Αυτοφροντίδα

Αυτοφροντίδα: Πώς να την εφαρμόσετε σε κάθε τομέα της ζωής σας

Αυτοφροντίδα: Πώς να την εφαρμόσετε σε κάθε τομέα της ζωής σας

Αυτοφροντίδα: Όλες οι δραστηριότητες ανακούφισης από το άγχος στον κόσμο δε θα σας βοηθήσουν εάν δε φροντίζετε οι ίδιοι αρκετά τον εαυτό σας.

Ο διαλογισμός δε θα σας κάνει καλό αν δεν κοιμάστε επαρκώς. Στην πραγματικότητα, όταν προσπαθείτε να διαλογιστείτε, μπορεί να σταματήσετε γιατί δε φροντίζετε την ανάγκη του ύπνου.

Παρομοίως, το να χτυπιέστε στη γυμναστική μερικές φορές την εβδομάδα δε θα ανακουφίσει πολύ το άγχος σας εάν τροφοδοτείτε το σώμα σας με πρόχειρο φαγητό υψηλής επεξεργασίας. Πρέπει πρώτα να φροντίσετε τις βασικές σας ανάγκες εάν θέλετε οι δραστηριότητες ανακούφισης από το άγχος να είναι αποτελεσματικές.

Είναι ωστόσο σημαντικό να εκτιμήσετε πώς φροντίζετε τον εαυτό σας σε διάφορους τομείς, ώστε να μπορείτε να διασφαλίσετε ότι φροντίζετε το μυαλό, το σώμα και το πνεύμα σας.

Σώμα

Πρέπει να φροντίσετε το σώμα σας εάν θέλετε να λειτουργεί αποτελεσματικά. Λάβετε υπόψη ότι υπάρχει μια ισχυρή σύνδεση μεταξύ του σώματος και του μυαλού σας. Όταν φροντίζετε το σώμα σας, θα σκέφτεστε και θα νιώθετε καλύτερα. Αυτό περιλαμβάνει τον τρόπο με τον οποίο θρέφετε το σώμα σας, το πόσο ύπνο παίρνετε, πόση σωματική δραστηριότητα κάνετε και πόσο καλά φροντίζετε τις σωματικές σας ανάγκες.

Όσον αφορά τη φυσική αυτοφροντίδα, ρωτήστε τον εαυτό σας τα εξής για να αξιολογήσετε εάν υπάρχουν ορισμένοι τομείς που πρέπει να βελτιώσετε:

Κοιμάστε αρκετά;

Η διατροφή σας τροφοδοτεί καλά το σώμα σας;

Προσέχετε την υγεία σας;

Ασκείστε τακτικά;

Κοινωνικοποίηση

Η κοινωνικοποίηση είναι το κλειδί για την αυτοφροντίδα. Αλλά, συχνά, είναι δύσκολο να βρεις χρόνο για φίλους σου και είναι εύκολο να παραμελήσεις τις σχέσεις σου όταν η ζωή γίνεται απαιτητική κι εσύ πολυάσχολη. Ωστόσο, οι στενές συνδέσεις είναι σημαντικές για την ευημερία σας. Ο καλύτερος τρόπος για να καλλιεργήσετε και να διατηρήσετε στενές σχέσεις είναι να βάλετε χρόνο και ενέργεια στην οικοδόμηση των σχέσεων σας με άλλους.

Ψυχή

Ο τρόπος σκέψης και τα πράγματα με τα οποία γεμίζετε το μυαλό σας επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την ψυχολογική σας ευημερία. Η ψυχική αυτοφροντίδα περιλαμβάνει πράγματα που κρατούν το μυαλό σας ενεργό, όπως τα παζλ ή εκμάθηση ενός θέματος που σας συναρπάζει. Μπορεί να ασχοληθείτε με την ανάγνωση βιβλίων ή την παρακολούθηση ταινιών που σας εμπνέουν και τροφοδοτούν το μυαλό σας. Η ψυχική αυτοφροντίδα περιλαμβάνει επίσης πράγματα που σας βοηθούν να παραμείνετε ψυχικά υγιείς. Η εξάσκηση της αυτο-συμπόνιας και της αποδοχής, για παράδειγμα, σας βοηθά να διατηρήσετε έναν υγιέστερο εσωτερικό διάλογο.

Πνεύμα

Η έρευνα δείχνει ότι ένας τρόπος ζωής συμπεριλαμβανομένης της θρησκείας ή της πνευματικότητας είναι γενικά ένας υγιέστερος τρόπος ζωής. Η καλλιέργεια του πνεύματός σας, ωστόσο, δε χρειάζεται να περιλαμβάνει τη θρησκεία απαραιτήτως. Μπορεί να περιλαμβάνει οτιδήποτε σας βοηθά να αναπτύξετε μια βαθύτερη αίσθηση νοήματος, κατανόησης ή σύνδεσης με το σύμπαν.

