Νέα Υγείας

Πόσα λεπτά αρκούν για κορύφωση στο σεξ;

Έξι λεπτά αρκούν για τα προκαταρκτικά που θα δημιουργήσουν την τέλεια ερωτική ατμόσφαιρα για κορύφωση. Ειδικοί από τον Καναδά επισημαίνουν ότι, όσοι θέλουν να βελτιώσουν την σεξουαλική τους ζωή, δεν έχουν παρά να ακολουθήσουν έναν πολύ απλό κανόνα: τον…
22 Φεβρουαρίου, 2020
Σεξουαλική Υγεία
Pin It

Η συγκέντρωση λίπους στην κοιλιά, η λεγόμενη κεντρική ή ανδρική παχυσαρκία, θεωρείται ιδιαίτερα σοβαρή, καθώς επιδρά «τοξικά» σε όλα τα όργανα και τα αγγεία.

Ο κοιλιακός τύπος παχυσαρκίας είναι παθογόνος και συνδέεται με το μεταβολικό σύνδρομο, δηλαδή τη συνύπαρξη κάποιων από τους εξής παράγοντες: αυξημένη περίμετρος μέσης, αυξημένη αρτηριακή πίεση, χαμηλή «καλή» χοληστερίνη, αυξημένο σάκχαρο αίματος.

Η παθολογική σημασία της συσσώρευσης άθροισης λίπους στην κοιλιά παραμένει ακόμα και εάν το σωματικό βάρος εμφανίζεται φυσιολογικό, με Δείκτη Μάζας Σώματος κάτω από 25kg/ m.

Όσοι πάσχουν από το μεταβολικό σύνδρομο διατρέχουν δύο φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν έμφραγμα μυοκαρδίου, εγκεφαλικό επεισόδιο και άλλα καρδιαγγειακά προβλήματα, ενώ παράλληλα έχουν πενταπλάσιες πιθανότητες να παρουσιάσουν σακχαρώδη διαβήτη.

Σύμφωνα με την Κλινική Μάγιο, το λίπος στην κοιλιά αυξάνει τον κίνδυνο για:

Καρδιοπάθεια

Καρκίνο του μαστού

Καρκίνο του παχέως εντέρου

Υπέρταση

Προβλήματα στη χοληδόχο κύστη

Μεταβολικό σύνδρομο

Σακχαρώδη διαβήτη

Pin It