιαίτερη γεύση

Ιταλικό Τιραμισού: Συνταγή με ιδιαίτερη γεύση

Όσοι προσέχουν μπορούν να δοκιμάσουν τη συνταγή για τιραμισού χωρίς αυγά, ενώ για τους ερωτευμένους έχουμε και το… τιραμισού καρδιά!

Ιταλικό Τιραμισού: Η κλασική ιταλική συνταγή για τιραμισού. Υπέροχο γλυκό και πολύ εύκολο που θα το φτιάξετε ξανά και ξανά!

Όσοι προσέχουν μπορούν να δοκιμάσουν τη συνταγή για τιραμισού χωρίς αυγά, ενώ για τους ερωτευμένους έχουμε και το… τιραμισού καρδιά!

Κλασική ιταλική συνταγή για τιραμισού

  • Χρόνος Προετοιμασίας 30 Λεπτά
  • Συνολικός Χρόνος 30 Λεπτά
  • Μερίδες 8

Για τη συνταγή για τιραμισού θα χρειαστείτε

  • 4 ‏αυγά
  • 500 γρ. ‏τυρί μασκαρπόνε
  • 200 γρ. ‏ζάχαρη άχνη
  • 1 1/2 πακέτο ‏σαβαγιάρ
  • 1 σφηνάκι ‏κονιάκ
  • 1 δόση ‏βανίλια
  • 1 κούπα ‏καφέ εσπρέσο (ή έστω φίλτρου)
  • ‏κακάο για πασπάλισμα

Εκτέλεση

1

Έχετε βγάλει το μασκαρπόνε από το ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα πριν το χρησιμοποιήσετε. Ξεχωρίζετε τα ασπράδια από τους κρόκους και χτυπάτε τα ασπράδια ώσπου να γίνουν μαρέγκα. Σε διαφορετικό σκεύος χτυπάτε τους κρόκους καλά, στη συνέχεια προσθέστε το μασκαρπόνε και τη βανίλια και ανακατεύετε μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν.

2

Αναμειγνύετε τα δύο μείγματα με ένα κουτάλι με μεγάλες αεράτες κινήσεις για να γίνει η κρέμα μας όσο πιο αφράτη γίνεται. Φτιάχνετε τον καφέ και τον ρίχνετε σε ένα βαθύ πιάτο, προσθέτετε το κονιάκ και ξεκινάτε να βουτάτε ένα-ένα τα σαβαγιάρ. Μοιράζετε μία πρώτη σειρά στα μπολ μας (ή σε ένα μεγάλο) και απλώνετε από πάνω μια πλούσια δόση κρέμας.

3

Προσθέστε 2η σειρά σαβαγιάρ και ακόμα μία δόση κρέμας και τα βάζετε στο ψυγείο όπου τα αφήνετε για τουλάχιστον 2-3 ώρες. Όταν «σφίξει» το πασπαλίζετε με κακάο και είστε έτοιμοι!!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Συνταγή της ημέρας: Αθώο τιραμισού

Συνταγή της ημέρας: Τούρτα τιραμισού με αμύγδαλα κροκάν από την Αργυρώ Μπαρμαρίγου

Συνταγή της ημέρας : Τιραμισού με την διατροφική ανάλυση του Δημήτρη Γρηγοράκη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Εύκολο γιαουρτογλυκό για απόλαυση χωρίς ενοχές

Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 έως 6 ώρες ώστε να στερεοποιηθούν και να δέσουν καλά τα υλικά του γλυκού μεταξύ τους. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, αφήνουμε τη φόρμα στο ψυγείο ένα ολόκληρο βράδυ.

Αλμυρή πίτα για μικρούς και μεγάλους

Χτυπάμε όλα μαζί τα υλικά του χυλού για να ενωθούν. Περιχύνουμε την πίτα και την αφήνουμε να σταθεί μισή ώρα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσει, περίπου μια ώρα.

Σάντουιτς παγωτό χωρίς καμία ενοχή

Βγάλτε τα μπισκότα σοκολάτας από την κατάψυξη και βάλτε μια μεγάλη κουταλιά παγωτού στα τέσσερα από τα οκτώ κομμάτια. Χρησιμοποιήστε τα άλλα τέσσερα μπισκότα για να κάνετε σάντουιτς. Ξαναβάλτε τα στην κατάψυξη για περίπου 20-30 λεπτά και ύστερα σερβίρετε!

Tips που θα απογειώσουν τη μαγειρική σας

και αυτό είναι για το βασικότερο συστατικό κάθε κουζίνας: το ελαιόλαδο! Επίλεξε ένα ποιοτικό ελαιόλαδο που να ολοκληρώνει τη γεύση και το άρωμα κάθε πιάτου!

Μια ελαφρύτερη εκδοχή από τα κλασσικά σουτζουκάκια για το καλοκαίρι

Αλευρώνουμε προσεκτικά και τα βάζουμε σε ένα τηγάνι με καυτό λάδι. Ψήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για να πάρουν χρώμα. Τα βάζουμε σε ένα ταψί  που έχουμε στρώσει  απορροφητικό χαρτί.

Δύο πεντανόστιμα και υγιεινά πιάτα για όσους νηστεύουν

Αφού βράσουν, υπάρχουν δύο επιλογές. Είτε να τα αφήσεις κομματάκια είτε να τα πολτοποιήσεις σε πουρέ, με τη βοήθεια της κουζινομηχανής την οποία ρυθμίζεις σε υψηλή ταχύτητα. Αραιώνεις με λίγο νερό, αν έχει βγει πηχτή η σούπα, και προσθέτεις το κριθαράκι