ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

40ο Επετειακό Πανελλήνιο Οδοντιατρικό Συνέδριο

40ο Επετειακό Πανελλήνιο Οδοντιατρικό Συνέδριο

Περισσότεροι από 2000 Οδοντίατροι από ολόκληρη τη χώρα αναμένεται να παρακολουθήσουν το 40ο Επετειακό Πανελλήνιο Οδοντιατρικό Συνέδριο που θα διεξαχθεί από τις  6 μέχρι τις 8 Οκτωβρίου 2022, στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών.

Το Συνέδριο, που έχει θέμα “Αναγέννηση στην Οδοντιατρική”,  συνδιοργανώνεται από την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αττικής .Ο Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής  κ. Αθανάσιος Υφαντής χαρακτήρισε τη διοργάνωση « κορυφαίο επιστημονικό γεγονός στο χώρο της Οδοντιατρικής, το οποίο, μάλιστα, έχει και επετειακό χαρακτήρα, αφού συμπληρώνονται 40 χρόνια από τη θεσμοθέτησή του».

Ακόμη επεσήμανε πώς «το κεντρικό θέμα του Συνεδρίου ανταποκρίνεται πλήρως στις σημερινές ανάγκες, που απαιτούν ένα νέο ξεκίνημα, με την αξιοποίηση των επιστημονικών δεδομένων και των δυνατοτήτων της σύγχρονης τεχνολογίας προς όφελος της επιστήμης και  της ατομικής και δημόσιας υγείας.

Η επιμέρους θεματολογία έχει δομηθεί με στόχο την πληρέστερη ενημέρωση των συναδέλφων στα ζητήματα, που ανακύπτουν κατά την άσκηση του επαγγέλματός τους σε συνδυασμό με τις νέες τεχνολογίες και την δυνατότητα ενσωμάτωσή τους στα σχέδια θεραπείας και στη θεραπεία των ασθενών».

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 28 στρογγυλά τραπέζια , 42 εισηγήσεις , κλινικά φροντιστήρια και πρακτικά σεμινάρια που άπτονται όλου του φάσματος της Οδοντιατρικής (αθλητική οδοντιατρική, οδοντιατρική διαγνωστική ακτινολογία,  οδοντιατρική φροντίδα ογκολογικού ασθενούς, εμφυτεύματα κλπ).

Η παρακολούθηση του Συνεδρίου θα μοριοδοτηθεί με βάση το Σύστημα της Συνεχιζόμενης Επιμόρφωσης Οδοντιάτρων (Σ.Ε.Ο.Ο.) της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η τεχνολογία αλλάζει την υγεία των δοντιών

Τα ταλαιπωρημένα ούλα αυξάνουν τις πιθανότητες για απώλεια μνήμης

Η νέος υπουργός Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου αντιμετωπίζει πιέσεις για τη στάση των αμβλώσεων

Τι θεραπείες μπορείτε να κάνετε αν σας σπάσει το δόντι;

Γ. Κιοσές στο healthweb: Το φαρμακείο θα είναι πάντα ένας πρωτοβάθμιος κρίκος μεταξύ της πολιτείας & συστήματος υγείας

Τι κάνει ένας οδοντιατρικός θεραπευτής;

Ελλείψεις σε οδοντιάτρους λόγω Covid καταγράφει η Αμερικανική Οδοντιατρική Εταιρεία

Θα σκεφτόσασταν ποτέ να κάνετε τατουάζ δοντιών;

Ο βαθύς καθαρισμός δοντιών ως μέρος της ρουτίνας ομορφιάς μας

Πώς να γλιτώσετε από την κακοσμία στόματος

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πόσο εύκολο είναι να μην ανησυχούμε και να νιώθουμε ευτυχισμένοι;

Ευτυχία: Είναι η ευτυχία κάτι για το οποίο πρέπει να εργαστείτε σκληρά και να συσσωρευτεί με την πάροδο του χρόνου ή είναι κάτι παροδικό και φευγαλέο που πρέπει να απολαμβάνετε αυτή τη στιγμή;