Συναισθήματα

Είναι σημαντικό να έχετε υγιείς ικανότητες διαχείρισης για να αντιμετωπίζετε άβολα συναισθήματα, όπως θυμό, άγχος και θλίψη. Η συναισθηματική αυτοφροντίδα μπορεί να περιλαμβάνει δραστηριότητες που σας βοηθούν να αναγνωρίζετε και να εκφράζετε τα συναισθήματά σας σε τακτική βάση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Μήπως σε αγχώνει η αυτοφροντίδα;

Τι να κάνω όταν δεν είμαι σίγουρος ποιος άνθρωπος είμαι κάθε στιγμή

Η αυτοφροντίδα έχει αυξηθεί σε δημοτικότητα, αλλά θα διαρκέσει;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Απελευθερώστε την καταπιεσμένη σας ενέργεια μέσω των πολεμικών τεχνών

Αθλητισμός Οφέλη Υγεία: Το άγχος δεν επηρεάζει μόνο την ψυχική σας υγεία, αλλά έχει επίσης ορατές επιπτώσεις στο σώμα. Εάν είστε συνεχώς σε κατάσταση άγχους, οι μύες και το μυαλό σας είναι συνεχώς σε ένταση. Τα καλά νέα είναι πώς μπορείτε να κάνετε κάτι γι' αυτό. Ακολουθούν τρόποι με τους οποίους η εξάσκηση πολεμικών τεχνών μπορεί να σας βοηθήσει να περιορίσετε το άγχος στη ζωή σας.

Αυτοφροντίδα συμβουλές: Λύσεις για να την πετύχεις

Αυτοφροντίδα συμβουλές: Αν και εσείς ανήκετε στα άτομα με μείζονα κατάθλιψη και γενικευμένη αγχώδη διαταραχή, και νιώθετε ότι έχετε προσπαθήσει να φροντίσετε καλύτερα τον εαυτό σας. Τότε διαβάστε συμβουλές για να το επιτύχετε.

10 συμβουλές για να απελευθερωθείτε από τους τοξικούς γονείς

Τοξικοί Γονείς: Οι τοξικοί γονείς μπορεί να ελέγχουν τη ζωή σας και να σας προκαλέσουν σημαντική ψυχολογική βλάβη. Δεν είναι ασυνήθιστο για πολλά ενήλικα παιδιά να είναι δυσλειτουργικά, αλκοολικά ή να νιώθουν παγιδευμένα από τους τοξικούς γονείς, χωρίς να μπορούν να σταθούν στα πόδια τους και να προσπαθούν μάταια να καθησυχάσουν τους γονείς τους.

Τι είναι η διαταραχή κοινωνικού άγχους και πως μπορείς να την ξεπεράσεις οριστικά

Κοινωνικό Άγχος: Η αυτοπεποίθηση είναι μια ιδιότητα που πολλοί από εμάς θα θέλαμε να έχουμε σε μεγαλύτερο βαθμό – ειδικά όταν βρισκόμαστε σε ένα νέο μέρος ή με μια ομάδα ανθρώπων που δεν γνωρίζουμε πολύ καλά. Για ορισμένους, αυτή η εσωτερική σιγουριά φαίνεται να έρχεται φυσικά. Αλλά τι συμβαίνει με τους υπόλοιπους;

Αυτοφροντίδα: Οι διάφοροι τύποι που χωρίζετε

Αυτοφροντίδα: Η αυτοφροντίδα, είναι μία έννοια η οποία βρίσκετε σε όλους τους χώρους και που πρέπει να μάθουμε να την αναγνωρίζουμε και εισχωρούμε στην καθημερινότητα μας για να επιτύχουμε την ευτυχία μας.

Το να είστε δίπλα στο νερό είναι καλό για το σώμα και μυαλό σας

Θάλασσα Οφέλη: Το να ξοδεύουμε χρόνο μέσα και γύρω από τα υδάτινα περιβάλλοντα έχει αποδειχθεί με ότι οδηγεί σε σημαντικά υψηλότερα ψυχικά και σωματικά οφέλη συγκριτικά με τους πράσινους χώρους.

Αυτοφροντίδα: Συμβουλές για να την πετύχεις

Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε σε καθημερινή βάση την αυτοφροντίδα σας και εσάς θα σας κάνουν να νιώσετε πολύ καλύτερα στην καθημερινότητα σας. Επίσης για να μπορέσετε να το επιτύχετε θα πρέπει πρώτα να βρείτε τις ανάγκες σας και να τα εφαρμόζεται σε καθημερινή βάση. Σου παρουσιάζουμε κάποιες από τις συμβουλές που […]