ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Οδοντιατρική: Τι κάνει ένας οδοντιατρικός θεραπευτής;

Οδοντιατρική: Τι κάνει ένας οδοντιατρικός θεραπευτής;

Οδοντιατρική: Ακριβώς όπως ο γιατρός σας μπορεί να απασχολήσει έναν βοηθό γιατρού για να αναλάβει ορισμένα καθήκοντα, ορισμένοι οδοντίατροι προσλαμβάνουν οδοντιατρικούς θεραπευτές για να επεκτείνουν την ποιοτική πρακτική τους στοματικής φροντίδας.

Ένας οδοντιατρικός θεραπευτής κάνει μερικές από τις πιο απλές εργασίες που έχει αναλάβει ένας οδοντίατρος. Οι περισσότερες οδοντιατρικές επεμβάσεις έχουν οδοντιατρικούς θεραπευτές που εργάζονται γι ‘αυτούς για να κάνουν τις συνήθεις οδοντιατρικές εργασίες. Ως θεραπευτής, θα έχετε ανεξαρτησία χωρίς την πλήρη ευθύνη της λειτουργίας μιας πρακτικής. Μπορείτε επίσης να παρέχετε θεραπεία σε άλλα μέρη της κοινότητας, όπως σχολεία και γηροκομεία. Η εκπαίδευση για την υγεία θα ήταν σημαντικό μέρος του ρόλου σας, όπως η παροχή συμβουλών στους ασθενείς σχετικά με τη φροντίδα της στοματικής τους υγείας. Θα πραγματοποιήσετε επίσης μια σειρά διαδικασιών όπως: καθαρισμό και γυάλισμα, εφαρμογή υλικών στα δόντια όπως φθόριο και σφραγίσματα, λήψη οδοντικών ακτινογραφιών, λήψη αποτυπωμάτων δοντιών, την ανάληψη τακτικών οδοντιατρικών επισκευών βρεφικών και μόνιμων δοντιών.

Οδοντιατρικοί θεραπευτές

Οι θεραπευτές μπορούν επίσης να αναπτύξουν πρόσθετες δεξιότητες όπως:

  • διεξαγωγή λεύκανσης δοντιών
  • αφαίρεση ραμμάτων, αφού ο οδοντίατρος έχει ελέγξει την πληγή

Θα θεραπεύσετε μια σειρά ασθενών με διαφορετικές ανάγκες θεραπείας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που: είναι οδοντιατρικά ανήσυχοι, έχουν μαθησιακές ή σωματικές αναπηρίες, έχουν υψηλά επίπεδα μη επεξεργασμένης αποσύνθεσης, δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στην τακτική οδοντιατρική περίθαλψη, στη γενική οδοντιατρική υπηρεσία

Για να ασκήσετε το επάγγελμα του θεραπευτή, πρέπει να αποκτήσετε δίπλωμα ή πτυχίο στην οδοντιατρική θεραπεία. Πρέπει να έχει δεξιότητες. Θα έχετε υπομονή και άριστες επικοινωνιακές και διαπροσωπικές δεξιότητες. Θα χρειαστείτε ενσυναίσθηση και φροντίδα, μαζί με ικανές, άκρως τεχνικές κλινικές δεξιότητες. Θα χρειαστεί να έχετε αυτοπεποίθηση για να εργαστείτε μόνοι σας και να είστε σε θέση να διευκολύνετε ακόμη και τους νεότερους ασθενείς. Η καλή διαχείριση του χρόνου και οι οργανωτικές δεξιότητες είναι απαραίτητες, μαζί με την προσοχή στις διαδικασίες υγείας και ασφάλειας. Ανά πάσα στιγμή, ένας οδοντίατρος πρέπει να έχει επίγνωση της ανάγκης για εμπιστευτικότητα του ασθενούς.

Πρακτική και προσωπική πρόοδος

Το δίπλωμα στην οδοντιατρική θεραπεία διαρκεί περίπου 27 μήνες, ανάλογα με το οδοντιατρικό νοσοκομείο στο οποίο σπουδάζετε. Ορισμένες οδοντιατρικές σχολές προσφέρουν μαθήματα μερικής απασχόλησης για θεραπευτές που επιθυμούν να πληρούν τις προϋποθέσεις ως οδοντίατροι. Τα θέματα που μελετώνται περιλαμβάνουν: προληπτική οδοντιατρική εκπαίδευση για την υγεία των δοντιών, οδοντική παθολογία ,απλές επεμβάσεις αποκατάστασης, ακτινογραφία και φαρμακολογία.

Εξέλιξη καριέρας

Θα πρέπει να είστε ενημερωμένοι με τις πιο πρόσφατες τεχνικές και εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένων των βέλτιστων πρακτικών. Με εμπειρία, μπορείτε να προχωρήσετε για να γίνετε διευθυντής πρακτικής ή να προχωρήσετε στην έρευνα. Θα μπορούσατε να προχωρήσετε σε ρόλους διδασκαλίας ή να γίνετε ορθοδοντικός θεραπευτής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί είναι τόσο σημαντική η στοματική υγιεινή;

Πόσα χρόνια ζει το δόντι μετά την απονεύρωση

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για θέσπιση του προσωπικού γιατρού

Ποια είναι η σχέση της ρομποτικής με την οδοντιατρική;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η μικροβαρύτητα στο διάστημα μπορεί να αλλάξει τα ανθρώπινα κύτταρα

Διάστημα: Στη μικροβαρύτητα, 37 πρωτεΐνες έδειξαν ότι τα επίπεδα έκφρασης είχαν αυξηθεί κατά 50% σε σύγκριση με την ίδια μέτρηση σε κύτταρα που εκτέθηκαν στην κανονική βαρύτητα της Γης. 

10 Τρόποι για να φροντίσετε την ψυχολογία σας

Ψυχική υγεία: Η αυτοφροντίδα μπορεί να διαδραματίσει ρόλο στη διατήρηση της ψυχικής σας υγείας και να βοηθήσει στην υποστήριξη της θεραπείας και της ανάρρωσής σας εάν έχετε ψυχική ασθένεια.