Αν  συμπεριλάβεις στη beauty ρουτίνα σου τα παρακάτω απλά αλλά πολύτιμα tips και θα δεις άμεσα τη διαφορά στα μαλλιά σου.

Μη τα δένεις πολύ σφιχτά

Ένα συχνό λάθος που κάνουμε οι περισσότερες γυναίκες. Αν πιάσεις τα μαλλιά σου σφιχτά σε κότσο ή αλογοουρά, μπορεί να χαλάσεις τη φόρμα τους  και ταυτόχρονα να «σπάσεις» κάποιες τρίχες.

 Shower time!

Κατά τη διάρκεια του λουσίματος φρόντισε να κάνεις μασάζ στο κεφάλι σου γιατί έτσι διεγείρεται η μικροκυκλοφορία και κατ’ επέκταση καταπολεμάται η τριχόπτωση. Τα μαλλιά σου θα παραμένουν πλούσια και πυκνά.

 Αντενδείξεις

Εάν έχεις πρόβλημα ξηροδερμίας στο τριχωτό της κεφαλής, φρόντισε να μην επιλέγεις προϊόντα μαλλιών που στη σύνθεσή τους περιέχουν θειικό άλας  (αναγράφεται στις ετικέτες).

Χτένισμα

Όταν χτενίζεις τα μαλλιά σου είναι καλύτερα να επιλέγεις βούρτσες με ξύλινα δόντια γιατί τα μεταλλικά προκαλούν στατικό ηλεκτρισμό και καταστρέφουν την ποιότητα της τρίχας. Επιπλέον αν τα μαλλιά σου είναι μακριά επέλεξε κάποια ειδική για εξτένσιονς, ή με μεγάλη επιφάνεια που θα βοηθήσει ώστε το ξεμπέρδεμα να μην έχει επιπτώσεις στην ποιότητα και την υφή τους.

Απέφυγε το πολύ ζεστό νερό

Ενώ ένα ζεστό μπάνιο μπορεί να είναι ο,τι πιο χαλαρωτικό ιδιαίτερα τώρα που οι θερμοκρασίες δεν είναι ακόμη πολύ υψηλές, δεν είναι όμως το ίδιο ευεργετικό για το δέρμα και τα μαλλιά. Προτίμησε να χρησιμοποιείς χλιαρό νερό.

Χτένισε τα μαλλιά σου κάθε πρωί και κάθε βράδυ

Ο πιο εύκολος τρόπος για να τα ξεμπλέξεις,  να απομακρύνεις  από πάνω τους σκόνη που έχει συσσωρευτεί από όλη την ημέρα και τις σπασμένες τρίχες. Επιπλέον, είναι πολύ σημαντικό το ότι το χτένισμα διεγείρει την μικροκυκλοφορία και τα μαλλιά σου παραμένουν δυνατά και υγιή.

Και ένα κόλπο…

Το κολυμβητήριο κάνει τα ξανθά μαλλιά σου να…πρασινίζουν από το κακό τους! Δεν είναι απλά λογοπαίγνιο! Κι όμως απορροφώντας το χλώριο και τα μέταλλα της πισίνας το χρώμα τους αλλάζει δημιουργώντας πράσινες ανταύγειες! Το μυστικό για να επαναφέρεις τη χαμένη τους λάμψη είναι…η κέτσαπ! Άπλωσε μια γενναία ποσότητα σε όλο το μήκος τους καθώς τα χτενίζεις απαλά με μια κοκάλινη χτένα και άφησε το προϊόν να δράσει για 20 λεπτά. Ξέπλυνε με ζεστό νερό και έπειτα λούσου όπως συνηθίζεις με το κανονικό σου σαμπουάν.

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here