Αυτοφροντίδα

Laziness Lie: Βασικές αρχές και πώς επηρεάζουν τη ζωή μας

Laziness Lie: Βασικές αρχές και πώς επηρεάζουν τη ζωή μας

Laziness Lie: Βασικές αρχές και πώς επηρεάζουν τη ζωή μας. Η παραγωγικότητα είναι ο καλύτερος τρόπος για να μετρήσουμε την αξία μας. Τα ψυχολογικά θεμέλια του "ψέματα οκνηρίας" και το πόσο μεγαλύτερες εργάσιμες ημέρες, υπερφόρτωση πληροφοριών και μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν αυξήσει την πίεση να κάνουν συνεχώς και να είναι "περισσότερα".

Το Laziness Lie είναι ένα σύστημα πεποιθήσεων που λέει ότι η σκληρή δουλειά είναι ηθικά ανώτερη από την χαλάρωση, ότι οι άνθρωποι που δεν είναι παραγωγικοί έχουν μικρότερη εγγενή αξία από τους παραγωγικούς ανθρώπους. Πρόκειται για ένα κοινό σύνολο ιδεών και αξιών που δεν συζητιούνται. Επηρεάζει τον τρόπο που εργαζόμαστε, τον τρόπο με τον οποίο θέτουμε όρια στις σχέσεις μας, τις απόψεις μας για το τι υποτίθεται ότι πρέπει να είναι η ζωή.

Το Laziness Lie έχει τρεις βασικές αρχές. Είναι:

  • Η αξία σας είναι η παραγωγικότητά σας.
  • Δεν μπορείτε να εμπιστεύεστε τα συναισθήματα και τα όριά σας.
  • Πάντα θα μπορούσες να κάνεις περισσότερα.

Πώς ενορχηστρώνεται το Laziness Lie; Κατά το μεγαλύτερο μέρος, οι γονείς δεν εξηγούν στα παιδιά τους και δεν τους “ταΐζουν” αυτές τις αρχές. Αντ’ αυτού, οι άνθρωποι τα απορροφούν μέσα από χρόνια παρατήρησης και αναγνώρισης προτύπων. Όταν ένας γονέας λέει στο παιδί του να μην δώσει χρήματα σε έναν άστεγο επειδή αυτός ο άστεγος άρα είναι πολύ “τεμπέλης” για να το αξίζει, ο σπόρος του Laziness Lie φυτεύεται στον εγκέφαλο του παιδιού. Όταν μια τηλεοπτική εκπομπή απεικονίζει ένα άτομο με ειδικές ανάγκες με κάποιον τρόπο να “ξεπερνά” την αναπηρία του μέσω της απόλυτης θέλησης και όχι λαμβάνοντας τις δομές που του αξίζουν, το Laziness Lie γίνεται λίγο ισχυρότερο.

Και όταν ένας διευθυντής αμφισβητεί ή εκλιπαρεί έναν υπάλληλο για τη λήψη μιας τόσο απαραίτητης ημέρας ασθένειας, το Laziness Lie επεκτείνει τις τάσεις του ακόμα περισσότερο στην ψυχή ενός ατόμου. Ζούμε σε έναν κόσμο όπου η σκληρή δουλειά ανταμείβεται και οι ανάγκες και οι περιορισμοί θεωρούνται πηγή ντροπής. Ως αποτέλεσμα, πολλοί από εμάς ζούμε σε μια συνεχή κατάσταση άγχους για το οικονομικό και επαγγελματικό μας μέλλον. Το οικονομικό μας σύστημα και ο πολιτισμός μας έχουν διδάξει ότι η ύπαρξη αναγκών μας κάνει αδύναμους. Μαθαίνουμε να παραμελούμε τους εαυτούς μας και να βλέπουμε την υγεία ως έναν πόρο που μπορούμε να ανταλλάξουμε χρήματα ή επιτεύγματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Φρόντισε τον εαυτό σου, μην παραλείπεις το διάλειμμά σου

Πέντε πρακτικές αυτοφροντίδας για κάθε τομέα της ζωής σας

Οι 7 τύποι ξεκούρασης που όλοι χρειαζόμαστε

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τσάι από βότανα για να καταπραΰνετε το άγχος

Άγχος Βότανα: Να θυμάστε πως πέραν των ευεργετικών και αγχολυτικών συστατικών που περιέχουν ορισμένα βότανα και αφεψήματα, εξίσου χαλαρωτική είναι και η διαδικασία παρασκευής τους.

Εξουθένωση : Τρόποι να την αποτρέψετε

Εξουθένωση : Η εξάντληση είναι μια κατάσταση πνευματικής και σωματικής εξάντλησης που μπορεί να χαροποιήσει τη χαρά από την καριέρα σας, τις φιλίες και τις οικογενειακές αλληλεπιδράσεις.

Αμέθυστος : Οι θεραπευτικές του ιδιότητες

Αμέθυστος : Οι επαγγελματίες συμπληρωματικής και εναλλακτικής ιατρικής χρησιμοποιούν συχνά κρύσταλλους για να βοηθήσουν στη θεραπεία του νου και του σώματος.

Self care tips για τις ημέρες περιόδου

Περίοδος Αυτοφροντίδα: Η αυτοφροντίδα είναι πρακτική κλειδί για μια πιο αισιόδοξη, ευήμερη και ανθεκτική ζωή. Η συμβολή της δε είναι απαραίτητη κατά τη διάρκεια της περιόδου.

Αυτοφροντίδα : Τονώστε την αυτοπεποίθηση σας

Αυτοφροντίδα : Σου βρήκαμε και σου παρουσιάζουμε ένα άρθρο το οποίο σου δίνει χρήσιμε συμβουλές προκειμένου να στραφείς στις εσωτερικές σου δεξιότητες και να χτίσεις την αυτοπεποίθηση σου.

Αντιμετώπισε έγκαιρα και αποτελεσματικά την έλλειψη σιδήρου με τα συμπληρώματα της Active Iron

Active Iron: Η έλλειψη σιδήρου αποτελεί τη συχνότερη μορφή δυσθρεψίας σήμερα, επηρεάζοντας περίπου το 30% του παγκόσμιου πληθυσμού, αλλά και περισσότερες από τις μισές γυναίκες ηλικίας 18-50 ετών στην Ελλάδα. Η καινοτόμος σύνθεση της σειράς συμπληρωμάτων διατροφής Active Iron επιτρέπει στον σίδηρο να μεταφέρεται ακέραιος στο πιο ενεργό σημείο απορρόφησης του, δηλαδή στο ανώτερο τμήμα του λεπτού εντέρου, αποφεύγοντας με αυτόν τον τρόπο τον ερεθισμό του στομάχου.