Συνταγές

Συνταγή της ημέρας : Τιραμισού με την διατροφική ανάλυση του Δημήτρη Γρηγοράκη

Συνταγή της ημέρας : Τιραμισού με την διατροφική ανάλυση του Δημήτρη Γρηγοράκη

Το τιραμισού λόγω του γάλακτος και του τυριού προσφέρει υψηλής βιολογικής ποιότητας πρωτεΐνες!

Χρόνος προετοιμασίας: 5’

Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα

 Υλικά για 10 μερίδες:

  • 1 κουτί κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση βανίλια με γλυκαντικά (σουκραλόζη)
  • 100γρ. Σαβαγιάρ
  • 125γρ. τυρί κρέμα Μασκαρπόνε
  • 1 κοφτή κ.σ. Στιγμιαίο Καφέ
  • 1 κ.γ. Κακάο
  • 200γρ. (1 φλ. τσαγιού) Άπαχο Γάλα 0% λιπαρά
  • 3κ.σ.  Κονιάκ

 Εκτέλεση:

  1. Διαλύουμε το Στιγμιαίο Καφέ στο χλιαρό γάλα και προσθέτουμε 1 κουταλιά σούπας Κονιάκ.
  2. Βουτάμε τα Σαβαγιάρ στο μίγμα και τα στρώνουμε σε ένα  μικρό μακρόστενο pyrex ή μπολ.
  3. Παρασκευάζουμε την  κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση βανίλια με γλυκαντικά (βλ. συσκευασία),  προσθέτοντας στο νερό που θα χτυπήσουμε την κρέμα 2 κουταλιές σούπας Κονιάκ.
  4. Στην έτοιμη κρέμα προσθέτουμε το Μασκαρπόνε και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1-2 λεπτά, μέχρι η κρέμα να γίνει λεία.
  5. Απλώνουμε την κρέμα στα Σαβαγιάρ.
  6. Πασπαλίζουμε με κακάο.

Διατροφικό σχόλιο: Το τιραμισού λόγω του γάλακτος και του τυριού προσφέρει υψηλής βιολογικής ποιότητας πρωτεΐνες, ασβέστιο και φώσφορο, τα οποία συμβάλλουν στη μυϊκή ενδυνάμωση και στη δόμηση γερών δοντιών και οστών, παρέχοντας αποτελεσματική προστασία από τον κίνδυνο της οστεοπόρωσης. Τέλος, το δίδυμο καφές-κακάο είναι πλούσιο σε «αντιοξειδωτικές» πολυφαινόλες, που διαθέτουν την ικανότητα να εξουδετερώνουν αποτελεσματικά τις ελεύθερες ρίζες, προστατεύοντας έτσι από την καταστροφική τους δράση τα κύτταρα του σώματος.

ΣΥΝΟΛΟ ORAC ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ: 1.214 in vitro μέτρηση

Σημείωση: Η συγκεκριμένη συνταγή περιλαμβάνεται μαζί με άλλες 119 απολαυστικές προτάσεις πλούσιες σε αντιοξειδωτικές ουσίες, στο νέο βιβλίο της Επιστημονικής Ομάδας ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ: Διατροφή ORAC σε συνταγές που θα λατρέψετε! Κυκλοφορεί από τις Επιστημονικές Εκδόσεις ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, Αθήνα 2012.

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Χοιρινή ράχη μπριζόλας με σαλτσα μανιταριών & πατάτες ριζολέ

Ιταλική συταγή με ζυμαρικά, αγκινάρες, ελιές και φρυγανιά

Tips μαγειρικής

Το αλάτι είναι στην πραγματικότητα καλύτερο στην εξουδετέρωση της πικράδας από τη ζάχαρη

Κλασική Γαλλική συνταγή για σούπα βελουτέ

Μια πολύ εύκολη συνταγή, χωρίς μαγειρικές προκλήσεις, και με αποτέλεσμα εγγυημένο σε περίπου 35΄- 40΄. Μπορείτε να παίξετε με τις αναλογίες της πατάτας κυρίως αν θέλετε ένα πιο ελαφρύ αποτέλεσμα ή να δοκιμάσετε την παραλλαγή με πρόσθεση 250 – 400 γρ. κολοκυθιού.

Τηγανίτες με φακές και χόρτα, με καπνιστό χέλι

Πολτοποιείτε τις βρασμένες φακές στο μπλέντερ. Πλένετε και ψιλοκόβετε τα χόρτα. Τα στύβετε με τα χέρια λίγα - λίγα και τα αφήνετε να στραγγίξουν καλά σε σουρωτήρι. Ύστερα τα ανακατεύετε με τις πολτοποιημένες φακές, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, το κορνφλάουρ, το αλεύρι, το αβγό, το ελαιόλαδο και ανάλογο αλατοπίπερο.

Ιδανικό πιάτο για την ημέρα των Θεοφανείων

Απλώνουμε στον πάγκο τα τέσσερα κομμάτια αλουμινόχαρτου και πάνω σε κάθε ένα από αυτά τοποθετούμε τις λαδόκολλες. Πάνω σε κάθε λαδόκολλα ισομοιράζουμε τη γέμιση των λαχανικών και τοποθετούμε επάνω το κάθε ψάρι, με την πέτσα προς τα πάνω. Αλείφουμε τα ψάρια με πινέλο, με λίγο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε ελάχιστα.

Απολαυστικά χοιρινά μπριζολάκια με σάλτσα

Ξαναβάλτε τα μπριζολάκια πάλι στη σάλτσα με ό,τι υγρό έχουν τυχόν αποβάλει, και ανακατέψτε για ένα λεπτό να ζεσταθούν και να πάρουν όλη τη νοστιμιά της σάλτσας. Είστε έτοιμοι να σερβίρετε.