Greek English French German Italian
Pin It

Η επιμονή της πανδημίας δημιουργεί σοβαρές προκλήσεις, πολλές από αυτές απρόβλεπτες, για το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης. Ακόμα και πριν από την πανδημία, πολλά νοσοκομεία ήταν σε επισφαλή οικονομική κατάσταση: το 2018, το μέσο νοσοκομείο είχε περιθώριο λειτουργίας 2% και λιγότερα από δύο μήνες μετρητά. Η κατάσταση ήταν χειρότερη για τα αγροτικά νοσοκομεία, το 1/5 των οποίων κινδύνευε ήδη να κλείσει λόγω οικονομικών προβλημάτων. Έχοντας χάσει δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα, τα νοσοκομεία πρέπει τώρα να καταλάβουν πώς να επαναφέρουν τη φροντίδα, διατηρώντας παράλληλα τους ασθενείς ασφαλείς και προετοιμαζόμενοι για πιθανές αυξήσεις του covid -19.

Τα νοσοκομεία στη Μασαχουσέτη χάνουν έσοδα 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων το μήνα και συνολικές απώλειες 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι το τέλος Ιουλίου. Μόνο η κλινική Mayo, η οποία διαχειρίζεται 23 νοσοκομεία σε εθνικό επίπεδο, αναμένεται να χάσει τρία δισεκατομμύρια δολάρια φέτος. Η American Hospital Association εκτιμά ότι, συνολικά, τα νοσοκομεία των ΗΠΑ αιμορραγούν χάνοντας πενήντα δισεκατομμύρια δολάρια το μήνα κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Οι εκατοντάδες χιλιάδες γιατροί σε ανεξάρτητη πρακτική έχουν πιο περιορισμένα αποθέματα κεφαλαίου και πολλοί μπορεί να αναγκαστούν να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους ή να τις συγχωνεύσουν με άλλες.

Στο πλαίσιο της οικονομίας στο σύνολό της, αυτές οι απώλειες είναι σημαντικές. Σύμφωνα με το Υπουργείο Εμπορίου, η αμερικανική οικονομία συρρικνώθηκε κατά σχεδόν 5% το πρώτο τρίμηνο του 2020. Σχεδόν το ήμισυ αυτής της αλλαγής - η μεγαλύτερη πτώση του ενός τριμήνου από τη Μεγάλη Ύφεση - είχε να κάνει με τη μείωση της υγειονομικής περίθαλψης.

Σε λίγους μήνες, ο κοροναϊός έχει επιτύχει αυτό που οι νομοθέτες προσπαθούν να κάνουν εδώ και δεκαετίες: ισοπεδώνοντας την καμπύλη μόλυνσης, κάμψαμε την καμπύλη των δαπανών για την υγειονομική περίθαλψη. Αλλά έχει λυγιστεί τυχαία, από τη βιαστική ακύρωση ή αναβολή κολονοσκοπίων και μαστογραφιών, αντικαταστάσεων ισχίου και χειρουργικών επεμβάσεων καταρράκτη, τεστ στρες και ριζικών καναλιών - και αυτές οι μη βιώσιμες επιλογές θα έχουν πραγματικές συνέπειες για την υγεία των ασθενών. Καθώς ο ιός συνεχίζει να εξαπλώνεται,

Είναι ζωτικής σημασίας, επομένως - τόσο για την υγεία των ατόμων όσο και για το σύνολο του συστήματος - για τους γιατρούς να ξαναρχίσουν να βλέπουν ασθενείς που δεν έχουν covid -19. Τον Απρίλιο, ιατρικές οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένης της American Hospital Association, άρχισαν να εκδίδουν οδικούς χάρτες για την επανέναρξη της τακτικής φροντίδας. Έκτοτε, οι κυβερνήτες ανακοίνωσαν διάφορα πρωτόκολλα στις πολιτείες τους. Οι λεπτομέρειες ποικίλλουν, αλλά οι βασικές αρχές είναι οι ίδιες: περιμένετε μια συνεχή μείωση των περιπτώσεων covid -19. εξασφάλιση επαρκούς παροχής εξοπλισμού ατομικής προστασίας (ΜΑΠ) · δοκιμή συνεχώς μέσω τεστ και στόχος επιστροφής στην επέκταση των υπηρεσιών, εάν ο ιός ξανασυρθεί. Η πιο λεπτομερής ερώτηση, για το σε ποιες ακριβώς διαδικασίες πρέπει να δοθούν προτεραιότητα και ποια καθυστερεί, συνήθως παραμένει αναπάντητη.

Ο Vivek Prachand, χειρουργός στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο, σκέφτηκε αυτό το πρόβλημα από τις αρχές Μαρτίου, όταν τα νοσοκομεία άρχισαν να αντιμετωπίζουν πώς να ταξινομήσουν τις διαδικασίες ως προς τον επείγοντα χαρακτήρα τους. Συχνά, μου είπε, οι αποφάσεις λαμβάνονται από μεμονωμένους γιατρούς ή μικρές επιτροπές στα νοσοκομεία. «Ήταν απλώς χειρουργοί που έλεγαν, «Εντάξει, προχωρήστε» ή « Όχι, πρέπει να σταματήσουμε », είπε. «Μπορείτε να φανταστείτε τις συναισθηματικές και ηθικές προκλήσεις να είστε σε αυτή τη θέση».

Pin It

Cook name small